2 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » chov neonek 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 228x
01.11.06 21:50:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuki® – chov neonek
Prosim vas poradte mi ako rozmnozovat neonky
ahoj
01.11.06 23:00:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMartix6® – neonky
myslíš neonky červené?Ty jsou přeci jenom náročnější.Ty jsem množit nezkoušel.jen se mi jednou objevily malé neonky v dost zanedbané nádrži,když jsem byl kdysi na intru.Potřebují dost měkkou vodu,uhličitany téměř na nule Ph kolem 5,2 víc nevím,vic neporadím,taky si rád přečtu od zkušenějších.M. ahoj
01.11.06 23:27:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – neonka obecná
Jééé, o tom by se dala napsat kniha. Tady se rodí docela podrobný návod, ale zatím je ho, myslím, jen polovina:
http://www.dajanapet.cz/cz/clanky_detail.php?nazev=Tetra%20neonov%C3%A1%20(2)
Samozřejmě se to dá zjednodušit, počet rybek ale asi bude někde mezi 20 až 70 ks - Leda bys měl vyjímečné štěstí, tak přes 100.

Důležité věci:
- nechat samičku zaplnit při teplotě 19 - 21 stupňů
- do vytíračky měkkou a kyselejší vodu tepl. do 23 stupňů, mech, nebo rošt
- vzduchovat na dřívko, po vytření odlovit pár a odsávat bílé jíkry
- po rozplavání prachový plankton - zcedit přes monofil a co proteče znovu přes kapesník
jinak jako ostatní malé tetry,
... zkrátka je to piplačka, na dva měsíce určitě, pak už to jde. :-)

Hm, pozdě, ještě že aspoň píšu o jiné rybě.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 01:41:40 • 0.908 s