1 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Malachit - krupička 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 128x
03.11.06 21:02:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetra (-12-11-10-9) – Malachit - krupička
Prosím, kolik kapek malachitové zeleně na 30l akvárka, které je napadené krupičkou? Asi dávám málo, protože se krupičky už týden nemohu zbavit, přitom hodně vzduchuji, teplota je 28-30°, solím, měním část vody z akvárka... Nevím, kolik si mohu dovolit dát, abych rybičkám neublížila. Děkuji za radu.
03.11.06 22:17:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHavel-st (-12-11-10-9) – krupička
Ještě bych týden vydržel, dával jsem sice Bioicht, ale bude to podobné - důležité je překlenout celý inkubační cyklus nemoci.
03.11.06 22:40:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkřemil (-12-11-10-9) – krupička
nesolil bych nechal bych to na teplotě a malachitové zeleni maš dost malé akva takže každý den odkalit tak deset litrů hodně zdaru
03.11.06 22:42:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkřemil (-12-11-10-9) – malachitka
ještě kte malachitce dávkování je určitě v návodu ano
04.11.06 09:57:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJanvac (-12-11-10-9) – krupička
Já jsem léčil Multi-medicalem (pokud se podíváš na složení tak všechny přípravky proti krupičce mají stejné složení, liší se jenom cenou), dávkování 5 kapek/10litrů. Každé 3 dny odkalit 1/3 vody a doplnit 1/3 celkového množství léčiva. Plus teplota 29°C. Po cca 7 dnech krupička začala mizet, po cca 14 dnech jsem přestal dávat léčiva a postupně snižovat teplotu. Ryby přežily, jsou O.K. a přestal jsem nakupovat v jedné akvaristice.
držím palce.
04.11.06 10:13:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – krupice
myslím, že nespolehlivější je eSHa EXIT spolu s eSHa2000. Krupičku jsem měla 2x vždy s novýma neonkama, po 5ti dnech po ní ani vidu ani slechu. Solit se nemusí (ale je to lepší, ryby si vytvářejí více slizu jako ochranu).Mělo by stačit dávkovat 3 dny, pokud neustoupí, tak 5 dní podle návodu. Vlastní zkušenost, vřele doporučuju, i když cena za balení je kolem 130,-.Někdo píše, že to moc nesnáší krunýřovci, ale já mám ancíky i krunýřovce, a neumřel mi žádnej. Důležité je i hodně vzduchovat.
04.11.06 10:19:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpaulinn® – ještě
jo a zvýšit teplotu na 30°C, urychlí se tím vývoj nemoci.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:19:52 • 0.971 s