06.02.08 21:09:55
Michel11® – Rostliny ve šterku
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je potřeba k rostlinám písek nebo jestli stačí mít pouze šterk aby rostly..
Děkuju
06.02.08 21:44:53
irča® – Re: Michel11
mě ve štěrku v poho rostly, ale teď tam mám i trochu hrubého písku, třeba porostou líp

K rostlinám se doporučuje písek o zrnitosti 1-3 mm a který neobsahuje vápenné složky (Test v octě)
to je jedno v OBOU by to MELLO rust v poradku.. no aspon ja sem mela chvili pisek a rostly ae tet mam sterk a taky sostou
Ja som mal niekedy obycajny strk(vid starsie foto Kurieraqua)...potom som zakupil Stare dno a Aquaclay ground od Rataja...neporovnatelne uz
odzaciatku..raslinky zacali rast takmer okamzite, po riase ani stopy...kym som mal stare dno,tak som sa riasy nemohol zbavit...takze podla mna..piesok
s uz z nejakymi vyzivnymi latkami v sebe
06.02.08 22:19:50
filipsi® – Re: Michel11
Souhlas s kuriertomas, pokud sterkem myslis cernou cedicovou drt. Mam ji jeste polovinu v jednom akva. Roste to, ale jak co a znatelne hur. Postupne
menim za fujizunu (chci cerne dno a zde vyber neni velky), a je to nesrovnatelne.
Pokus¨d sterkem myslis cernobile, nebo dokonce bile sterky s takrka 100% pavdepodobnosti vysokeho vyskytu vapence, ani o tom neuvazuj. Rozumna
varianta je ten kremicity pisek, jak pise vaclav, nebo neco extra, bohuzel vetsinou za extra cenu.
07.02.08 00:11:41
R -
johan® – Re: filipsi
a nebo si sítkem přesát pískoviště
co ohu říct z vlastní zkušenosti skus kombinaci písku a drtě písek jemnej 2-3mm a štěrk 5-8mm
Tiež mám rovnaké zloženie dna ako píše Aiven (mix jemnejšieho piesku a hrubšieho štrku) a nemôžem si sťažovať žeby mi to nerástlo.
Zatiaľ sa darí dobre všetkým mojím rastlinám, jediná rastlina, ktorá šlo do makče pikče bola Hemianthus callitrichoides - ale aj to len
kôli tomu, že ju zbaštili ryby

Ahoj, budu teď zakládat 320l akvárium a mám připravený čistý křemičitý písek, ale má hrubost tak 1mm, takže nevím zda ho mám smísit z
nějakým hrubším pískem nebo rostliny porostou i v tom jemném. Co mi radíte? Děkuji předem za odpověď
18.03.08 22:47:11
Jurasek® – Re: Kvik
To by vadit nemělo. Aspoň tam budou rostlinky dobře držet a nebude mezi to zapadávat krmení a usazovat se detrit.
19.03.08 10:34:21
R -
Killer® – Re: Michel11
mě rostou některý kytky i v oblázkách
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora