Fórum » Technika » Filtry » ideální filtr pro 25 L akvárko
[1] 2 
16.01.08 08:01:24
sandman® – ideální filtr pro 25 L akvárko
Mám možnost za slušné peníze koupit filtr TetraTec IN 400, nyní používám ATMAN AT-300, někým mi tu už bylo řečeno že je to filtr
"na dvě věci"... Poradí mi někdo, jestli koupit ten TetraTec, nebo jiný?!Popř. jestli použít třeba "bublifuk"?
Předem díky sandman
"Bublifuk" je idealni volba

!
16.01.08 08:12:45 / 16.01.08 08:16:54
Hanacius®
Pokud máš toho Atmana, tak je docela dobrej, když sudnáš spodní víčko a narazíš na něj velkou kostku biomolitanu. Velice to zmírní
šílený proud, který je na tak malé akvária opravdu neúměrný a má dobrý tah na to aby využíval celou plochu molitanu.
to: rolandmynar takže myslíš, že ten atman 300 je dostačující?!Mě se totiž zdá,že se dost zanáší... a čistit jak často?!Já bych to
viděl tak 1x za týden,co ty na to?!
A ten biomolitan se liší od toho co tam je originál jak a čím?!
Už ti tady poradil isamik. To tak malého akvária se čerpadlové filtry prostě nehodí!
Tak často ho čistit nemusíš. Teďka se zanáší, protože kostka v něm (molitanová) je pokud se nepletu cca 4x4x2 cm což je prd. Naraz na to
molitan třeba co se kupuje na bublifuk a bude to super na tak malé AQ. Čistit ho v tak malé nádržce nemusíš. Dle mého tak cca co 2 měsíce.
Jde o to, že už ho má a používá, tak ho nevyhodí. Myslím že s velkou kostkou molitanu je naprosto v pohodě a nemusí další peníze
utrácet za bublifuk, který by měl v důsledku stejný účinek.
16.01.08 10:51:53 / 16.01.08 10:52:18
R -
isamik® – Re: rolandmynar
Tim si nejsem tak jisty

Navic dat ho do supliku, von se nestrati.
Na tak malý objem dostačující, si myslím. Je ale fakt, že ten filtr ja jinak na dvě věci. Já ho měl přechodně v 30-ti litrech a s
původní náplní jsem ho nečistil týdně, ale bezmála denně. Má průtok jak zahradní čerpadlo a přitom hmotu velkou cca 4x4x2cm. No síla.

Mj. mám tam krevetky a koupil jsem jim taky bublifuk. U ryb bych to ale nechal.
No mě právě byl doporučen známou co má asi 5 let akva (50l) ten TetraTec IN400 že je s ním moc spokojená, tak o něm uvažuju!Je to určitě
lepší než ten atman...
Proti tomu nemůžu nic namítat je určitě lepší, ale pokud bych kupoval filtr, tak do 25-ti litrů bublifuk. Je to určitě lepší volba. Pokud
ses rozhodl kupovat filtr, tak moje komentáře předtím jsou OT.
To je určitě lepší volba, ale nevidím tam údaj o objemu filtrační hmoty a to je u udržení stability v tak malém AQ to nejdůležitější.
Ten průtok je zarážející.
16.01.08 11:41:04
bigboban® – Vlastní výroba
Taky se tu přiživím.

Mrkni sem:
http://rybicky.net/nadrz.php?c=2695
Výhoda tohoto řešení je ta, že kupovaný filtr o tak velkém objemu filtrační hmoty asi ani sehnat nejde. Kupované filtry se většinou
snaží předstírat výkon tím že mají průtok jak vltava u Mělníka.
Tady mám malé čerpadýlko, přitom voda spolehlivě proteče možná přes litrový objem filtrační hmoty.
sandman napsal...,ale zas je velkej (zvlášť do 25l) a neherkej...
No a to je to, co je dulezite. Je velkej = dost filtracni hmoty. Nehezkej - javsky mech, trocha rotaly - a nezbude z nej nic co by bylo videt.
Jak psal Stepan, komu neni rady.
Samozrejem existuji i dalsi moznosti, jen tohle je perfektni z hlediska cena/jednoduchost/vhodnost.
16.01.08 12:02:02 / 16.01.08 12:02:33
sandman® Dobrá dobrá i podle selského rozumu je jasný,že ta plocha toho bublifuku se nedá srovnat s plochou těch !mrňavých" filtrů.Jen se tedy
zeptám, jaký k tomu koupit vhodný čerpadlo. popř. co je ještě potřeba (jen ten samotný filtr-molitan s trubkou a čerpadlo co čerpá tu
vodu?!)
16.01.08 12:08:33 / 16.01.08 12:09:47
rolandmynar® – Re: sandman
Já mám bublifuk za 41,- a motorek Atman AT - A1500, za 140,- a je to skvělé a není to slyšet. Hadičku mám ještě přiškrcenou, protože i
tak mrňavý motorek je ještě hodně silný.
Tak super, dnes mám cestu do akva-shopu tak se tam po něm podívám. Sestavení toho celýho filtru je asi otázka chvilky co?!
Asi 15 vteřin
Tak filtr je koupený akorát čekám,až mi bratr doveze motorek, tak to dám dohromady...
já doporučuju kupovat filtry na aukru,mám velmi dobrou zkušenost.Naopak s topením jsem měl štěstí právě tady na rybickach a tímto serveru
děkuju
Můžu se zeptat, co to je na "aukru"?
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora