16.02.08 19:29:02
Novypes® – Jaké bakterie?
Prosím poraďte mi. Jak dlouho mám nechat odstát vodu ve 120 l akva? A dávají se nějaké bakterie do vody. Jestli ano, jak se jmanují?
16.02.08 19:43:57
Yirka® – Re: Novypes
Pokud se jedná o vodu pro pravidelnou výměnu, dle mých zkušeností stačí 12 hod, žádnou chemii nepřidávám a teplota by měla zhruba
odpovídat teplotě vody v akváriu. Pokud chcete použít chemii tak pro čerstvou vodu to může být Akvaregulátor, který ji umožňuje použít
po 2-3hodinách.
Při výměně vody se většinou čistí filtr a ten byx se měl vypláchnou v odklaované akvarijní vodě, aby se nezničily nütrifikační
bakterie.
Při generální výměně vody či zakládání AQ je třeba nechat vodu odstát podstatně déle, aby odešly všechny nežádoucí látky. Jinak si
myslím, že chemie čím méně, tím lépe.
16.02.08 20:25:26
Sid® – Re: Yirka
Při generální výměně vody či zakládání AQ je třeba nechat vodu odstát podstatně déle, aby odešly všechny nežádoucí
látky.
Myslím, že to není potřeba. Stačí nechat odstát standardně. Žádné nežádoucí látky podstatně delším odstátím neodejdou.
17.02.08 08:16:39
Yirka® – Re: Sid
Máš pravdu, ale myslel jsem tím jen klasické "odbublinkování" při zakládání nového AQ, což většinou trvá déle než
"normální" odstátí.
17.02.08 09:32:58
Sid® – Re: Yirka
O.K.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora