Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 - rady do začátku

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
CO2 - rady do začátku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 11:45 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tref
Může obsahovat spoustu vápence a ten CO2 rozpouští a přitvrzuje tak vodu. Proto se k takovým kamenům používá speciální substrát který tenhle problém eliminuje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 11:21 Brodys Re: Markusenka
To s vámi souhlasím, když na to teď koukám. Tak až mi napíšou,hned je na to upozorním ;-) Jinak situace se začíná zlepšovat po radách o natočení rampy,bublinky už cestují po akva a drop má světle modrou barvu. Tak jsem zase trochu přidal pod kotel a uvidíme večer palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 10:15 Muž Markusenka [89] Re: vaclav
Ahoj.
To souhlasím mají špatně popis a podle dotazů pod produktem to tak bude i v samotném, jistě českém návodu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 10:09 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Markusenka
Fotka na odkazu je stejná jako je ta tady i budíky jsou stejné. Mají ten popis ale špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 09:55 Muž Tref [20] Re: vaclav
vaclav napsal: Dragon stone ti ale ovlivňovat vodu může.... Jakým způsobem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 09:50 Muž Markusenka [89] Re: vaclav
Ahoj.
Krabice je vedlejší, vycházím z popisu zařízení na jejich webu, klikni na odkaze na "celý popis" a srovnej s realnou fotkou co se zde zveřejnila. Budíky by nemusely být poškozené, stačí aby v montovně prohodily ciferníky :)
Podle popisu to nesedí a v "celém popisu" je regulační ústrojí otočené stejně jako na dokumentačních fotkách. Horní je tlak výstupu s jednotkama v řádu tisíců, což je nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 09:27 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Markusenka
Koukni se na odkaz co jsi sem dal na krabici jeden budík vlevo a reduktor na krabici ho má vpravo. Že jsou budíky prohozené je nesmysl protože jeden by musel být stržený a druhý nic neukazovat. Buď mají popis špatně nebo je to prostě jen jiný výrobek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 08:20 Muž Markusenka [89] Re: vaclav
Ahoj.
To jo, jenže podle popisu té tlakové soustavy na Invitalu, viz odkaz, je tlak v lahvi na manometru vlevo, na boku a horní ukazuje tlak výstupní. Hodnoty jsou na nich v PSI, ale tlak v láhvi je v hodnotách stovek a výstupní tlak do akvária v hodnotách tisíců. To mi nesedí a Tebou odečtená hodnota 800 psi je správná, ale je na budíku výstupního tlaku do akvária.
Pokud ovšem ještě není rozdíl mezi jednotkou PSI a psi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 00:41 Muž Tref [20] Re: Brodys
Mám teda verzi bez nočního vypínání, ale co nastavím, to bublá i po 10ti hodinách. Máte ten hlavní uzávěr na lahvi otevřenej na plno, to by taky mohlo dělat problém pokud ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:57 Brodys Re: Markusenka
Jasan, vyzkouším. Mám respekt i kvůli tomu, že nedostatek kyslíku neznamená moc CO2 a opačně. Tudíž se mi i může stát, že budu mít spustu kyslíku a i tak si tyby otravím CO2..... ještě jednou dík.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:42 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Ahoj.
Takhle na dálku to není 100%, ale z těch 8 bych zatím třeba 3 natočil lehce dolů, nebo jen rovnoběžně s hladinou, pokud jsou nyní, byly, směrem nad hladinu. Změna nebude patrná hned, u mě tady se ale na dropcheckeru projevilo i omezení průtoku filtem kohoutem, což také znamenalo omezení čeření hladiny.
Když bude čeření a tím okysličování nedostatečné, tak u mě se to projevilo jednak zesvětláním dropcheckeru, až zežloutnutím = vysoký poměr CO2, ale také tím, že když ryby měli v noci málo kyslíku, nespaly dole schované, ale u hladiny. Tak jsem u sebe vypozoroval, že musím více okysličovat (oni v noci spotřebovávají kyslík i rostliny). Nyní jsem na nějakém optimum, kdy lahev vydrží cca dva měsíce, rostliny rostou, dropchecker je zelený až světle zelený a přitom se vlní hladina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:24 Brodys Re: Markusenka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku To by šlo,je asi z 8 kusů. Ty bublinky normálně nemám,zrovna jsem dělal údržbu a dotankoval vodou z řádu ;-) Už jsem rampu teochu zklopil,viz. foto, snese to víc? Nechci slepou hladinu nebo dusící se ryby. Uprimnez, nemám ještě zazitoz co je dostačující na výměnu kyslíku na hladině.......
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:18 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Tak jasně, jen dej pak vědět, zda při Tvém provzdušnování hladiny ten atomizér, byť efektivnější, poskytně kýžený efekt. Kromě úplného zkrácení, by se také nabízela možnost část rampy, neb je složená z několika dílů, nasměrovat místo na hladinu spíš rovně, nebo směrem, malým úhlem dolů. I ty držící se bublinky na dropcheckeru ukazují na nasycenost, přesycenost vody kyslíkem.
Ať to plave ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:13 Brodys Re: Markusenka
Tak zkracovat rampu zamítám :) Jsem konečně spokojenej,jak to krásně cirkuluje. Zkusím počkat, pak popřípadě k Ježíšku atomizér smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 20:05 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Ahoj.
Hmmm, to vypadá skutečně ještě modře. No porovnal jsem nádrže a u mě je to tedy cca co vteřina to bublina, ale okysličovaná plocha rozstřikovací rampou je 2400cm2. U tebe to je koukám roztřikovací rampa téměr po celé délce metrové nádrže, takže při tvé šířce 40cm to dělá plochu 4000cm2. To je poměrně slušný rozdíl. Tam bude pravděpodobně zakopán pes.
Jedna možnost je zlepšit rozpouštění, druhá zvýšit dávkování a jako třetí vidím mořnost zkrátit rampu až o 1/2, ale uvidíš, obzvlášť když teď už dávkuje plynule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:50 Brodys Re: Markusenka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zkusil jsem,viz. foto,ale je to dle mě modrá smich Ty bublinky jsou protože to je hned po údržbě ;-) Každopádně díky moc za rady, ne to vedaz,ale proto je to radost. Pokud během pár dní barva zůstane, budu se muset poohlížet po lepším rozpouštění coze
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:49 Muž Markusenka [89] Re: Peťule
Ahoj.
Tak hlavně že to šroubení doposlali, ale jako mít to nachystané, akva připravené, přijde balík, hurá na to, a ejhle něco chybí, v tu chvíli byl ze mě kulomet zde nepsatelných slov :-D ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:46 Žena Peťule [3] Re: Markusenka
Ahoj,
tak těsnost vypadá, že je OK. Jak jsem tu lahev vzala do ruky a jemně s ní zahýbala, ozval se takový divný zvuk, najednou se snížil tlak a zvýšil počet bublin z původních 40 na 58. Já se tý lahve snad i bojím :-D Takže cca za hodinu mrknu, jestli se počet bublin drží. A mám teda opravdu na noc nevypínat? Bojím se, aby mi to rybky daly..
Jinak tedy v skutku dobré pořízení u tebe :-D Mně to sestavovali přímo v Juwelu a ještě to tam i zkoušel a prý ok..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:41 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zkus za ten skleněný dropchecker dát nějaké bílé pozadí. Ona ta kapalina od Dennerle je dost tmavá sama o sobě, taky jejich dropchecker vajíčko má bílé pozadí, tak se to zdá na oko pořád tmavé, modré, ale ve skutečnosti je to tmavě zelené. Mám to tak v Tetrárku a skoro nepoznám jakou barvu to má. Když dám za něj ale bílé pozadí tak je zelená poznat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:30 Brodys Re: Markusenka
Myslel jsem sundat ventil,tak jak přišel z obchodu,jestli jsem nemohl ohrnout těsnění,ale teď se to tváří několik hodin ok. Drop první jsem měl ze seru, míchal se s akvarijní vodou a byl ihned tmavě zelený, přičítám to vyšším dusičnanům. Teď tam mám druhý den ten od Dennerle s namichanou kapalinou,co jsem četl, měl by být dobrý. Pak už asi zbývá zkusit externí atomizer,ale nechce se mi na zkoušku dávat 8 stovek. Rampu mám nastavenou lehce k hladině, tak si myslím, že se snad víc rozpustí z té fajfky u dna,co mám teď.....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:15 Muž Markusenka [89] Re: Peťule
Ahoj.
