Zdravím.
Mám tři týdny založené akva, zatím jen s rostlinami a jedním Šnekem. Po počátečním povadnutí se kytky chytily a rostou.
Nejvíc roste Cabomba caroliniana (taková ta přeslička), ale na některých (i nových) štětinkách se objevuje bílý povlak (jakoby prášek,
nebo miniaturní plíseň). Dočetl jsem se, že by to mohlo být vylučování vápníku a že se doporučuje přidávat CO2.
Jenže mám velmi měkkou, nealkalickou a lehce kyselou vodu(pH:6,5 CT:3dGH UT:2dKH) a prý by CO2 mohlo narušit rovnováhu pH.
Rybky tam přijdou příští týden, postupně chci přidat neonky, ancika a betty. Měkká voda by jim měla chutnat, nechci jim tam přidávat
vápencové šutry bezdůvodně.
Můžu počítat s tím, že se hladina CO2 zvedne s přítomností ryb? Nebo ty kytky zatím nemám řešit, když to není ve velkém rozsahu?
Jo, vím že tyhle kytky jsou hodně náročné na světlo. První dva týdny byly jen o žárovce, ale už týden mají na 44l nádrž 2x15W SERA
trubic (plant a daylight).
Zajímalo by mě, co v takovém případě doporučují zkušenější akvaristi. Jak co se týče té kytky, resp. CO2, tak jestli nějak upravovat
vodu pro tyhle rybky.
P.S. Foťák nemám, takže momentálně fotky nebudou. Až budou, založím si prezentaci.
Díky.