0 • 5 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Chování samce čichavce zakrslého k samici  

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 122x
17.02.08 12:33:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Chování samce čichavce zakrslého k samici
Fotka k příspěvku Dobrý den všem,
před 2 dny jsem založil malou nádrž bez písku, s plovoucíma rostlinama, s vodou z již zaběhnutého akva (tomovo akvárko) a teplotou 25'C . Přelovil jsem do něj samce čichavce zakrslého které si během večera začal stavět hnízdo z plovoucích rostlin a bublinek. Je tam sám necelé dva dny a tak jsem mu tam dnes přilovil i samici (mám 3) ale on do í strašně kousal a mocně jí proháněl po AQ. Tak jsem jí asi po 2 min odlovil, vypadala že to dýl nesnese.
Ještě jsem zapoměl říci, že mi jde o to, aby se mi rybky v této malé nádrži vytřeli (12L) a aby mi to ostatní ryby nesežrali tak jako to je pokaždé ve velkém AQ. Tam se mi dost často třou a to i několikrát během večera ale vždy z toho nic není což mi mrzí.
Nemůžete mi někdo poradit jak toho docílím? Nebo spíš co udělat pro to, aby byl odchov úspěšný? :-(
(fotka té malé nádrže)

17.02.08 14:11:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekporop (41341323293)
asi si tam vytvoril teritorium a chrani to poradim ti:vylov ho a prestav si celi akva ano
17.02.08 14:23:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: porop
Mám i vylít vodu? Nebo stačí jen přeházet rostliny a rozbít hnízdo?
17.02.08 14:29:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Tome, taky sem někde četla je nechat vytřít normálně ve velkej a pak celý to hnízdo podebrat do nějaký já nevim mističky a přendat do toho malýho akva.....co to zkusit takhle? :-) Přeju mnoho zdaru :-) Ten muj zas ani hnízdo nestaví, nevim co je s nim :-(
17.02.08 14:36:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Rebbie
No ono jde o to, že se třou v mém AQ ale samec to většinou ihned sežere a když ne ihned, tak to nejspíš později vyďobává z hnízda. Nevím jestli se o ty jikry bojí, tím že tam jsou ryby, který na ně mají chuť, tak je radši sám sežere a nebo jestli to je tím že je ještě mladej..
17.02.08 14:38:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Tak mu tam dej ty samičky dvě....?
17.02.08 14:47:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Rebbie
Já už jsem ho přelovil zpět, hnízdo jsem mu rozbil tone a drobet přeházel rostliny abych mu zničil teritorium. Zítra ho tam zkusím dát znovu a zároveň se samičkou.
17.02.08 16:10:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNIKO® – Re: tomaskupilik
Zítra ho tam zkusím dát znovu a zároveň se samičkou.
A co dát do vytíračky samičku už teď a samečka až zítra?
17.02.08 16:39:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: tomaskupilik
na tonhle odkazu jsou 4 stránky o čichavci zakrslém, tak si to přečti...
http://www.akvarko.cz/clanky.php?str=39
17.02.08 16:59:32 / 17.02.08 16:59:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash® – Re: PaDa
obavam se ze tenhle odkaz uz kdysi dostal a je mu k nicemu hmm
17.02.08 18:01:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: NIKO
No asi to tak udělám jak píšeš ty. Večer jí tam přendám ;-) A samce mám dát třeba už ráno a nebo spíš na večer? co
17.02.08 18:25:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta®
Já bych tam dal ten pár současně. Jen by to chtělo nějakou schovku pro samici a pokud to jde tak hlídat dobu vytření. Po vytření bych Ti doporučil samici odlovit a před vykulením plůdku dát pryč i samce.
17.02.08 18:30:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik®
Právě jsem si všimnul, že z v jedné ze dvou malých nádrží ve které jsem měl přelovené hnízdo z velké nádrže se mi rozplaval potěr hop hop
Fantasta: Tak já je tam tedy dám oba současně někdy zítra.. Na schování tam jsou rostliny v košíčkách a rostliny na hladině, příp. topné tělísko.
18.02.08 13:42:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: tomaskupilik
samec by nemel prohanet samici pripravenou ke treni, to znamena, ze prohanena samice nejspis jsete nemela dozrate jikry ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 03:57:08 • 0.945 s