Fórum » Nemoci » Malachit - krupička
Prosím, kolik kapek malachitové zeleně na 30l akvárka, které je napadené krupičkou? Asi dávám málo, protože se krupičky už týden nemohu
zbavit, přitom hodně vzduchuji, teplota je 28-30°, solím, měním část vody z akvárka... Nevím, kolik si mohu dovolit dát, abych rybičkám
neublížila. Děkuji za radu.
Ještě bych týden vydržel, dával jsem sice Bioicht, ale bude to podobné - důležité je překlenout celý inkubační cyklus nemoci.
nesolil bych nechal bych to na teplotě a malachitové zeleni maš dost malé akva takže každý den odkalit tak deset litrů hodně zdaru
ještě kte malachitce dávkování je určitě v návodu

Já jsem léčil Multi-medicalem (pokud se podíváš na složení tak všechny přípravky proti krupičce mají stejné složení, liší se jenom
cenou), dávkování 5 kapek/10litrů. Každé 3 dny odkalit 1/3 vody a doplnit 1/3 celkového množství léčiva. Plus teplota 29°C. Po cca 7 dnech
krupička začala mizet, po cca 14 dnech jsem přestal dávat léčiva a postupně snižovat teplotu. Ryby přežily, jsou O.K. a přestal jsem
nakupovat v jedné akvaristice.
držím palce.
04.11.06 10:13:57
paulinn® – krupice
myslím, že nespolehlivější je eSHa EXIT spolu s eSHa2000. Krupičku jsem měla 2x vždy s novýma neonkama, po 5ti dnech po ní ani vidu ani
slechu. Solit se nemusí (ale je to lepší, ryby si vytvářejí více slizu jako ochranu).Mělo by stačit dávkovat 3 dny, pokud neustoupí, tak 5
dní podle návodu. Vlastní zkušenost, vřele doporučuju, i když cena za balení je kolem 130,-.Někdo píše, že to moc nesnáší krunýřovci,
ale já mám ancíky i krunýřovce, a neumřel mi žádnej. Důležité je i hodně vzduchovat.
jo a zvýšit teplotu na 30°C, urychlí se tím vývoj nemoci.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora