45 • 134 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » Ako znizit teplotu vody? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 71x
13.02.08 21:59:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekStyLLo® – Ako znizit teplotu vody?
Cawte.. mohli by ste mi poradit, ako by sa dala znizit teplota vody v akvariu? nainstalovat tam nejaku klimu alebo co? kym sa mi nerozsvieti svetlo, tak mam 26°C a potom sa postupne ohrieva na 27°C... nevadi to? ak ano, tak co s tym? nikdy mi neklesne pod 26°C .. lebo mam tolko v izbe.. no a okno zas cely den otvorene mat nebudem predsa..
13.02.08 22:01:30 / 13.02.08 22:03:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: StyLLo
brr, 26 v pokoji, to bych chodil cely den nahaty. Topeni nema takovy ten cudlik na stlumeni?
Klimatizace pro akva existuji, ale cena je vysoka. Mozna by ti pomohly alespon vetracky do krytu, ale moc ne, kdyz je v pokoji 26.
13.02.08 22:10:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPepas®
jeden stupen žádné drama,ale 26 v pokoji to musí bavit,čím topíš....šiškama smich
13.02.08 22:13:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan®
míň topit!! :-D
13.02.08 22:15:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekStyLLo®
byvam v bytovke a neda sa nam regulovat teplota na radiatori...aj ked je okno cely den otvorene na vetracku mame v izbe 26°C.. no a ohrievac v akva je teoreticky vypnuty... je nastaveny na 25°C... takze sa ani nezapina... nechavam aj trocha pootvoreny kryt v akva a vzadu su mensie otvory... takze to nepomaha :-(
13.02.08 22:20:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa®
Já taky řeším stejné problémy. Bydlíme v paneláku, v obýváku máme 24,5 st. a akvárko 112 litrů bez zapnutého topítka s otevřeným okýnkem v krytu se vyhřeje přes 26 st. Měla jsem do včerejška 3 betty v karanténě a jejikož jsem nechtěla, aby jim teplota klesla pod 24 st., tak jsem zavírala dvoje dveře do obýváku a teplota v místnosti se blížila 26 (což bylo i na mě moc), ale ve 112 l teplota lezla přes 27 st. A to jsem kryt dala našikmo a dolývala studenejší odstátou vodu. Světla (2x 18 W) mi akvárko vyhřejou na teplotu o 2 stupně vyšší než je v místnosti.
13.02.08 22:29:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
Co bych za to dal abych mel takovy teploty bez topeni :) na tech 30°C by pak stacilo jen lehce pritopit.
13.02.08 22:37:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNaďa®
Já mám topítko 100 W, nastavené na 23 st. a ještě nemělo šanci se zapnout. Asi záleží na zářivkách. Na těch mých je napsáno jen 18 W Akwa-Rynkar, ale topí fest.
13.02.08 22:42:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: StyLLo
Ja bych to neresil vsechny ryby co mas tech 26-27°C bez problemu snesou.
13.02.08 23:13:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy®
Když teď řešíte 27°C,jak to budete řešit v létě,kdy teplota v akváriu vystoupí i nad 30°C?Tyto teploty jsou v pořádku,pokud nemáte studenovodní rybky,v přírodě také teplota kolísá,a i o víc,jak 2-3°C.Stejně jak psal Dahak,tohle bych neřešil.
14.02.08 08:21:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: StyLLo
Jakto ze se neda regulovat? Vzdyt to teplo platite. Uz kvuli zdravi bych to nejak zaridil, aby se regulovat dala.
14.02.08 09:23:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: filipsi
I kvůli finančnímu zdraví ;-) , nemalé ušetřené peníze můžeš věnovat na rozvoj svého hobby. :-)
14.02.08 09:44:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekStyLLo®
no na radiatori je nejaky regulator, ale ten bud len otvori alebo uzavrie privod vody... treba kupit novy.. niekedy je tu az velmi horuco.. diky za reakcie :-)
14.02.08 09:52:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLudek®
Zkusil tu už někdo snížit teplotu v akváriu pomocí elektronického chladiče třeba z autochladničky? Otázka je směrována na místní kutily ;-)
14.02.08 10:28:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Nevím, jestli to někdo zkoušel, ale ta možnost už se probírala tady:
http://rybicky.net/forum/3006
14.02.08 10:46:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekstyv®
A co tak prekryt radiator?
14.02.08 11:03:51 / 14.02.08 11:04:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekgeorged®
A co tak vybourat(nebo jen vyndat :-D) jedno okno :-D.. účinek zaručený ;-) smich :-D
14.02.08 13:02:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLudek® – RE:Štěpán
Díky za odkaz, četl jsem ;-) Nápad umístit vnější filtr do upravené malé lednice pod akvárkem je také super :) Ani by to nemusel být filtr, stačila by hodně dlouhá silnější hadička a čerpací hlava. Hadičku omotat kolem výparníku v lednici. No ještě že toto řešit nemusím, v akva topím, že mi sotva stačí 300W topítko :)
Podobná témata
Co všechno potřebuju pro úpravu vody?, Jak udržet teplotu v tropických dnech, Jak udržet teplotu?(Topné tělísko), Jak zvýšit teplotu?, Jaké a kolik topítek na 450 litrů vody?, nejpresnejsi testy vody?, rybyk do tvrde vody?, Sera odkalovac bez vymeny vody?

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 07.10.08 19:55:41 za 5.444 s