2 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » Dno » Černé dno ?! 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 193x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

17.01.08 16:38:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Černé dno ?!
Chtěl bych se zeptat, zda rybkám nebude vadit, když budou mít ryze černé dno (fakt jen černé kamínky).Kamínky černé, dále pár větších kamenů (jeskyňky atd) a hlavně rostlinky (pouze zelené).Myslíte, že to nebude vadit např. Cichlidce kakadu? A taky zda to bude hezké i pro lidské oko coze
17.01.08 16:59:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl® – Re: tomaskupilik
myslím, že jí to vadit nebude, pochází z oblastí, kde dno není černé, ale je na něm tolik bordelu, že hodně tmavou barvu má.

kombinace černé dno s rostlinami a kořeny je dobrá, akorát jakékoliv větší kameny jeskyňky světlé barvy působí dost divně

jaké konkrétní dno hodláš použít?
17.01.08 17:06:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153) – Re: tomaskupilik
vadit jim to rozhodne nebude, ja mam taky cerne dno a plave se jim tam paradne :) myslim, ze je to to nejlepsi a vypada to fakt pekne, tak hura do toho potlesk
17.01.08 17:08:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOsel®
Nebude jim to vadit,o černém dnu sem také přemýšlel a dále budu přemýšlet o tmavším dnu než mám nyní, ahoj
17.01.08 17:12:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka® – Re: tomaskupilik
černé dno jim jen prospěje, vyniknou jejich barvy. Jen dávej pozor, ať neobsahuje vápenec (vhoď pár kamínků do octu, když budou bublat, je tam vápenec-nevhodné dno)
17.01.08 17:12:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153) – Re: Ládíček, tomaskupilik
muzu opravdu jenom doporucit, ono to nakonec nebude vypadat az tak cerne. vynikne zelen rostlin a barvi rybek :)
17.01.08 17:13:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik®
Značka na něm žádná není, ale výrobna v Bernarticích - AKVA PÍSKY (průhledný obal,jen shora je žluté ohraničení) Myslím, že určitě víte jakej myslím ;-) Barvu má černou a ty kamínky jsou menší než nehet od malíčku ano A ty kameny které bych jim tam postavil tak jsou také tmavé až černé palec Říkáte, že máte černé dno a vypadá to hezky? coze To by bylo fajn potlesk potlesk
17.01.08 17:14:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: kastanek
No o to mi jde, že vyniknou barvy cichlidy kakadu a hlavně rostlin potlesk potlesk
17.01.08 17:21:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153) – Re: tomaskupilik
Ja mam dno z obchodu neco jako byvaji zahradni centra a je to dekoracni sterk :) pokud si nebudes jisty, jestli tam neni zadna vapenata slozka, tak to nech den namoceny v octu, ale to uz asi znas:)
17.01.08 17:21:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153) – Re: kastanek
a na cernem dne hezky vypadaji cihlove cervene kameny a jeskynky, ja bych poslala foto, ale bohuzel fotak stavkuje
17.01.08 17:24:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: kastanek
Ale tohle je normálně zakoupený písek do akvária v akvaristice!!!Ne nic pro jiné účely.. ne
17.01.08 17:33:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiHl® – Re: tomaskupilik
nevím, jaké konkrétní dno myslíte... ale pokud takové hodně tmavě šedé, co má na sobě cedulku se zaškrtáváním, co obsahuje, tak to bych zrovna nedoporučil
1)okraje jsou poměrně ostré
2)po určité době přestane být tak pěkné a docela dost zesvětlá (jakoby se odbarví), přestože nebude ani pak světlé, ale jen mírně tmavší než obyč říční písek

poslední neověřené - podezírám ho, že (negativně) ovlivňuje chemismus vody (ne z pohledu vápenec-tvrdost, ale radši to víc rozebírat nebudu, jak říkám, nemám pro to žádná fakta)
17.01.08 17:42:45 / 17.01.08 17:43:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: MiHl
Myslím že máte na mysli nejspíš jiné...žádná cedulka ze zakšrtáváním. A je fakt úplně černé.. mně jde spíš o to jak to asi tak vypadá - černé dno + ryby + rostliny... hmm
17.01.08 17:45:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (41341287343) – Re: tomaskupilik
tomaskupilik napsal: Chtěl bych se zeptat, zda rybkám nebude vadit, když budou mít ryze černé dno (…., že to nebude vadit např. Cichlidce kakadu?
Na barvě nezáleží, důležité je zda to neovlivňuje chemismus vody a zda to není ostré nebo hrubé. Pokud ano, je to do akvária nevhodné. Pohled na Apistogrammu cacatuoides s pořezanou tlamkou, stejně jako na kytky s uhnilými kořeny je zvlášť uklidňující.

tomaskupilik napsal: Ale tohle je normálně zakoupený písek do akvária v akvaristice!!!Ne nic pro jiné účely.. ne
Nesmíš všemu věřit Tomáši.
17.01.08 18:41:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Mám černé dno, takové to obyčejné z akvaristiky. Je docela ostré, ale ani pancéřníčkům to nevadilo. Kytky docela rostou. Vypadá pěkně. Jestli ovlivňuje vodu netuším, protože to neměřím. X-)
17.01.08 20:26:52 / 17.01.08 20:27:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153)
Prvni vec je, ze se tomaskupilik ptal, jestli je vhodne CERNE dno, takze resil barvu. O vhodnosti toho ci onoho dna si myslim uz nastudoval davno.
18.01.08 15:35:39 / 18.01.08 15:36:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik®
Už jsem se rozmyslel že ho vyzkouším palec
18.01.08 15:35:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: kastanek
Mně šlo jen o to, jestli ho někdo má a když jo, tak jak to vypadá..jestli to ,,lahodí lidskému oku'' coze :) Nic víc hmm
18.01.08 15:39:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkastanek (418501449153) – Re: tomaskupilik
neboj, ja pochopila, ze ti jde pouze o barvu, to tady jini zacali mudrovat ;-)
18.01.08 16:28:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
ryby se zbarvují dle dna, tudíž většina se lépe vybarví ;-)
05.04.08 17:12:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm®
Zdravím, chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s tímto dnem

http://www.akvarista.cz/web/shop/item-me-pisek-cerny-leskly-1-2mm-25kg
05.04.08 17:26:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa® – Re: Tomm
Mám černý dno,trochu ostřejší,ale pancíci v poho,tak já taky.Ryby ktery se vybarvujou,tak mají nádherny barvy např.neonka červená ,ale jediná nevýhoda je,že tam de vidět víc kal něž u bílího dna.Kal je hnědý a štěrk černý,proto to de vidět.
05.04.08 17:29:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa® – Re: johan
Je to divny,ale mám to vyzkoušeny.
05.04.08 17:35:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa®
Je to jak bahno. hmm
05.04.08 17:54:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomm®
prikpa napsal: Mám černý dno,trochu ostřejší,ale pancíci v poho,tak já taky.Ryby ktery se vybarvujou,tak mají nádherny barvy např.neonka červená ,ale jediná nevýhoda je,že tam de vidět víc kal něž u bílího dna.Kal je hnědý a štěrk černý,proto to de vidět.

To budeš mít pravděpodobně drcený čedič. O tom jsem taky uvažoval, ale jsou na něj veskrze špatné ohlasy. Tak nevím. Docela mě zaujal tento písek.

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 01:34:19 • 0.724 s