Na samici parmičky čtyřpruhé se mi tak před dvěma týdny objevila černá skvrna mezi druhým a třetím pruhem a i na spodních červených
ploutvých. Navíc na první pohled má těžké vypouklé břicho.Jde o nemoc či o znak možnosti tření?!
Může to být jen pigment. Moje to mají taky. Mechovka je taky Parmička čtyřpruhá, ale s pigmentem na celém těle.
Tenhle problém jsem tu již četl a byl rozluštěn jako pigment z důvodu přešlechtění, zkus hledat na foru možna to najdeš
Ne tak úplně.. hlavně ty skrvnky má i na spodních (červených) ploutvých...

Takhle vypadala 10.1. a dnes to má víc... vidíte to vypouklé břicho?!
22.01.08 19:37:58
S -
chicko® – Re: tomaskupilik
Já bych i na těch ploutvých pokud se nijak nedrolí, nebo nezahnívají, typoval na ten "vyšlechtený" pigment. Možná by pomohla
fotografie
22.01.08 19:38:56
S -
No tak s fotem jste mne už předběhl. Tak se zeptám má to jen ta jedna nebo všechny?
Skvrny jsou pigmentové. Nafouklá může být kvůli vodnatelnosti anebo je plná jiker. Přečti si o vodnatelnosti příznaky. Jikry kdyby
vypustila, tak to nemusíš ani postřehnout, protože oni je okamžitě spapají.
22.01.08 19:40:32
S -
To vypouklé bříško vypadá na střevní/břišní parazity, ale nejsem si jistý, chtělo by to i kvalitnější fotku a hlavně někoho kdo to
lépe posoudí
Právěže jen tahle jediná!A ani vypouklé břicho ostatní nemají..Bylo mi jasný že to nebude nemoc,protože je normálně čilá a v pohodě,
napadlo mě jen jestli ho nemá plné jiker
rolandmynar napsal: Jikry kdyby vypustila, tak to nemusíš ani postřehnout, protože oni je okamžitě spapají.
Jo to jsem si všiml když se mi třeli zakrsláci...vyletěli jikry a parmičky mi je všechny strašně rychle sezobali..
22.01.08 19:42:56
S -
Nevím jestli takhle přesně vypadá rybka plná jiker, ten tvar mi moc nesedí. Asi bych ji dal do karantény, pro případ té vodnatelnosti - je
to infekční
Jenže ona to břicho má takhle dost dlouho.Ty skrvny tak 2-3 týdny ale břicho měsíc určitě a nikdo z ostatních rybek to nemá
Teď jsem na ní chvilku koukal a párkrát se rychleji otřela o rostliny spodní částí těla
22.01.08 19:50:37
S -
nevypustila při tom otírání i jikry??? Nevím jak by dlouho vydržela s infekční vodnatostí jako jediná nakažená rybka.... Ty skvrny jsou
opravdu pigment, to už bych asi nechal stranou. podívej se do sekce nemoci jestli něco nenajdeš, jinak bych to dále pozoroval-nic to nemusí
ještě znamenat, jinak ta karanténa by nebyla tak špatná věc...
Myslím že jirky nevypustila..do karantény jí zatím dávat nebudu když to takhle má fakt delší dobu a ostatní rybky nic..
22.01.08 19:56:36
S -
To máš taky pravdu. Je spousta věcí co jí může být a třeba se z toho nic nevyklube, asi bych taky zůstal u pozorování...příroda si
třeba poradí
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora