7 • 23 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Akvária a jejich podstavce » Akvarijní set Aquael Pearl 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 316x
03.02.08 16:11:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSiny® – Akvarijní set Aquael Pearl
Prosím poraďte. Řeším problém s tímto setem, který má cca 112 l. Jde mi o to, zda lze sundat celý vrchní kryt s osvětlením a filtrem. Nerad bych poškodil akvo a běžně použitou silou tento kryt nejde dolu, nevíte někdo zda je přilepený, či jinak přidělaný? Potřebuju jej sundat abych mohl vyndat to příšerné plastové pozadí uvnitř. Děkuji za rady. Šiny
03.02.08 16:14:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda®
Já ho vytáhl, aniž sem sundal ten kryt. Chce to trochu to pozadí ohnout. Myslím že ten kryt sundat nejde.
03.02.08 16:28:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSiny® – Re: bunda
mě se to nepovedlo a přez těch pár miniaturních otvorů, nevím, myslím, že bych ho musel roztříhat. Mám pocit, že i originál filtr je neúčinný s obrovským průtokem.
03.02.08 17:07:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda® – Re: Siny
Průtok jsem snížil tak že do nasávací trubice jsem vlepil kousek plastu s provrtanou menší dírkou a nastavením čerpadla na menší průtok. Není to ideální filtr ale používal jsem ho asi rok a půl. Musí se pravidelně a často prát. Pozadí jsem vytáhl, že jsem ho ohnul a vytáhl prostřední velkou dírou.
03.02.08 19:37:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSiny®
No pokusím se ohnout a vyndat pozadí, průtok na čerpadle nejde regulovat, takže to budu muset nějak vymyslet. Jinak díky za radu. Snad se to povede, pozadí je dost silné.
03.02.08 19:45:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaul Ramon®
Průtok na čerpadle jde regulovat otočením v ose čerpadla. Já jsem pozadí také vytáhl, aniž bych musel sundavat kryt. Jde to, ale musí se s tím trochu pohrát. Slyšel jsem, že kryt sundat jde, ale musí se odtrhnout. Také jsem to neriskoval...
Jinak mé doporučení - vyměnit filtr a přidat zářivky...naštěstí je na ně místo... ;-)
03.02.08 21:12:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSaal®
Tak já jsem taky pozadí ohnula a vytáhla. Jde to dobře a nic se nezlomilo. Jinak jsem vyměnila filtr a vrchní kryt.Mám tam nový se 4mi zářivkami. Teda nevím kde bych do toho starého ty 4 zářivky strčila coze
03.02.08 22:07:54 / 03.02.08 22:08:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaul Ramon® – Re: Saal
Přidat zářivky tam jde, pořídil jsem si předřadník Arcadia s vodotěsnými paticemi a šroubkama přimontoval z každé strany obou původních zářivek...v mém profilu je to hezky vidět ;-)
03.02.08 22:32:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSiny®
Děkuji všem za rady. Akvo dostala mamina, takže kryt fakt raděj odtrhávat nebudu. Originál filtrace půjde ven 100% a s tím světlem, něco na tom bude, také se mi zdá, že je málo světla. Vypadají podle toho také i kytky. Zítra se do toho pustím. Snad se mi to podaří vyndat.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 00:06:07 • 1.158 s