[1] 2 
Chtěl bych se zeptat, zda rybkám nebude vadit, když budou mít ryze černé dno (fakt jen černé kamínky).Kamínky černé, dále pár větších
kamenů (jeskyňky atd) a hlavně rostlinky (pouze zelené).Myslíte, že to nebude vadit např. Cichlidce kakadu? A taky zda to bude hezké i pro
lidské oko
17.01.08 16:59:34
MiHl® – Re: tomaskupilik
myslím, že jí to vadit nebude, pochází z oblastí, kde dno není černé, ale je na něm tolik bordelu, že hodně tmavou barvu má.
kombinace černé dno s rostlinami a kořeny je dobrá, akorát jakékoliv větší kameny jeskyňky světlé barvy působí dost divně
jaké konkrétní dno hodláš použít?
vadit jim to rozhodne nebude, ja mam taky cerne dno a plave se jim tam paradne

myslim, ze je to to nejlepsi a vypada to fakt pekne, tak hura do
toho
17.01.08 17:12:32
S -
oldkiwinka® – Re: tomaskupilik
černé dno jim jen prospěje, vyniknou jejich barvy. Jen dávej pozor, ať neobsahuje vápenec (vhoď pár kamínků do octu, když budou bublat, je
tam vápenec-nevhodné dno)
muzu opravdu jenom doporucit, ono to nakonec nebude vypadat az tak cerne. vynikne zelen rostlin a barvi rybek

Značka na něm žádná není, ale výrobna v Bernarticích - AKVA PÍSKY (průhledný obal,jen shora je žluté ohraničení) Myslím, že určitě
víte jakej myslím

Barvu má černou a ty kamínky jsou menší než nehet od malíčku

A ty kameny které bych jim tam postavil tak jsou
také tmavé až černé

Říkáte, že máte černé dno a vypadá to hezky?

To by bylo fajn
No o to mi jde, že vyniknou barvy cichlidy kakadu a hlavně rostlin
Ja mam dno z obchodu neco jako byvaji zahradni centra a je to dekoracni sterk

pokud si nebudes jisty, jestli tam neni zadna vapenata slozka, tak to
nech den namoceny v octu, ale to uz asi znas

a na cernem dne hezky vypadaji cihlove cervene kameny a jeskynky, ja bych poslala foto, ale bohuzel fotak stavkuje
Ale tohle je normálně zakoupený písek do akvária v akvaristice!!!Ne nic pro jiné účely..
17.01.08 17:33:11
MiHl® – Re: tomaskupilik
nevím, jaké konkrétní dno myslíte... ale pokud takové hodně tmavě šedé, co má na sobě cedulku se zaškrtáváním, co obsahuje, tak to
bych zrovna nedoporučil
1)okraje jsou poměrně ostré
2)po určité době přestane být tak pěkné a docela dost zesvětlá (jakoby se odbarví), přestože nebude ani pak světlé, ale jen mírně
tmavší než obyč říční písek
poslední neověřené - podezírám ho, že (negativně) ovlivňuje chemismus vody (ne z pohledu vápenec-tvrdost, ale radši to víc rozebírat
nebudu, jak říkám, nemám pro to žádná fakta)
17.01.08 17:42:45 / 17.01.08 17:43:02
tomaskupilik® – Re: MiHl
Myslím že máte na mysli nejspíš jiné...žádná cedulka ze zakšrtáváním. A je fakt úplně černé.. mně jde spíš o to jak to asi tak
vypadá - černé dno + ryby + rostliny...
tomaskupilik napsal: Chtěl bych se zeptat, zda rybkám nebude vadit, když budou mít ryze černé dno (…., že to nebude
vadit např. Cichlidce kakadu?
Na barvě nezáleží, důležité je zda to neovlivňuje chemismus vody a zda to není ostré nebo hrubé. Pokud ano, je to do akvária nevhodné.
Pohled na Apistogrammu cacatuoides s pořezanou tlamkou, stejně jako na kytky s uhnilými kořeny je zvlášť uklidňující.
tomaskupilik napsal: Ale tohle je normálně zakoupený písek do akvária v akvaristice!!!Ne nic pro jiné účely..
Nesmíš všemu věřit Tomáši.
Mám černé dno, takové to obyčejné z akvaristiky. Je docela ostré, ale ani pancéřníčkům to nevadilo. Kytky docela rostou. Vypadá pěkně.
Jestli ovlivňuje vodu netuším, protože to neměřím.
Prvni vec je, ze se tomaskupilik ptal, jestli je vhodne CERNE dno, takze resil barvu. O vhodnosti toho ci onoho dna si myslim uz nastudoval davno.
Už jsem se rozmyslel že ho vyzkouším
Mně šlo jen o to, jestli ho někdo má a když jo, tak jak to vypadá..jestli to ,,lahodí lidskému oku''

Nic víc
neboj, ja pochopila, ze ti jde pouze o barvu, to tady jini zacali mudrovat
ryby se zbarvují dle dna, tudíž většina se lépe vybarví
05.04.08 17:12:01
Tomm®
05.04.08 17:26:47
prikpa® – Re: Tomm
Mám černý dno,trochu ostřejší,ale pancíci v poho,tak já taky.Ryby ktery se vybarvujou,tak mají nádherny barvy např.neonka červená ,ale
jediná nevýhoda je,že tam de vidět víc kal něž u bílího dna.Kal je hnědý a štěrk černý,proto to de vidět.
05.04.08 17:29:08
prikpa® – Re: johan
Je to divny,ale mám to vyzkoušeny.
Je to jak bahno.
05.04.08 17:54:16
Tomm® prikpa napsal: Mám černý dno,trochu ostřejší,ale pancíci v poho,tak já taky.Ryby ktery se vybarvujou,tak mají
nádherny barvy např.neonka červená ,ale jediná nevýhoda je,že tam de vidět víc kal něž u bílího dna.Kal je hnědý a štěrk
černý,proto to de vidět.
To budeš mít pravděpodobně drcený čedič. O tom jsem taky uvažoval, ale jsou na něj veskrze špatné ohlasy. Tak nevím. Docela mě zaujal
tento písek.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora