Ahoj, prosim o radu - nasadila jsem před 3 týdny rybky do aqua(50 l.čistý objem), mám vnitřní filtr (pro 50 l.)se vzduchováním. Nějaká
značka, nevim. Vevnitř je černý hrubší molitan, taková kostka. Problém je že musím každých 10-14 dní prát ten molitan. Důvod - je
vidět jak se zpomaluje průtok tak že z něj vychází čim dál tím méně bublinek. Bojím se abych nepoškodila ty bakterie, ale co mi zbývá?
Peru to v odpuštěné vodě z akvária. Díky za rady

01.11.06 12:38:50
Lucík® – hm
to je normalni .....

ja to delam kazdej 3 den
Pokud vám zanesený filtr výrazně zpomaluje průtok, tak s tím nic nenaděláte a prostě ho vyčistit musíte. Jestli filtr stíhá
nitrifikační proces jednoduše zjistíte testem NO2, popř. NH3/NH4+. Pokud ne, tak je třeba koupit vykonněší filtr.
Roman

Dnes jsem musela opět čistit filtr, asi po 4 dnech. Prala jsem to asi na 4 krát, pořád ta voda byla do žlutohněda a plavali tam částečky.
nejsou to ty bakterie? Asi bych to neměla prát do uplné čistoty nebo ano?
02.11.06 21:28:21
® – minifiltr
Od ty doby co jsem z fluvalu 2 vyhodil komplet vnitřek a nahradil dvěma stočenými pláty bioakvacitu do sebe,tak filtr peru tak jednou za 2
měsíce.Průtok se sníží během dvou týdnů odhadem tak na polovinu a to je přesně to co nádrži-rybám a rostlinám vyhovuje.Takže se
netrapte věčným mácháním a likvidací baktérií a učiňte obdobně jako já.Je to pro dobro všech.

02.11.06 21:44:11
Lucík® – hhh
Radko nevim kolik vam je a nechci vas urazit ,ale bakterie nemuzete videt pouhym okem ale pouze mikroskopem a pochybuju ze molitan perete pod
mikroskopem

Luciku, máte samozřejmě pravdu - jednotlivé bakterie vidět okem nelze. Ale kolonie bakterií, pouhým okem vidět jsou. Nejlépe právě na
dobře zajeté filtrační náplni (ale i jinde) - je to ta hnědavá mazlavá hmota.

Díky Side, samozřejmě neměla jsem na mysli jednotlivé baktérie. Luciku, pokud máte na svém filtru neviditelné bakterie, děláte zřejmě
něco špatně.
Tu hnědou mazlavou hmotu na molitanu mám, a ta ho zřejmě ucpává.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora