[1] 2 
18.01.08 12:39:28
® – Pridavate mladym gupkam sul a kolik???
Chtel sem se zeptat jestli pridavate mladym gupkam tyden po narozeni nejakou sul a nebo ji tam davate uz pri porodu??kolik soli davate malym
rybkam??zvysujete to postupne s vekem??a piste prosim pokud mozno jenom k tematu...diky
Děláš slanečky ?
Na co sul, prosim te??? pavi ocko je sladkovodni ryba

jestli to nevis, tak studuj, studuj
Paví očko je původem z braktických až slaných vod stejně jako Molla např.
To Patis: nejlepší je podle mě, když samice v přisolené vodě porodí. Nevím, jestli by to ty mrňata vydržely dát jim sůl dodatečně.
Tady mí Patísek pravdu. Živorodky pochází s oblastí s mírnou salinitou vody.
no tak se omlouvam

ja mam pavi oka uz pres rok a nikdy jsem jim sul nepridavala a maji se dobre
Solím jim akvárium jak polívku. Od pasu. Nevím přesné množství. Malé nebo staré, to by mělo být asi jedno.
Myslím, že potěr není tak odolný jako dospělé ryby. Proč je na některých přípravcích napsáno, že nejsou vhodné do nádrže pro potěr.
18.01.08 13:34:29
® ja sem doted nesolil vubec,maximalne sem tam dal trosku slany vody s artemiema,ale ted se mi jednom akvarku zacalo par malejch otirat o dno a steny
tak mam podezreni na plisen..asi tam pridam opatrne trosku soli az budu menit vodu..kolik teda gramu na litr pro ty mrnata??.jinak diky za odpovedi...
Na ty přípravky to píšou asi proto, že chovatel chce proti všem přírodním zákonitostem odchovat 100% potěru.

Ale to je jen můj názor.
Mám na potěru osobně odzkoušenou eSHa 2000 a opravdu jim ani jikrám to neubližuje. Možná je to lepší než sůl.
Jedna polévková lžíce na 30 litrů? To by jim asi ublížit nemělo. První to začne vadit spíš rostlinám než gupkám. Dnes je ale v módě
chemie.
18.01.08 13:55:17
® – Re: marsz
rostlinky u amlejch nemam takze zadnej problem a asi taky uprednostnuju sul...leciva jenom kdyz uz to zacina byt ocividny...kazdopadne u tech gupek
specialne maj hodne deformace a tak takze se toho stejne hodne vyhodi...ja to davam dravcum...ostatne ,jaky myslite ze jsou nejmin nachylni dravci
ohledne prenosu nemoci a leceni??
Sakra a sme offtopic.

Rájovci přežijou ledacos, třeba moji péči nepéči.
18.01.08 14:15:51 / 18.01.08 14:16:53
ja potrebguju neco vetsiho...co sezere i dospelou gupku...a ze ty moje samicky maj i sest cisel..

me se totiz strasne prici ty ryby vyhazovat do
kose ci jinam...hrobecky me uz presli a takhle bych mohl ocenit krasu poradnyho dravce...dejte mi typ..

)
18.01.08 14:23:29 / 18.01.08 14:24:40
rolandmynar® – Re: Patis
Kup si murény. Dovedou je krásně polykat. Mám je v profilu, koukni jak jsou krásné.
Ryby chutnají ještě krabům, želvám, kočkám a kormoránům. Je toho dost. I někteří lidi jí ryby sem slyšel.
18.01.08 14:33:01 / 18.01.08 14:33:22
® – Re: rolandmynar
nemuzu tam tu murenu najit...:( porad..a mas krasnyho psa..taky sem mival labradora ,ale zlatyho.....krasna povaha....je mi bez nej smutno,ale nevim
jestli si mam koupit dalsiho psa....
18.01.08 14:34:38
no davam je jeste rakum ale musim je zabijet protoze ten rak je nedokaze chytit...to neplni ucel...ja potrebuju neco velkyho, rychliho a
dravyho..premejslel sem o nejakejch stikovcich...
Přidávám na 25L asi 10mg odměrka na testy. Musím zaťukat, zatím jsem se obešel bez plísní atd. myslím, že jako prevence je to lepší než
pak léčit celek (pokud máte jedno akva na potěr).
Anonym napsal: Tady mí Patísek pravdu. Živorodky pochází s oblastí s mírnou salinitou vody.
To myslíte vážně?
Ty živorodky(paví očka a jiné),které se již několik desetiletí chovají v zajetí?
Já nedávám žádnou sůl a ani netopím atd. a množit se budou furt.
Pokud jsou to domácí odchovy tak asi ne, ale i tak je někteří chovají ve slané vodě. Původně jsou z Brazílie a Barbadosu, ale dneska žijí
celosvětově od sladkých, přes braktickou až po čistě mořskou vodu ve všech. Kdysi byly vysazovány jako likvidátoři komárů coby
přenašečů malárie.
Tady byl ale původní dotaz na přisolení jako prevenci proti zaplísnění.
Ta polévková lžíce na 20-30 litrů je optimální. Též musím zaklepat, že jsem se obešel bez chemie. Solím preventivně a ještě se mi
plíseň ani obrněnka neobjevila. Co je přírodní je nejlepší, jen mi lidé si pořád musíme něco vymýšlet a zjednoduššovat - říkám,
že chemikálie jsou jen svinstvo, bez kterého se můžeme obejít!
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora