[1] 2 
prosim jak upravit kokos da akvaria mam ho roseknuty a vydlabany prosim poradte
11.02.08 19:28:55
R -
isamik® – Re: Lukasolar
cca 4 hodiny jsem ho vyvaril ve slane vode 2x jsem menil vodu. Dobry je to taky ocistit ocelovym kartacem (vevnitr)...
11.02.08 20:33:24
R -
johan® – Re: Lukasolar
já jem to vždy dělal tak, že jsem ho rozříz, sněd "dužninu", oplách v teplej vodě a šup do akva
tak uvidime co to provede
11.02.08 20:52:13
R -
no co, přinejhorším tam bude plíseň, no a tu ančík pak sežere..
plisen nechci
11.02.08 21:06:25
R -
převařením se z něho látky kterými se plísně živý nedostanou, jen se sterilizuje.. a je jen otázka času a náhody, co to v akva začne
žrát. kdyby se náhodou plíse%n vyskytla, tak to je otázka pár týdnů než zmizí.. ale když tam je ančík, tak spíš nevyskytne..
tak diky zitra to tam vložim
Taky sem ho kdysi dával hned po vyjezení dužiny. Smůla je, že se tam potom přemnožují ancistrusi.
12.02.08 10:18:24
stařík® – Re: marsz
Dali jsme do akvaria kokos z akvaristiky. Přelil jsem ho vodou z konvice a nechal chvili koupat. Chová se způsobně, ale mám s ním jiný
problém. Krunýřovci se asi nelíbí a vůbec tam neleze. Dokonce se přestal schovávat za filtrem a mnohem víc je vidět v otevřeném prostoru.
Asi nám chce dokázat, že není žádný strašpytel a introvert. Anebo je ještě mladej a blbej

.
Před chvilkou jsem čistil akvárko a při tom sem tam taky šoupnul kokos, měl sem ho skoro dva týdny ve vodě kterou sem vyměňoval a asi před
pěti dny asi 2 hoďky povařil. Zatím si ho všímaj jen mřenky, ancík je ještě zalezlej jinde, tak uvydím.
už jsem tam 2 pulky vložil tak uvidíme co to provede
Já jsem dal do akva kokos asi před 14 dny a včera už se mi v něm vykulil potěr ancistrusů
ja ho mam prevareny kdyby tam byli bacily.... nebo naky nemoci.. a cschlazeny a v aq

us sem ho mela aj v te 100litrovce
13.02.08 09:54:59
R -
Killer® – Re: Lukasolar
tačí ho zbavit dužniny,nechat chvíli převařit a pak vylouhovat třeba v kýbli..ancistrusi ho pak ožerou jako je na fotkách mojeo akvárka
http://rybicky.net/nadrz.php?c=5 mam jich tam asi 10
A co takhle kokos pořádně očistit od těch vláken nebo co tam je, převařit, a ponořit do vody s hypermanganem? to by mělo bejt v pohodě ne?
23.02.08 14:58:01
logik® – Re: gigimasters
je zbytečné čistit vnějšek, pak stačí chvilku nechat povařit a hotovo
No ale nemůže so v tom vnějšku když neočistíš objevit plísen? Včera sem našel návod jek upravit kokos a tam bulo pořádně očistěte
vnějšek (může se totiž tvořit plísen) a je dobré dát kokos tak na měsíc do vody pak teprve do akva. (ale tohle není až tak důležité.)
24.02.08 11:24:46 / 24.02.08 11:25:05
R -
johan® – Re: gigimasters
ta se může objevit ikdyž se to pořádně očistí. no a tak se oběví no, šneci a krunýřovci ji sežerou..
Aha tak to jo no já krunýřovce nemám a šneci se mi tam objevili tak 1cm velcí tak snad to sežerou oni

25.02.08 22:13:38
R -
johan® – Re: gigimasters
když ne, tak to za tři týdny zmizí.. všechny takovéto věci, když se převaří, tak se zkracuje jejich životnost.. a proč něco
sterilizovat, já bych to nechal být
Tak to záleží na každým jak to chce dělat

Já to pro svůj pocit převařil možná to neodstraní plísen ale třeba nějakou nemoc jo co by
tam mohl bejt. A ta životnost to neřeším kokos stojí 10 kč
Souhlasím,taky mám kokos v akvárku.Ono nejde jen o ty nemoci,ale o to,že pokud se kokos nepřevaří pouští tu hnědou barvu do akvárka.Já ho
chvíli vařila ve slané vodě a pak omyla a šup do akva,ancík i pancíci ho mají rádi a zatím se nic nestalo

Takže ted mám ten kokos v akvarium myslím že dostatečně dlouhou dobu. Takže myslím že můj postup byl správný..

Samozřejmně neříkám
že ten kdo to nepřevaří to dělá špatně. Ale prostě jde o můj pocit
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora