Fórum » Akvarijní rostliny » Jaké rostliny do mého akvárka a kde koupit?
22.01.08 19:46:47
bigboban® – Jaké rostliny do mého akvárka a kde koupit?
Mám docela čerstvě založené akvárko. Odkaz zde:
http://rybicky.net/nadrz.php?c=2695
Podle ohlasů není úplně dobře zarostlé, mimo jiné..
Proto bych poprosil o dvě rady:
1) Jaké rostliny zasadit s ohledem na velikost akva? Uvítám odkazy na fota nebo akvárka.
2)
Kde koupit hezké kytičky (v Praze)? Většinou nakupuji v Hornbachu nebo OBI ale výběr není zas tak veliký a hlavně nabídka
je nestálá.
22.01.08 19:55:03
S -
chicko® – Re: bigboban
zkus pohledat najdeš toho dost a dosti. Jinak v Hornabachu ani v Obi už bych nic nekupoval
22.01.08 21:01:18
NIKO® – Re: bigboban
Rostliny s ohledem na velikost nádržky pořiďte raději méně vzrůstné, nejlépe klasické kobercové. Případně jemnější stonkové, (nebo
jejich kombinaci), které nepůsobí "hamatně" a dají se upravovat zaštipováním a přesazováním růstových vrcholů. (Potíž může
být v sezónnosti některých méně běžných rostlin.)
Nevím, nakolik je pravdou, že Hornbach omezil nákup rostlin u Dennerleho...?
Alespoň ten olomoucký od této firmy rostliny stále bere a jejich výběr ve dnech po dovozu, je velmi zajímavý. Vyšší cena je vyvážena
atraktivností druhů.
Není také od věci zkusit oslovit AQUA DAHO s dotazem na aktuální dostupnost vytypovaných druhů.
Při tom vašem osvětlení bude ovšem koupě jakékoli rostliny pofidérní investicí...
Příliš hrubé dno rostlinám také optimální podmínky neposkytne.
mám 30l akvarko a zářivku 11W no a mám tam Echinodorus bleherae potom řasokouli, jávský mech, a tu zakroucenou zákrutichu- a pořád mám
nějak prázdný akva.no prostě se jim tam nedaří a tak cokoliv koupím tak mi to chcípne tak má prosba je co tam mám dát.
No jinak můj meil je karelmarosz@seznam.czdiky
05.03.08 21:46:44
vaclav® – Re: Karel
Co takhle vyzkoušet tvoje dno v octě?

Bublá - nebublá, vyměnit - nevyměnit?
zkus internetové obchody

hodně lidí je tady chválí

uvídíš sám
Také bych potřebovala poradit s rostlinkami - budu zakládat nové akvárium, druhy rostlin mám už vybrané, asi je budu objednávat z
aqua-daho... klíčová otázka je: KOLIK? Kolik kusů (košíčků...) mám vzít?
Návrh budoucího akvária mám tady
http://rybicky.net/nadrz.php?c=3508
07.03.08 10:37:22
Snofrev® – Re: Utahraptor
KOLIK? Kolik kusů (košíčků...) mám vzít?
orientační vzoreček je obsah podstavy/50
u tebe by to tedy mělo být (60*40)/50=48
ale záleží na tom jestli budeš brát nízké kobercové rostlinky, tak určitě víc
pokud budeš brát velké vzrostlé, tak klidně míň
pokud budeš brát malé s tím, že časem vyrostou, tak je lepší jich koupit víc a až se rozrostou, tak je někomu dát nebo prodat, dosáhneš
snadněji a rychleji rovnováhy v AQ
07.03.08 11:01:58
filipsi® – Re: Snofrev
Aby to utahraptor nepochopila tak, ze 48 kosiku, to by osazela nekolik takovych akvarek.
Ja bych bral od kazeho druhu, co tam ma, 2 kosiky. Mozna bych ale jeste na zacatek nez se rozroste a dosazi nekam pichl kosik limnophily a egerie. To
je tak asi minimalni navrh na zacatek, kdyz vezmes od kazdeho 3, nic nepokazis a nebudes tolik cekat az se rozroste.
Tu limnophilu a egerii pročpak?

07.03.08 11:58:00
filipsi® – Re: Utahraptor
Protoze ve svem planu tech rostlin nemas moc. Tak neco co je opravdu prebornik v rychlosti rustu. Oni sice i ty osatni co mas rychle rostou, ale
potrebuji trosku zakorenit, nez se do toho daji. Tyhle 2 hned. Kdyz ale vezmes tech kosicku co chces vic, klidne je vynech.
Plán je spíš takový ilustrativní, já nemám odhad co je málo a co moc kytiček, proto tady zase otravuju s dotazy
Chtěla jsme se držet rostlin z thajska .)
07.03.08 12:23:57
Tak jo, vynech je, ja jak jsem psal bych objednal 2-3 od kazdeho. Vypada to na maluvce pekne.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je Rotala rotundifolia skutěčně taková červenavá, protože na fotografiích co má na stránkách přímo
aqua-daho to tak nevypadá a mě šlo o ten kontrast
A při brouzdání na jejich stránkách mě zaujal tenhle kultivar
http://www.aqua-daho.cz/aqua-daho/katalog/H67.htm
Nemáte někdo zkušenosti?

07.03.08 13:39:37 / 07.03.08 13:40:55
Ne, za beznych podminek neni. Podivej se na ni ke me, v +- beznych podminkach. aVice do cervena je jen pokud se na ni skutecne hodne sviti. Napr.
nadrz uzivatele Sidonius na akvarko.cz (omluva ostatnim, jiste se i tady najde hodne cervena, jen z hlavy nepamatuju)
Edit - Co budes mit za svetlo? Obecne, pod malo svetlem to s nicim cervenym nejde, bud je to zelene, nebo uplne odejde.
Měly by tam být 2x15W zářivky
07.03.08 17:34:58
Sid® – Re: Utahraptor
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je Rotala rotundifolia skutečně taková červenavá
Doplnil bych Filipsiho:
To s tím množstvím světla je fakt, ale má to háček - existují dvě barevné variety této kytky.
Rotala rotundifolia je jednou z mých nejoblíbenějších kytek. Je poměrně nenáročná, tolerantní a za dostatek světla a živin se odmění
nádherným porostem a ta, kterou jsem až donedávna běžně používal, i starorůžovou barvou.
Ve svém posledním "počinu" jsem do nového akva použil několik košíků emerzních rostlin z osvědčeného zdroje (AQUA-DAHO) a k
mému překvapení se až na jeden košík žádná starorůžová nekonala - došla mi totiž vesměs varianta "GREEN", která zůstává
zelená, i když do ní pražíte světlem...
Což o to - kytka je to také hezká, ale s tou starorůžovou jsem napevno počítal...
Sid napsal: Ve svém posledním "počinu" jsem do nového akva použil několik košíků emerzních rostlin z
osvědčeného zdroje (AQUA-DAHO) a k mému překvapení se až na jeden košík žádná starorůžová nekonala - došla mi totiž vesměs varianta
"GREEN", která zůstává zelená, i když do ní pražíte světlem...
Aha ale právě od nich chci objednávat - jak si mám pojistit abych opravdu dostala tu červenou?

07.03.08 18:52:07
filipsi® – Re: Sid
Jo, na to jsem zapomnel, pravda. Tech variant bych skoro rekl ze je jeste vic, i kdyz se zpravidla prodavaji jen jako 2. To co jsem videl v ruznych
akva, se mi skoro nechce verit ze muze byt jen a pouze svetlem a vyzivou. Mam tez od AD, ruzovi hezky, ale i kdyz zkusim "prazit", zdaleka
ne tolik jako nektere co jsem videl i s min svetlem.
Mohu se zeptat co si mám představit pod pojmem koš rostlin od AQUA-DAHO?
Je v tom víc rostlinek nebo je každá rostlinka ve svym košíku?
Na stránkách jsme se to nedočetl, asi jsem špatně koukal
07.03.08 19:56:20
Jurasek® – Re: Snofrev
Většinou více rostlinek. Anubias byl po jednom, ty obyčejnější tam byly 3-4.
07.03.08 20:04:24 / 07.03.08 20:04:56
Snofrev® aha, takže když já sháním Echinodorus ocelot red a green a našel jsem ve většině e-shopů kus okolo 60Kč a na AQUA-DAHO koš za 40 kaček,
tak jako opravdu mohu očekávat, že tam budou 3-4 rostlinky?
pokud ano, tak mám jasno
07.03.08 23:37:14
Eff® – Re: Snofrev
většinou se to prodává asi takle:
V košíku : Stonkovky jako hygrophily, bacopy, ludwigie atd. po 5-7, echinodory po jednom (úplně malé rostliny někdy 2 nebo i 3 ), menší
kryptokoryny po 3-5, saggitarie a valisnerky po 3-4. Prťavci do popředí většinou co se do košíku vejde, nejde spočítat.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora