16.01.08 07:56:42
Milan (107377743743) – Živorodka duhová (Gupka , Paví očko)
Dobrý den. Mám malý problém, na který jsem nikde nenašel odpověď. Živorodka duhová v izolaci nakladla jikry !!
Ty poté do 2 hodin sežrala.
Je to normální, nebo jsem někde udělal chybu?
živorodky jikry vážně nekladou

spiš je možný,že ve stresu porodila zárodky,který nebyly plně vyvinuté a tak je požrala
Také bych řekl spíše předčasný porod ještě nevyvinutých mladých...
Toto se může stát vlivem stresu, třeba po přelovení samice do porodničky - když jsem měl před cca sedmi lety jiné akvárko, tak se mi to
několikráte stalo. Při četnosti rozmnožování gupek to není nic strašného...
Díky. Dá se nějak zabránit tomu stresu, jak dlouho před líhnutím izolujete gupky?
většinou to vychytám hodinu před porodem

jinak max 1 den
Pokud se nechceš zabývat odchovem nebo šlechtěním tak neodlovuj a dej do akva jávský mech nebo nějakou hustou plovoucí rostlinu a pár
mladých přežije.
16.01.08 10:22:59 / 16.01.08 10:23:15
tesartomas® – Re: Milan
Já bych z toho nedělal žádnou vědu, mám paví očka ve společenském akva, vůbec nic jsem se samičkou nedělal a už mi tam plavou čtyři
miminka..
to je zajimavý .. mě se zase narodily siamský dovjičata srostlý hlawama ale pak hnedka chcíply , zbytek sem nechal s ostatníma ... nezežrali
ani jedno sou tam všecky je jich 25

rodiče si jich nevšímaj .
Ja bych rekla, ze nejde vystihnout 'hodinu pred porodem', to proste nejde. Jeste kdyz vam plave v akva 8 tehuli. Nemusite izolovat samicku,
jen je potreba mit jemnoliste rostliny, plovouci, anebo uz zmineny javsky mech. Prtavci se tam schovaji, za 3 dny po porodu uz si jich nic nebude
vsimat. Me se vzdycky do malych pousteli dania pruhovane, to byl lov.
mne se zas narodili asi pred 2 rokmi male gupky v 7 litrovej flaske a narodili sa ze mali 2 hlavi a nemali chvost a tam kde mal byt chvost bola hlava
no to je uz minulost teraz sa mi to este nejaka geneticka porucha ale ihned sciply no to je na tom ze boly 80 ale ked pocitam ze mali 2 hlavy tak ich
bolo vlastne 160
ako rychlo narastu male tak aby som ich mohol dat do spolecneho???
29.03.08 20:36:44
Dinamit® – Re: kiwik22
být tebou bych to vůbec neřešila. Co přežije, přežije a zbytek byl prostě slabej. Ono jakmile ti jednou gupka porodí, tak pak to jede jak na
běžícím pásu. Za měsíc nebudeš vědět, co s potěrem...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora