0 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Co s rostlinkama? 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 168x
16.01.08 19:47:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Co s rostlinkama?
Chtěl bych se zeptat, zda rostlinky vydrží nějakou dobu v jiné nádobě a popřípadě ve které. Příklad-v pondělí mi přijdou rostlinky (a ne málo), kdežto nové akvárko až týden po nich. Nemáte s tímto případem někdo zkušenost?Nemyslím dlouhodobě,ale max na týden či dva :-(
16.01.08 19:53:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: tomaskupilik
příště líp plánovat, ale když tam budou mít světlo a nebudou na sobě naplácaný, tak by to mohli přežít.. a trocha proudění vody určitě není na škodu (doporučuji)
16.01.08 19:55:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: johan
A když je vložím i s košíčky do zaběhnutého akvárka (70L) na jeden týden? To by mělo být ok ne?! palec
16.01.08 19:58:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Proč se ptáte,když znáte odpověď? tone
16.01.08 20:03:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Nobody
To neměla být odpověď,ale tušení že by to mohlo být v pohodě ;-) Ale to je můj názor a proto se ptám co si o tom myslí ty zkušenější... :-(
16.01.08 20:07:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Myslím,že nanejvýš by to mohlo udělat něco s tím zaběhnutým,pokud tam máte více rybek-přehuštěno.
Rostlinky ten týden nebo dva vydrží v pohodě.
Jen abyste si s nimi nezanesl nějakou chorobu do již fungujícího akva. ;-)
16.01.08 20:11:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Nobody
Asi to tak ale udělám a budu doufat že se nic nestane..
16.01.08 20:12:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik®
Jinak ještě něco - je špatně když měním zároveň 30% vody a propírám filtr???Myslím tím v jeden den.. hmm
16.01.08 20:14:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbunda®
Rostliny to určitě přečkají. V akvaristikách je mají také v košíčkách v akvárkách.
16.01.08 20:18:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Záleží na tom,jak velké je akva a jaký máte filtr.?Vy asi myslíte to 70l?
Pokud máte jen jednu vložku filtru,tak to chce vyzkoušet.Taky záleží na tom,jak ten filtr propíráte.
16.01.08 20:22:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDzira®
mne kamos vozí kytky od taty do Usti na byt, kdyz protrhava a to je jich vzdy kopec a trva to taky skoro tyden, nez je dam do akvarka u nas v prdelakove:). Z toho sou skoro tri dny v mikrot. pytlicich s vodou v igelitovy tasce, pak 4 dny v kybli s vodou nebo hozeny v odkladacce a uz pres dva roky s timto transportem nemam zadny problem. Jen je jasny, ze pak odpadnou mechanicky poskozeny listky, ale ty sou do mesice zpatky, kdyz se dari :-) Kytky neco musi vydrzet, jinak bychom v akvarkach meli ledatak umely :-D
16.01.08 20:31:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Dzira
fajn, to jsi mě potěšil ;-) V pytlíkách je sice nenechám ale zkusím to dát do toho akvárka palec
16.01.08 20:32:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Nobody
akva 70 L a filtr malej..průtok 200L/hodinu a propírám jen tu ,,houbičku'' uvnitř...
16.01.08 21:02:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDzira®
jo a k ty udrzbe.. Rika se, ze uzkostna cistota v akvarku taky neni dobra, tak nevim, co je na tom pravdy. Ale je pravda, ze ve filtracnich naplnich jsou uzitecny bakterie, tak jestli to cistis takhle vse najednou, tak bych "ja" tu napln necistil az tak poradne, abych vsechny ty bakterie nezneskodnil a rychleji se obnovily. Ale nejsem zadny profik a sou to jen moje nazory, tak je ber s rezervou ;-)
16.01.08 21:08:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Tomu říkáte malý průtok? coze 200l za hodinu?
Vám by bohatě stačilo tak 70l za hodinu.
A ta houbička je hodně malá?Myslíte,že při takovém průtoku filtru Vám stihnou baktérie něco udělat s odpadními látkami? :-O Myslím,že pouze zachycujete nečistoty. ;-)
16.01.08 21:09:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Nobody
...nepochopil jsem jakej to má dopad či jak se přizpůsobit... :-(
16.01.08 21:27:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Snížit průtok filtru nebo koupit jiný s menším průtokem.
Tímto vlastně jen honíte vodu v akva. ;-)
16.01.08 21:28:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDzira®
Vis jaka je nejlpsi rada? Koukni se na akvarko a jestli je vse tak jak ma byt, tak nic neres. Jestli ti ten protok nevadi a nezpusobuje ti zaraseni akvarka, voda je cista atd. tak si s tim nelamej hlavu, protoze akvarko je zabehly a vyporada se s tim a je to lepsi, nez ted neco menit a cekat co to udela, protoze to nekdy spis uskodi, nezli pomuze ;-)
16.01.08 21:32:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
200l/h je průtok čerpadla na prázdno. Pokud je před ním molitan tak průtok hodně klesne. :-)
16.01.08 21:33:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: Dzira
Voda je krásně čirá (ne jako na fotce-to je foťákem), rostliny jsou krásně barevné,rybky taky a hladina stojí takže to podle mě rybkám vůbec nevadí-žádnej proud nebo obtíže v plavání.. co
16.01.08 21:34:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektomaskupilik® – Re: vaclav
Je tam molitan ;-)
16.01.08 21:42:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: tomaskupilik
Rostliny vyndej z košíčků a chce je nechat aspoň hodinu ve slabém roztoku hypermanganu, potom je opláchni a zasaď do akvária. I když budou hodně na těsno týden nebo i více vydrží v pohodě.
http://rybicky.net/rady/clanek/136 :-)
16.01.08 21:46:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: tomaskupilik
Tak zrovna hladina by stát nemusela!Lepší provzdušnění vody. ;-)
17.01.08 00:11:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPT® – Re: Nobody
K tem rostlinam - jenom muj postreh. Mel jsem kytky docasne plavat v nadrzi (vicemene jako klubko, jen jsem je tam hodil), kde zustaly cca 3 dny. Na nadrz jsem zhora svitil a ejhle! rostliny se docela pokroutily za svetlem, tak na to bacha :)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:13:32 • 1.028 s