Tak jistá setrovačnost nastavení tam je. Tak nastav o 10 bublin víc a až si to sedne, bude to OK. Je to tedy jiný systém, než mám já (RATAJ sestava), ale regulace je tam citlivá, byť trošku gumová, ale když s tím počítáš ...
Důležité je mít uzavřený a těsný systém, jinak se bude regulovat a výsledek nikdy dlouho nevydrží. Doporučím otestovat těsnost soustavy, nejlépe bublinkou (mýdlovou, jarovou) vodou, nebo jak někdo doporučuje vzít to celé i s flaškou a potopit ventil do kýble s vodou (bez záruky), tam bude únik vidět hned.
Osobně mi sestava od RATAJE přišla jako bezvadně složená a těsná, výsledkem byla první láhev fofrem prázdná, pak test těsnosti a hle, u počítadla a manometru netěsnost jako prase a to vše už začalo i nekomletní zásilkou, chybějícím šroubením mezi flaškou a sestavou :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:06 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Ahoj.
Rozhodně bych to zatím nerozebíral, z důvodu reklamace. Nevím zda se Tě už někdo ptal, tak se dopředu omlouvám za položenou otázku, ale jakým způsobem si míchal kapalinu do toho dropcheckeru, sám, nebo byla předem namíchaná? Aby jsme taky vyloučili chybu v tom dropcheckeru.
Osobně používám namíchanou od Dennerle a když jí vyměním, tak zezelená do hodinky. Je pravdou, že voda už je jinak nasycená, ale u Tebe už také bude, minimálně na postupnou změnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 18:33 Žena Peťule [3] Re: Brodys
Tak si teda říkám, jestli to taky nemám zkusit jako TY.. Jsem z toho už totiž zoufalá, vždy nastavím bubliny a po půl hodině opět minimálně o 10 míň tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 17:21 Brodys Re: Markusenka
Tak jsem to důkladně prozkoumal,napsal na rostlinnaakvaria a zkusil znova uvést do provozu,tedy uzavřít lahev,vypustit tlak ze soustavy, zavřít přívod do akvária, otevřít lahev a znovu pustit do akvária. Najednou je vše ok. Možná se něco stalo s ventilem, když jsem opakovaně vypínal proud při otevřené lahvi,i když v noci se tak děje běžně. Teď se drží na manometru tlaky stabilně a tudíž přestalo i ono cvakaní, které šlo spíše z lahve,jako když se rozpíná. Jak psal vaclav,cyklovaně vzrůstal a klesal tlak na výstupu, který provázelo cvakání. V práci běžně pracuji s kyslíkovými lahvemi,ale tam to žádná věda není. Počkám,co odpoví prodejce, myslíte, že by stálo za to aparaturu rozebrat a zkusit znovu složit?
Rovnou jsem přidal na cca 120 bublin/minutu a drop tvrdošíjně modrý :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 16:43 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Markusenka
Budíky nejsou obráceně namontované hodnota 800psi = 55bar což je tlak v láhvi to je v pořádku. Co ale není je že se mění tlak na výstupu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 16:41 Muž vlka [3444] Re: Brodys
Ventil má ,,kotvu,, která buď zapne - vypne, neboli otevře - zavře, to by mělo být jediné, možná slyšitelné cvaknutí, nastavené podle spínacích hodin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 16:31 Žena Peťule [3] Re: Brodys
Mně tedy vůbec necvaká, dvě hodiny jsem ho poslouchala a nic. Ani bublinky v cyklech se mi nemění, jen zkrátka zpomalují..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 15:22 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Ahoj.
