19.01.08 10:23:57
BikerJames® – neobvyklé rostliny pro cichlidy
Dobrý den,chci do AQ s jihoamerickými cichlidami pořídit nějaké odolné druhy rostlin(ty běžné akvarijní demolujou).Trochu jsem hledal a
narazil na různé poloakvarijní druhy,spíše terarijní ale s možností růstu i pod vodou.Například Aglaonema treubii,Singonium
cv.Butterfly.Máte stím nějakou skušenost?Můžete poradit i jiné druhy.Dík za každou radu.
Chvíli ti to v akváriu vydrží ale nepočítej že to moc poroste. Moc nesvítíš tak rostliny nemají šanci aby rostli samy o sobě, natož z
cichlidami. Zkusil bych větší druhy anubiasů.
Jo teď je to v mém akva bída ale zařizuji nové 450L,budu víc svítit asi tak 200W.Anubiasy sice vydrží ale moc nerostou a tudíš
neodstraňůjou dusíkaté látky z vody a taky bych chtěl spíš nějaké rostliny z Jižní Ameriky.
19.01.08 11:58:06
vaclav® – Re: BikerJames
Co zkusit plovoucí rostliny nebo ty kterým roztrhání nevadí. Ceratophyllum demerzum , Najas guadelupensis.
Ono záleží na tom, jestli jde o o roztrhání, nebo o to, že cichlidy kytky taky žerou. s býložravými cichlidami nevydrží v solidním stavu
nic, ani anubiasy, údajně nežerou některé druhy cryptocoryn. Nejlepší (a vlastně jediné vhodné k cichlidám) na odstranění dusíku jsou
plovoucí, konkrétně pistie, limnobium zlikvidují beze zbytku, je příliš křehké. Ty pokojové (terarijní) bych do akvárka k cichlidám
nedávala, při poškození můžou vylučovat jedovaté tekutiny, takže způsobí víc škody, než užitku.
Dík,myslel jsem odolné proti rozškubání.

Další možností jak odčerpat dusíkaté látky je mít v akváriu jen kořeny od rostlin.
A které druhy se dají takto použít?Ty asi koupím jen zahradnictví,že?
19.01.08 18:22:56
vaclav® – Re: BikerJames

Záleží jak budeš mít udělaný kryt nad akváriem. Já mám ho mám vysoký 16 cm a tam se už na zadní stranu vejde pěkný kus pupečníku. Na
akváriu budeš mít určitě skleněnou výztuhu a tu si můžeš nechat celou porůst tímhle plevelem. Stačí jen občas kousek nechat ve vodě.
Takhle mě narostl ve filtru
Vrátil bych se k začátku. Psalo se o Aglaoneme. Kdysi jsem ji zkousel soupnout do akva a vydrzela pomerne dlouho, i kdyz se ji tam nedarilo -
nerostla. Da se pestovat v kvetinaci v byte a obcas kus odriznout a dat do akva. Ale nevim, jestli to muzu doporucit. Aglaonemy byvaji jedovate a pry
pomerne dost, coz vicemene plati asi pro hodne kytek z celedi aronovitych. Syngonium tam patri taky, i kdyz o jeho toxicite jsem necetl. To roste mimo
vodu rychleji. Taky jsem zkousel v akva a taky chvili vydrzi. Jenze kdyz pod vodou neporostou, tak asi dusičnany nesníží, spise naopak. Takze jen
jako docasna dekorace. Zvaz sam.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora