7 • 26 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Filtry » Čištění vnějších filtrů 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 247x
15.01.08 21:17:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklachon® – čištění vnějších filtrů
Zdravim prosim vás taky vám vždycky když vyčistíte vnější filtr vytryskne šílenej bordel z hadice do akvaria?Nebo se čistí i hadice?
15.01.08 21:42:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Čistí se samozřejmě i hadice, prodávají se na to dokonce i speciální kartáčky. :-)
15.01.08 22:29:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvencisimo®
nevim teda jak to dělam, ale nevytryskne a hadice sem čistil po roce z preventivního důvodu a nebyl tam skoro žádnej bordel, jo ale rozstřikovací rampu čistim častějc
15.01.08 22:34:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (388989-7237) – Re: lachon
To není "šílenej bordel z hadice" ale kal uvolněný z filtračních náplní při jejich čištění. Já vždy po čištění nechám po spuštění vytočit tak 1-2 objemy filtru do kýble a až potom to nechám téct do AQ...
Roman X-)
15.01.08 22:38:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: langosh
Je to z hadice.Zrovna dneska jsem to cistlil.Jelikoz mam pruhledny hadice vim to na stoprocent :).Vypada to jako hnusna hneda slizka rasa.Kdyz jsem to pri prvnim cisteni omylem "vyflusl" do akva ryby to dokonce zraly.
15.01.08 22:48:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: Dahak
Je to řasa která roste na stěně hadice protože je průsvitná. Když hadici nevyčistíš řasa naroste a může i snížit průtok. :-)
15.01.08 22:50:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMalapa®
Přesně tak, řasa hadici, nebo trubku zaroste, klidně během několika týdnů tak, že omezí průtok vody na minimum. :-(
15.01.08 22:55:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (388989-7237) – Re: Dahak
Jak souvisí čištění filtru s tím, že se jste něco z hadic "omylem "vyflusl" do akva"? Mně se z hadic nic samo do AQ nedostává. Ani po čištění fitru..
Roman X-)
15.01.08 23:06:52 / 15.01.08 23:07:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: langosh
To co vyprsklo Lachonovi do akvarka byl zcela evidentne bordel(rasa) z hadic.S filtracni naplni to nema co delat..
Petr X-)
15.01.08 23:35:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
souhlasim s langošem, ta řasa z hadice se samovolně neuvolní, tudíš je to bordel z filtru, mám to taky tak ;-)
15.01.08 23:44:48 / 15.01.08 23:57:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
A já souhlasím se všema :o) ... Ten bordel může pocházet jak z nedostatečně vyprané filtrační hmoty ("mikročástice"), tak i z hadic ("makročástice"). Při odpojení filtru většinou manipulujeme i s hadicemi (a někdy je i vypustíme) - přitom může dojít k porušení povlaku řas a usazenin a při opětovném spuštění filtru je tento humus vyflusnut do akvária. (Jsou to většinou dost velké kusy, které by tou poslední, nejjemnější filtrační hmotou neprošly, takže z filtru rozhodně nejsou).
15.01.08 23:50:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: Horác
Je to presne jak rikas.Netusim jak by se mohl dostat bordel z filtracni naplne do akva ktery je metr nad filtrem.Pred manipulaci s filtrem uzaviram ventily a otevru je az kdyz je filtr cistej.
16.01.08 00:00:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc® – Re: Horác
no těžko říct o jaké částice se tady jednalo to jako o malé nebo velké :-D a ty vypouštíš hadice, když čistíš filtr?? :)
16.01.08 00:08:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: zikyc
Normálně hadice nevypouštím, ale když jsem na jaře předělával filtraci, tak jo. Po spuštění mi filtr začal do akvária chrlit velké bělavé cáry, cucky a tomu podobně :o) ... Filtr už jsem párkrát čistil, ale nic podobného v něm nikdy nebylo. Takže zbývají jen ty hadice ... Navíc, jak už jsem psal, nic tak velkého by tou poslední, nejjemnější filtrační vložkou neprošlo ...
16.01.08 00:10:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak® – Re: Horác
Sam bych to lip nepopsal.
16.01.08 00:18:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
Horác jj to je mi jasný, že by nic nemělo projít, ale většinou jde do akva ten prachovej bordel.
16.01.08 00:26:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Re: zikyc
Ten prachovej bordel je většinou z filtru, na tom se shodneme. Mám čerstvou zkušenost - o tomhle víkendu jsem jen tak symbolicky (tj. mizerně) propral bublifuk ve čtyřstovce a když jsem ho znovu spustil, zaprasil mi půlku akva. Ono to chvíli trvá, než se ty póry zase trochu zanesou a nepustěj ani ten nejjemnější bordýlek. Totéž samozřejmě platí i pro bioakvacit či jinou filtrační hmotu v externím filtru.
16.01.08 00:28:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc® – Re: Horác
přesně palec
16.01.08 00:36:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
No jo ale jemnej prachovej bordel neicemu nevadi behem chvilky je usazenej a odfiltrovanej jenze kdyz se ti do akva nafrkaj centakovy cucky z hadice je to k nasrani :)
16.01.08 00:56:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - zikyc®
se taky usadí :-D
16.01.08 01:06:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkácel (104869323255)
Asi to dělá hodně lidem, mě také. po vyčištění filtru, vylítnou větší cucky a i prachový. Myslím, že to strhne ten vzduch, co se tam dostane. Nejlepší je na to myslet a zapojit místo rampy hadici a něco málo nechat protéci do kýblu.
13.04.08 12:42:03 / 13.04.08 19:38:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik®
Fotka k příspěvku Dobry den
chi se optat na interval cisteni externiho filtru.
Jedna se mi o to jestli muze bezet tak dlouho dokud se nezanese a tim se snizi i extremne prutok filtru a nebo je to potreba casteji ?
Mam pred filtrem jeste jeden molitanovy filtr ktery chyta hrubou necistotu a cistim ho kazdy tyden. Hlavni filtr Eheim (2317 oprava) 2217 jsem zatim necistil cca 4 mesice.
Dnes jsem zjistil ze je dost bordelu na valeckach (viz. foto), ale spis nejaky vysrazeny z vody protoze pod valeckama jsou molitany a pred filtrem jeste jeden filtr takze to neni nasaty bordel z AQ ( tim myslim odumirajici rostlyny atd. ).
Ma nekdo zkusenost ze by nechal externi filtr bezet dlouhou dobu bez cisteni ?
Diky predem

13.04.08 15:11:05 / 13.04.08 17:13:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
ghostik napsal: Dobry den
chi se optat na interval cisteni externiho filtru.
Jedna se mi o to jestli muze bezet tak dlouho dokud se nezanese a tim se snizi i extremne prutok filtru a nebo je to potreba casteji ?
Mam pred filtrem jeste jeden molitanovy filtr ktery chyta hrubou necistotu a cistim ho kazdy tyden. Hlavni filtr Eheim 2317 jsem zatim necistil cca 4 mesice.
Dnes jsem zjistil ze je dost bordelu na valeckach (viz. foto), ale spis nejaky vysrazeny z vody protoze pod valeckama jsou molitany a pred filtrem jeste jeden filtr takze to neni nasaty bordel z AQ ( tim myslim odumirajici rostlyny atd. ).
Ma nekdo zkusenost ze by nechal externi filtr bezet dlouhou dobu bez cisteni ?
Diky predem

Mal si asi na mysli filter 2217.
Osobne sa prikláňam k názorom, ktoré hovoria o čistení vonkajších filtrov až po rapídnom znížení prietoku. Intervaly dlžky čistenia sú individuálne a sú závislé aj od typu akvária.
Z mojich skúseností môžem povedať:
440 l akvárium, filter Eheim Classic 2217, cichlidy Tropheus a Cyprichromis 34 ks, interval čistenia 7 mesiacov.
450 l akvárium, filter Eheim Classic 2215, živorodky cca 40 ks, rastlinky, interval čistenia filtra 12 mesiacov.
340 l akvárium, filter Eheim Classic 2215, guppy cca 100 ks, rastlinky, interval čistenia filtra 12 mesiacov.
300 l akvárium, filter Eheim Classic 2215, guppy cca 100 ks, rastlinky, interval čistenia filtra 24 mesiacov.
13.04.08 16:56:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlena.sv® – Re: ghostik
Já jsem naposledy čistila Tetra tec ex 700 před 8 měsíci(264l akva),a protože je průtok pořád stejně silný,tak se na to zatím nechystám. ;-) Snad to nevadí a podle zdejších informací si myslím,že ne. hmm
13.04.08 19:34:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik® – Re: Tokuschew
Mas pravdu upsal jsem se je to 2217.
A dekuji za radu.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 00:05:12 • 0.73 s