Pokud cvaká opravdu v tom elektromagnetickém ventilu, který je toho času pod proudem ze spínacích hodin, na které současně svítí světlo, tak ano.
Jak to vidím na fotce, může to ale také cvakat špatný regulátor tlaku, jako že nedrží tlak spojitě na nastavené hodnotě, ale má velký regulační rozptyl. Prvně bych zjistil zda skutečně cvaká ten elektromagnetický ventil. Je na něm kontrolní LED?

Na fotkách je vidět docela rozdíl v tlaku manometru co ukazuje tlak v bombě, jednou 60, pak 100 PSI? Taky jsem měl jednu láhev extra natlačenou, ale standard by byl kolem těch 55 až 60 bar. pak je zajímavý převod mezi bar a PSI, protože, pak neodpovídají hodnoty na manometrech PSI, skoro bych řekl, že jsou obráceně namontované (označené). Vycházím z: www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 14:11 Brodys Re: Markusenka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ventil je pod proudem pořád během dne, občas v něm tak kovově ťukne. Na velkým budíku je stále stejný tlak 800 psi,ale na menším to cyklicky kolísá jak jsem popisoval. Hodimy jsou nadtavrny dobře,jede podle nich i jedko světlo.Ty myslíš, že je to závada? Posílám fotky, pořízené chvilku po sobě,je vidět cestování ručičky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 13:51 Muž Markusenka [89] Re: Brodys
Ahoj.
To jako, že ti ventil pro noční vypínání během cvaká, spíná a rozpíná? To je nějaké divné, koukni na nastavení spínacích hodin, zda není nastaven mód "Random". Klasika je ventil mít před den v nastavené době trvale otevřen, v noci uzavřen, tohle cyklické spínání bych pochopil u regulace sondou Ph, ale ne prostým on/off ventilem bez návaznosti na Ph sondu.

Jinak mám akvárko 12Ol a v něm kamenolom z "dragon stone", bublám před obyčejný HD difuzor, cca bublinka za vreřinu, dost rostlin, hladina čeřená rampou. Dropchecker Dennerle trvale světle zelený, je na protější straně co difuzor, cca 15cm pod hladinou. Ph podle interního testu cca 6,7, podle proužků 6,4, Kh mezi 3 až 6 podle proužku
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 13:06 Žena Peťule [3] Re: Brodys
Ahoj, děkuju, zkusím vypozorovat..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 12:27 Brodys Re: Peťule
Ahoj, mám taky týden set od Aquaria s nočním vypínáním,drop stále modrý,tak pomalu přidávám a už jsem asi na 100 bublinách za minutu. Mám napozorováno, že bubliny nejdou pravidelně,ale v cyklech,jak se mění tlak na ventilu a beru to jako normální jev. Cyklus trvá cca 2 minuty,kdy si ventil pustí tlak na 100 psi,to jdou bubliny rychleji a ten pomalu klesá k 50 psi,kdy bubliny zpomalují,ve ventilu cvakne a zase se dotlakuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 11:58 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tref
Nechtěl jsem tam nic, co nemůžu ovlivnit, co mi to bude dělat. Dragon stone ti ale ovlivňovat vodu může pokut ho tam tedy máš podle prezentace. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 11:43 Žena Peťule [3] Re: Tref
Přesně takhle jsem to udělala a po 45 minutách o 10 bublin míň. Já už přemýšlím, jestli ten set nemám reklamovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2020 11:00 Muž Tref [20] Re: Peťule
Já bych to nevypínal a zkusil nechat nonstop těch 40 bublinek i když bych se nebál klidně víc vzhledem k tvému ph a KH a objemu akva. Nicméně když necháš zapnuté, alespoň uvidíš jestli se ty bublinky drží na nastaveném počtu. Na počítná bublinek si nastavím časovač v mobilu na 30s a počítám bublinky než zazvoní, když po hodině a více napočítám stejně, je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 10:54 Žena Peťule [3] Re: Tref
A mam teda zkusit na noc nevypínat? Pořád to šteluju a stejně si ty bubliny dělají co chtějí rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2020 10:49 Muž Tref [20] Re: Peťule
Chce to ze začátku hlídat jak se dotlakují hadice, pokud máš stejnej počet bublinek i po hodině, je to ok a jiank zase třeba přidat. Pokud se ti to rozlaďuje stále, je něco špatně. Může to dělat i noční vypínaní než se to dotlakuje po tom, co to bylo vypnuté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 10:46 Muž Tref [20] Re: vaclav
Nechtěl jsem tam nic, co nemůžu ovlivnit, co mi to bude dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 10:43 Žena Peťule [3] Re: Magic
Jenže já tohle PH mám pres celý den s odchylkou max. 0,1
Ale asi jsem zjistila, kde je problém.. Nastavím si vždycky bubliny na určitý počet a po cca hodině mi klesnou třeba i na půlku. Takže toho CO tam jde o dost míň. Teda ale proč se mi to takhle snižuje, nechápu. Set mám týden starý kupovaný v Juwelu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2020 10:24 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tref
Dekorace: Kořen a kameny Dragon stone. Tohle asi bude tvůj problém, k takovým kamenům se používá substrát co snižuje pH a KH a ty tam máš inertní lávu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 10:21 Muž Tref [20] Re: Peťule
Já se snažím to vyladit tak, abych co2 nevypínal na noc a ráno byl dropchecker zelený a přes den taky. S tím, že PH chci dostat na 7,1 při KH8 pro koncentraci cca 20mg/l co2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 09:47 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Peťule
No ak na noc vypínaš a meriaš potom ráno, tak je to pH kdesi úplne inde, kľudne i o celý stupeň vyššie wtz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 08:19 Žena Peťule [3] Re: Magic
Mně to už do hlavy taky neleze tone Ale... zvýšila jsem teda bubliny na 40 za min., drop je jasněji zelený, PH kleslo na 7,6, KH mi vylezlo z 10 na 11. Na noc CO2 vypínám, tak přemýšlím, jestli ho nenechat jet nonstop.. ubrala jsem jeste trosku na čeření hladiny (zkouška).. Nevím, jestli je to tim CO, ale anubiasy a ludwigie se mi nádherně rozrostly, za to ten můj pokus o kobereček z echinodoru telnellus teda nic moc :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 00:31 Muž Tref [20] Re: vaclav
Je to celý divný, v 30l akváriu pokud bublám pod 30 bublinek/min, jde mi dropchecker do modra. Mám KH8 dle měření a ph tím pádem chci dostat k 7,1. I když běží CO2 celou noc, na žlutou se v dropcheckeru nedostanu. V akva by nemělo být nic, co by co2 rozpouštělo... To jsem z toho jelen, že při podobných hodnotách vody někdo bublá polovinu a na požadovanou hodnotu PH se dostane. Ryby a vše ok, takže nějakou větší chybu měření bych zavrhl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2020 22:16 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Magic
Tak vždy tohle neplatí zvláště pokud to CO2 něco rozpouští. Nebo se klidně může jednat o chybu v měření. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 20:26 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Peťule
Sorry, trošku som na vlákno zabudol.

Z vodovodu ti tečie pH 7.6, do toho bubleš COčko a to ti vyženie pH na 7.8? ne
Inak tých 7.6 z vodovodu pri KH=10 je ok. To je normálna voda. Ale pridávaním COčka pH klesá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2020 13:26 Žena Peťule [3] Re: Magic
Cca 30 bublin/1min.

Koukala jsem na Tvou nádrž a teda tak zelený drop, jako máš Ty, tedy nemám.. Ona má být asi jasně zelená barva (jako trávově zelená), že? Pokud jo, tak by to značilo málo CO2 a když bych přidala, tak by se mi mělo PH snížit. Je to tak? Jsem fakt chemik :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2020 13:22 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Peťule
A bubleš koľko teraz?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2020 13:11 Žena Peťule [3] Re: Magic
7,6
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2020 13:06 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Peťule
A z vodovodu tečie čo?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 15982x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5578-co2-rady-do-zacatku?od=108