2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Dekorace a dno » Aquaclay Ground -dno od Rataje, filtracni material 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 577x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

16.01.08 20:50:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkuriertomas® – Aquaclay Ground-DNO od RATAJA
Ahojte.prave prerabam akvarko,a zvazujem kupu dna Aquaclay Ground od rataja.Ma tu s nim niekto osobne skusenosti,ake su vyhody,nevyhodi...ked je balenie po 10kg,kolko mi treba na 70l akvarko..dve balenia?dakujem vsetkym za rady a nazory
16.01.08 20:51:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: kuriertomas
Ty musíš mít peněz, když kupuješ dno Spejšl od Rataja. Když prerábaš, tak to staré už nemáš?
16.01.08 20:54:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpansuu®
Zkus pročíst podobná témata dole hmm
16.01.08 20:56:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: kuriertomas
Mam ho kus v jednom akva. Je to zajimave dno. Jen mi prijde, ze se rychle okouka. Z neobvyklych povazuju cernou fujizunu za lepsi. Akadama je moc drobiva.
Ted prakticky - rostlinam se v tom dari dobre. Nic negativniho nepozoruju.
Velke minus je ale nizka hustota, pri sazeni si zanadavas, a vetsi ryby by asi pravidelne rostlinky vytahovaly. Hluboke odkalovani si taky moc nedokazu predstavit (nezkousim, je to u krevetek, zatim neni potreba)
Zhodnoceni - do celeho akva bych to osobne nedal. Jen jako nejaky specialni efekt. Pytel by ti mel stacit, kdyztak na dno pridas pisek.
16.01.08 21:16:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz® – Re: filipsi
Co je to prosím tě černá fujizona? Jak se to jmenuje myslím.
16.01.08 21:20:51 / 16.01.08 21:21:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: filipsi
Jeste bych jako "zajimave dno" zminil liapor (1-4mm frakce). Ty nevyhody jsou u nej pomerne stejne co si vyjmenoval :-) snad jen nedrobi se.

Fujizuna: cerny lavovy granulat.
16.01.08 21:44:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
cerny lavovy granulat coze coze coze sem klikl na první odkaz, kde chteli za 14kg 500 kč? :-(
16.01.08 22:04:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: marsz
Vsak je primo z japonska :). A kolik myslis, ze stoji 10kg rataje (aquaclay)?
16.01.08 22:12:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJack (413273686175) – Re: filipsi
Toto dno mam vcelem akva...jak stare dno...tak nove..20kg asi za 600kc...nemuzu si na nic stezovat...az na zacatky..nez dno nasakne vodu tak to nejakou dobu trva a rostlinky v nem moc nedrzi...ale potom drzi nadherne...neni ani tak tezke jako sterk..takze jim nadherne prorustaji korinky..nehlede na nitrifikacni bakterie ktere se tam maji kde zabydlet..tot muj nazor... X-)
16.01.08 22:41:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Raději zůstanu u té černé drtě, co prodávají na každém rohu. ;-) Z estetického hlediska mi úplně vyhovuje a stojí tuším pětinu. Rybky a rostliny se s tím musí smířit. Doba je zlá. :-)
16.01.08 22:44:20 / 16.01.08 22:47:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJiřina®
Též používám tohle dno a až na cenu a počáteční potíže s ustálením dna je super. Ze začátku to ale byl hotoví porod něco zasadit a udržet na místě.Substrát je několik týdnů strašně lehký.Dnes je to už v pohodě a rostlinky rostou jak o život a drží http://rybicky.net/nadrz.php?c=2832 na odkalení používám Odkalovač Easy Clean reg.37,5cm http://shop.miga.cz/index.php?path=242_521 a jde to parádně.Je ale pravda, že jako spodní vrstvu mám Staré dno také od Rataje (stačil by ale jen písek správné zrnitosti)
16.01.08 22:48:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkuriertomas®
re:jiřina a chcem sa opytat...je Aquaclay Ground - Staré dno a Aquaclay Ground...to stare dno je vlastne vrstva naspod a aquaclay ground je ta vrhcna vrstva...je v tom nejaky vobec rozdiel?vidim ze to je asi dobre dno, palec
16.01.08 22:49:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkuriertomas®
re:jiřina a este otazka...kolko baleni(10 l si dala do tvojho akvarka?
16.01.08 23:03:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJack (413273686175) – Re: kuriertomas
Je v tom dost zasadni rozdil...ve starem dne je jenom cast aquaclay ground..potom jsou tam ruzne pisky..a primesi..vyzivne..pro rostlinky...a tez Rataj uvadi ze je zabehnute a jsou v nem nitrifikacni bakterie...Tim padem se nesmi propirat..a kolik baleni mam v akva ( vim ze to neni otazka na me:) mam akva 80x36...vysku nepisu..zbytecne...a koupil jsem dve baleni po 10L stare dno a 10L nove dno...a jeste mi tak 2L z kazdeho zbyli... ;-)
16.01.08 23:10:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJiřina®
RE:kuriertomas. já dal (Jiřina je přezdívka)20 l takže darda.Jinak Rataj prodává
1:Nové dno=písek
2:Staré dno=písek obohacený(je to jako když vyndáš písek ze zaběhlého akvária)
3:Aquaclay Ground=čistý
4:Aquaclay Ground Staré dno= Obohacené
Já mám 2 a3.
17.01.08 00:38:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJack (413273686175) – Re: Jiřina
podle me to vubec nevadi...mozna bych zamichal trosku aquaclay do toho stareho dna...pac to stare dno je stejne jenom obohaceny pisek s aquaclayem...ale nenasyp tam toho moc aby ti to zbylo...:)
17.01.08 11:15:32 / 17.01.08 11:18:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid®
AQUACLAY... :-D :-D :-D
Lidi - neblázněte! :) Zjistěte si něco o Liaporu, na který vás upozorňuje Isamik! ;-) ano
1 l (slovy - jeden litr) Liaporu frakce 2 mm koupíte za cca 1,70 Kč, frakce 4 mm za cca 1,50 Kč. Totéž v páně Ratajovo provedení (Aquaclay) za 26,50 Kč, resp. 32,20 Kč, (Aquaclay - Staré dno), nebo dokonce 80,- Kč! (Aquaclay Filter medium). Samozřejmě také za jeden litr!!!

17.01.08 11:35:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sid
Ja dele marne patral kde (bezproblemove a vhodny typ) az jsem to vzdal a vzal p. rataje. To je asi hlavni problem liaporu, dostupnost. Druhy je velke mnozstvi typu, ktere cini vyber bez moznosti si osahat a potopit tezkym.
Kdybych toho chtel 10 pytlu, venuju patrani vic usili, takhle stoji min pytel aquaclaye nez den patrani a telefonovani kdeze to sezenu.
Namet pro nejaky akva eshop i kamenne shopy, zavedte ho do nabidky, akceptuji (a asi i hodne ostatnich) i nekolikasetprocentni marzi.
17.01.08 11:41:02 / 17.01.08 11:41:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: filipsi
Liapor sem taky delsi dobu schanel, v domeni ze ho maji kazde stavebniny. Pote sem zjistil ze jediny kdo ho ma ja hornbach v 50l pytlich za 200kc. Doporucuji pouze tu frakci 1-4mm u ktere sice taky neklesne vse ale vice nez u frakce 4-8mm ktera se mi nezda vhodna (uz je moc velka).
17.01.08 11:41:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Ten liapor je pěkný, ale asi taky lehký. Nerozpustí se nakonec ten pečený jíl?
17.01.08 11:42:40 / 17.01.08 11:44:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: marsz
Zatim se nerozpusil a myslim ze se nerozpusti, lehky je asi jako vsechny tyto substraty (nevim nemel sem tu cest s nimi)

Jeste bych chtel rict ze liapor neni kremicity sterk :-) a podle toho je potreba planovat jeho pouziti.
17.01.08 11:57:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (9588376863)
Lehounce odbočím - Aquaclay, liapor a keramzit - jsou to všechno shodné materiály? Uvažoval jsem o tom, že bych něco v tomto stylu použil jako filtrační náplň do vnějšího filtru. Travaři na grower.cz si stěžovali, že keramzit zvyšuje pH - nemáte někdo v tomto smyslu zkušenost s AC? A zmiňovaný AC Filter medium - nevíte jakou má "zrnitost" nebo jaká zrnitost těch ostatních materiálů - AC samotný mi přijde jako celkem jemný na to, ho dát do filtru. O keramzitu jsem též četl, že se někomu drolil...
Díky
Roman X-)
17.01.08 12:10:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov® – Re: langosh
čusik Romane...nn 100% neni:-)tady jukni na můj dotaz,který jsem psal do Liaporu,jestli ACG je keramzit //Dobrý den, prověřoval jsem ten materiál v pytli určený pro rybičky a od nás
to není. Pravděpodobně se jedná o německý nebo rakouský výrobek. Co bych vám
mohl nabídnout je těžší než to co jste asi zkoušeli, ale nevím, jestli to
bude rybičkám vyhovovat. Jedná se o kuličky, které jsou před vstupem do pece
zaprášeny vápencem. Po ponoření do vody a nasáknutí se určitě ponoří, mohou
však tvořit zásadité výluhy. Materiál bez tohoto zaprášení, který je i v
pytlích k mání na internetu, se u nás vyrábí zřídka (5x za rok). Jestli
chcete více informací, stavte se nebo zavolejte.S pozdravem M. Krössl//jinak to je vypálenej jil a to by se rozpadnout nemělo ;-)

17.01.08 12:18:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik® – Re: langosh
Romane: pod tlakem se obcas nejaka ta kulicka rozpadne, ale vzal jsem si jednu 5mm do ruky ve snaze ji rozmacnout a to neslo az kdyz jsem ji rozdoubal nehtem tam se me je postupne podarilo rozstourat, ale lehko to moc neslo. Jinak ja mam tu nejmensi frakci a ta jde rozdrtit snaz. O zmenach pH nemuzu moc rict, digit. pH metr nemam a kapkove testy se me na tohle nezdaji dost presne.
17.01.08 12:20:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (9588376863) – Re: mch.sokolov
Díky za odpověď - to by vysvětlovalo ten růst pH a to určitě v AQ nepotřebuji - takže spíše ten Ratajův zázrak - do filtru potřebuji max. 3 litry, což by mne finančně nezruinovalo. Vím, že ACG tady bez problémů ve filtru používal Roman (nebojte nejsem schizofrenik :-D ), ale mne ta zrnitost přijde dost malá - dost to musí snižovat průtok. Měl jste někdo v ruce ten AC filter medium? Jsou to větší kuličky?
Roman X-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:15:27 • 0.609 s