0 • 7 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Mecovka (zivorodky) - porod na "etapy"? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 120x
07.02.08 13:18:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknikes® – Mecovka (zivorodky) - porod na "etapy"?
Ahoj, hledal jsem a nenasel.. Mam samici mecovky a paviho oka (obe uz jsou pres mesic tehotne :). Vcera jsem v akvariu nasel 4 male cudliky (rekl bych ze mecovky protoze byly trochu nacervenale). Samice mecovky ale zbezne vypada porad stejne (cerna skvrna nezmizela) a tak jsem se rozhodl udelat z druheho akva porodnicku.. (koupil jsem velky kos na kolicky :) a dal ho do 2. akva a do nej samice a zvedl teplotu). Nechci ale rybky zbytecne trapit (mecovce se tam moc nelibi) a tak me zajima jestli zivorodky vzdy porodi vse najednou (tedy kdyz jsem nasel uz mlade je na mesic pokoj) a nebo dopredu treba varuji ze porodi par kousku a za par dni dalsich par atd...

..toto jsem resil uz i za mych detsky akvaristyckych let kdy jsem nasel treba mlade ale vsechny samice vypadaly na oko stejne (slo o mecovky cervene).

Vypozorovali jste neco podobneho? Diky... Nik.
07.02.08 13:40:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekachyles73 (41327374045) – Re: nikes
Ahoj
Mečovky opravdu rodí na etapy, takže je to trochu složitější a abych to skomplikoval tak může se stát, že to porodí najednou. U gupek je to jednodušší, ta porodí vždy najednou. Mečovku je lepší mít v dobře zarostle nadrži než v porodničce, která ji stresuje.
07.02.08 13:41:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: nikes
Nektere i na etapy, i treba tyden. Ale gupky a mecovky myslim zrovna ne (nikdy jsem necetl a nevidel), rodi sice postupne, ale nekolikadenni prestavky si myslim nedavaji. Odhadl bych, ze behem dne by melo byt hotovo. Ale pockej si jeste na dalsi.
07.02.08 13:44:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – Re: nikes
samice živorodek maji v sobě 5-6 vrhů,ale vždy upřednostni čerstvé mlíčí:-)to způsobuje že třeba samice porodi 6 prcků a zůstane dál bachratá..jen potřebovala udělat misto pro nadcházejici ''snůšku''a tu pak porodi najednou,stává se to běžně:-)pokud máš pak stálice na chov,rodi pak vše najednou pořád.. X-)
07.02.08 18:18:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveknikes®
Ok, diky.. necham ji pres noc a pokud nic tak ji nebudu trapit a vratim zpet :)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 04:14:13 • 0.861 s