Fórum » Nemoci » Abnormálně zvětšená břišní dutina ancistruse
[1] 2 3 
15.02.08 22:33:17
Honzinus (42398538625) – Abnormálně zvětšená břišní dutina ancistruse

Ancistrusovi se asi před třemi dny takto zvětšila břišní dutina. Není moc aktivní, dýchá normálně, ale nežere.
Podle
http://www.catfish.cz/ruzne/faq/q16-nafouk.htm by to sedělo na hlístice, ale výkaly má normální, ne
jaké tam popisují při napadení hlísticemi. Má s tímhle už někdo skušenosti ? ?
15.02.08 23:29:01
irča® Co se zvětšeného bříška týče, mám zkušenost z vodnatelností...

rybička už je v nebi... Nebylo to však nakažlivé.
nevim nevím,ale asi odejde,pokud to není plná samička a co teplota aspon 24 tam je.
16.02.08 07:47:53
Malapa® – Re: Pepas
Proč 24C? Pro ancistruse je ideální tak 22-24C.
16.02.08 08:31:30
Kamekh® – Info
Bylo by třeba doplňující info. Jak dlouho akva máte, zda jste do něj přidával něco nového, něco neměnil apod. Rybku bych pro jistotu
odlovil ze společenské do karanténí nádrže. Ohledně případné léčby si netroufnu Vám radit, stejně jako identifikovat nemoc (pokud se o
onemocnění jedná).
16.02.08 08:48:01
Pepas® – Re: Malapa
když myslíš,mrkni do ryb 24 až 28 uvádějí
Akvarium 100 litrů, založený před 10 lety, celkem dobře zarostlý rostlinama, teplota 24 °C, pravidelná vyměna vody, chemie v poslední době
žádná.
A nechodí sa náhodou nadychovať na hladinu? šup hore a zase späť? Ak majú nedostatok kyslíku vo vode robia to a potom majú aj nafúklé
brušká. Toť moja skúsenosť.
27.03.08 10:18:15
Andílek (433105191259) – Abnormálně zvětšená břišní dutina ancistruse
Ahojky! Ja s rybickami teprve zacinam, vse bylo ok, ale dneska jsem si vsimla ze jeden ancistrus ma nafoukle brisko

. Moje prvni pomoc je zavolat
z5 do zverimexu a optat se na radu. Pry muze byt prejezeny a nebo je to samicka...Mam je zkusit jeden den nekrmit a pak se uvidi...tak doufam, ze to
bude ok.
hlavně si nenech vnutit nějakou chemii,vyhodíš akorát peníze.nejlepší bude počkat,jestli je špatný tak už mu nepomůžeš,často tím
trpí ve špinavé vodě,jsou citliví na dusitany.ale můžou to být i hlístice.maximálně ho můžeš dát do karantény
no tak jsem pred chvilickou zjistila ze uz neni

...no jedine co mi dal ve zverimexu pro akvarko je biofiltr a startplus do vody...jinac
nic...papu maj normalni, koukala jsem ze pritel ma pro sve rybicky to same...takze to by melo byt ok...akvarko mam neco pres tyden...takze voda jeste
neni uplne v poho, je mirne kalna a zapacha coz se mi vubec nelibi...ve zverimexu rikal ze se to do 14ti dni zpravi, pritel ale zase tvrdi ze to neni
uplne v poho tak ja uz nevim...

akvarko mam malinke cca 30l a cerpadlo mam na 30 az 50l...
je to 100% otrava,ani se neni čemu divit celkem....chudák ancik!!
27.03.08 11:57:37
Sid® – Re: mch.sokolov
Chudáci všechny rybky...
voda smrdí?to je pak jasný
z toho že akva neni zaběhlí a jsou tam N-látky...a ani neuvádiš něco vic o svém akvu...
co mam vic o nem jeste rict??? jsou tam rostlinky, 2 sumecci, 6 ancistrusu a 8 rybek...teplota je 25°C...
co tak přečist něco o založeni ''akva'' a vyhnout se těmto problémům?jinak máš nevhodný ryby do 30tky!!
tak prece ten prodavac v tom zverimexu neni idiot, kdyz je zamereny na rybicky...udelala jsem vsechno presne jak mi rekl..
27.03.08 12:32:03
Somali® – Re: Adílek
Prodavač je tam od toho, aby prodal. A žně jim dělají právě takoví, jako Vy - hledající rady až ve zverimexu.
dobre, ale co amm ted delat...ja jsem dobra v chovu kocek a krecku, ale rybicky mam vazne ze prvne...v tom zverimexu nakupuji už x let, tak by me ani
nenapadlo ze by me tohle mohl udelat...

myslite ze byste mi mohli poradit, kdyz uz ty rybicky tam jsou tak co ted? prosim
27.03.08 12:43:09 / 27.03.08 12:44:38
mch.sokolov® – Re: Adílek
a i ti řekl že máš akvo nechat zaběhnout? aspoň 3-4 týdny?pokud tam chceš dát tolik ryb?

takže jak piše somali,jemu jde o
obchod,když ti to vychcipá,půjdeš znovu a koupiš nové rybky a to je kšeft pro něj

moje rada,dej si rybky k přitelovi,pokud má větši
nádrž a začni od začátku,tady jinak rada neni si myslim...a pořid si menši rybky a menšim počtu a vhodný do pidi akva
edit:dobrá v chovu koček? tak ted to nabere obrátky

somali+ andilek
27.03.08 12:46:02 / 27.03.08 12:50:55
Somali® – Re: mch.sokolov
27.03.08 12:47:11
Somali® – Re: Andílek
Jak píše Sokol - založit znova, hodně kytek, zaběhnout aspoň 3-4 týdny a pak teprve ryby... 30 l je dost málo, neuvažuješ o větším?
[1] 2 3 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora