Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chovatelé akvarijních ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Chovatelé akvarijních ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   24.06.2023 13:55 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Tunakovi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jen jsem poukázal, co to v zákulisí obnáší. Co bylo loni, letos bez dotování neplatí.

Chov ryb mám pouze, jako hobby a vím, co dá práce navíc připravit přebytky a nevyspaný je odvézt na burzu, plus, pak čekat, jestli o ně, někdo projeví zájem.

Jízdné a prodejní stůl je pro mně výdaj 500 kč a prodám-li při troše štěstí ryby za 1000 kč, tak zisk, ani nepokryje výrobní náklady, takže to mám, jen za kulturní zážitek se tam podívat.

Proto jsem živorodky, i jné druhy omezil a raději "přešel" na různobarevné i divoké méně náročné japonské medaky, které mohu mít bez topení celoročně, jak doma, tak i venku, kde mi, alespoň chrání lekníny a další vodní kytky před žravým hmyzem a dají se u hladiny dobře pozorovat na rozdíl od skrytých gudejí, plat a dalších živorodek.

/

Foto: Paví oka v chovné síťové sekci ve skleníku.

Medaky venku, 2x.

Venkovní odchovna a pěstírna.

Květ leknínu a poupata plavínu. V této nádrži jsou ryby druhu Zoogoneticus tequila.

Všechny fotky jsou dnešní, 24.6.2023.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2023 11:02 Tunakovi Re: 0
Velice se vám omlouvám.. že jsem se vás takto dotkl.. :-(
A to že je normální cena 40,- to taky moc nemáte pravdu. Loni jsem kupoval tetry/živorodky od chovatele za 5,-/kus.
Takže každý, ať si prodává za jakou cenu chce. A na mě jako kupujícímu je jen si vybrat.. ;-)
Zverimexy mají taky někdy hodně rozdílné ceny.. a to někdy i 20,- na rybce.
Samozřejmě je taky rozdíl kdo se tím živí a kdo to má jenom pro zábavu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   24.06.2023 08:45 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Tunakovi
Fotka k příspěvku Jak náročnou práci jste ochoten vykonávat a hlavně za kolik kč na hodinu jste vůbec ochoten pracovat ??

Máte představu, kolik každodenního času a celkově měsíců, trvá vychovat do prodejní velikosti ty ryby se všemi, těmi starostmi a vstupními náklady od vybavení, nákup reprodukčního "materiálu", následnou péči, výměny hektolitrů vody, topení, svícení, filtraci, a potřeby spousty drahýho žrádla, s častými riziky, že se během toho něco stane, co zhatí výsledek, nebo, že nebude na vychované "drahé" ryby odbyt?

Na burze za chovnou linii se platí i stovka za kus ( za pouhou hodinu si na ni v zaměstnání, každý vydělá) a 30 - 40 kč za paví oko je běžná cena.

Můžete ty obyčejné plevelné živorodky v patřičné kvalitě a počtu zkusit nadělat sám a pak se podělit o zkušenosti, jaká to, byla zábava, i kolik na tom zbohatl.

Časy, kdy jsem prodával mečovky a paví oka za 3 kč kus, jsou minulostí.

Ryby lze získat zadarmo od lidí, kteří se jich potřebují zbavit a nabízejí je darem.

Samozřejmě to, též stojí námahu si pro ně zajít - zajet a vydání za případné cestovné.

Foto: kádě s letním odchovem živorodek.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2023 11:29 Tunakovi – Chovatel Č.B.-okolí , J.H.-okolí
Zdravím kolegové,
Nevíte o někom na jihu kdo chová živorodky? Klasika.. paví oka, mečovky,platy,...
nejlépe České Budějice nebo Jindřichův Hradec a okolí..
zjistil jsem, že tyhle obyčejné rybky snad nikdo nedělá a nebo v akvaristice chtějí za obyč paví oko 30-50kč.. to je strašná cena.. za takový "plevel"... tone

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2022 19:51 Muž KuBvA [40] – Chovatelé Bett
Dobrý den neví někdo o nějakém chovateli bett z ústeckého kraje nebo chovatele který jezdí na burzy v Praze ryby a rybičky ? Sháním samici pro beťáka a rád bych se třeba s nějakým pánem domluvil na nějaké krasavici kterou by mi tam dovezl.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2020 08:35 R Muž rak [963] - Raci, krabi, krevetky
gervais napsal: Miklánek Pavol Doubravany... ...mohu jen doporučit,ryby od něj vždy parádí,velký výběr ,dobré ceny. ;-) Tak p. Miklánek trvale zavřel prodej. :-( :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2020 09:37 Muž HonzaChvojka [10] Re: Mitroz
Zdravím, pokud jde o pana Sochora, mám od něj Duplikáče, Štěrbáky a Black venezuely a vše v pořádku bez ztrát a navíc i rád poradí atd. Za mě- doporučuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.04.2020 13:15 Muž Mitroz [160] Re: Mitroz
Ahoj,

dávám zpětnou reakci po měsíci, kdy jsem kupoval ryby u níže ptaného chovatele. Bral jsem duhovky a pancíky. Všechny ryby zdravé a žádné ztráty. Příjemná osobní komunikace a prohlídka chovných akváríí v zajímavých prostorech.

Mohu doporučit.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2020 19:51 Muž Tommo [828] Re: Mitroz
Zkušenost mám jen takovou, že jsem poslal sms, ve které jsou projevil zájem o Duhovky diamantové. Během chvilky volal pán, že ještě není schopný rozlišit samce a samice. Domluvili jsme se, že se za cca 14 dní ozve. Ale to, že ihned komunikoval se mi zdá seriozní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2020 19:41 Muž Mitroz [160] – aqua-tera-praha
Ahoj,

máte někdo osobní zkušenost s www.aqua-tera-praha.cz (J. Sochor)?

Mám to za rohem a objevil jsem to až nyní zcela náhodou. Jako jedni z mála chovají Duhovky o které se zajímám.

Díky
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 10:17 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Likin
Zkus pana Svobodu z Okrašovic. Sám jsem od něj bral desítky ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2019 10:10 Muž Likin [0] – Parmičky čtyřpruhé - nákup
Ahoj, nenašel by se nějaký chovatel parmiček čtyřpruhých co by měl malé na prodej?
Jednalo by se o 35 ks ve dvou dávkách.

Lokalita: Jihlava/Vysočina

Předem dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2017 03:16 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: 0
Romanovi jsem napsal, děkuju za tip :).
O Quintana atrizona vím asi nejvíc z článku Norberta Dokoupila z Akvária 7. Píše o teplotě 22-26, přičemž při chovu k vyšší hranici dochází ke komplikacím a kupodivu při nižší teplotě jsou kratší intervaly mezi vrhy. Mám 22-23. Taky mám vše ostatní, co vyžadují. Jemné zelené řasy, živý grindal, malé zaběhnuté akvárko, kde nebudou muset vydávat energii na plavání, pořídím si mikry.

Je to "hlavologie" :). Psát o tom, co mám nebo si pořizuji, jsem se bál z důvodu, že když to nevyjde, nabiju si veřejně hubu, ale pak jsem si řekl, že mě samotnému velmi pomáhá, moci si přečíst nejen o úspěchu jiných, ale taky o neúspěchu jiných. Řekl jsem si, že lidé, kteří si přečtou o nějakém mém neúspěchu, se nebudou vysmívat, protože sami zažili pádů dost. V neposlední řadě, když netajím, co plánuji, mohu dostat podněty, jako teď od tebe s tím Romanem.

Rozdíl mezi úspěšným a neúspěšným chovatelem není, že ten úspěšný nedělá chyby, ale že jich dělá trochu míň.

P.S. Pokud je rozmnožím, samozřejmě ti je rád poskytnu, ale teď hodně předčasné o tom mluvit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2017 01:57 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: JirkaŠčobák
Živorodky z Kuby jsou náročnější na teplotu a to platí i pro ty Quintana atrizona, což jsou z mého pohledu poměrně křehké ryby, tak to měj na paměti, až je dostaneš, protože i tento druh patří mezi tak zvané vzácně chované "špeky" mezi živorodkami.

Nemýlím-li se, tak je od Milana dostal i Roman Slaboch a Ty se jej můžeš optat, jak s nimi uspěl a čeho se z jeho poznatků vyvarovat.

Já se samozřejmě pokusím Phallichthys tico z toho mého hejna třinácti kusů, je co nejvíc namnožit a podělím se rád i výměnou za živorodky (kvintany) sklovité .

Taktéž i ty letos získané zajímavé a pohledné Jenynsia lineata, na něž se Milan Murko přes Tebe Jirko ptal, je v mém prioritním zájmu trvale udržet a množit pro rozšíření mezi další chovatele, protože i přesto, že jsou známy desítky let, tak je docela kumšt se k nim dostat. Mi to trvalo několik let splnit si toto přání.

Zatím jsou všichni jedinci jmenovaných rybek v dobrém stavu. Měním jim často vodu a krmím je kromě sušené stravy i živým, které lovím ve svém zahradním rybníčku.

Je tu však jedna závažná věc a to, že není radno se chlubit tím, co člověk má, protože se pak přestává dařit a přijde o svou chloubu.

To není žádná sci fi sranda, ale skutečná reálně potvrzená fakta, ze kterých mám i já osobně patřičný respekt a obavu ano .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2017 23:34 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Tojsouvěci
První ze dvou lidí, které jsem oslovil :): Má, ale lepší, když namnoží, což nebude hned.
Sem píšu, protože chci zjistit, jestli je 0 doopravdy jediný člověk v SR a ČR, který je vlastní.

Jinak: Díky Milanovi Murkovi se ke mé dostane jedna nebo dvě samičky Quintana atrizona. Budou doufat, že se zaplní :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2017 23:26 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: JirkaŠčobák
Zkus kontaktovat akva.sk,uživatel: zero .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2017 23:14 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky – Phallichtys tico
Nemá, prosím, někdo přebytečné divoké živorodky Phallichtys tico? Klidně i potěr.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.05.2017 21:54 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristika – Přehledný seznam chovatelů akvarijních ryb
Dělám na přehledném seznamu chovatelů akvarijních ryb (překupující ne) v ČR, kterým nevadí rybky prodávat i v menším množství přímo akvaristům. Pokud jste chovatelem AQ rybek a chcete být v seznamu: surpanblog.cz/… ozvěte se mi prosím na mail: info@surpanblog.cz
Ozvu se kvůli doplnění informací do tabulky.
Děkuji a přeji pěkný večer, surpan :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2016 07:11 - Re: marek21
Môžem odporúčať ak by si si trocha zašiel :Pavel Macko Štrba SNP 315 - v chovni má kopec neoniek,kongo tetry,ramirezky,koi kapre atď.
www.aquafarm.sk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2016 20:49 Muž marek21 [16]
zdravim,
Najde sa na slovensku nejaky chovatel ryb ? zhanam do akva cca 80 kuskov nejake tetry. Kosice Michalovce Trebisov ? :-)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2016 12:53 Severak Re: Danarny
Přesně tak to většinou je. Návštěvu teda rozhodně doporučuju :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2016 10:48 Danarny Re: Karel
Pokud neveze někam ryby, je doma, bydlí nad rybárnou, většinou platí že pokud se nemůžete dovolat, je doma a kvůli rybám neslyší zvonění telefonu, a pokud někam jede, dovoláte se :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2016 22:36 severak Re: Karel
Pavel Miklánek tel.606129847
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2016 19:18 Karel – rybičky
Ahoj nevíte někdo kontakt na pana Miklánka nebo alespoň nějakou otevírací dobu? Abych nejel zbytečně. díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:57 Muž acik [416] Re: mlynář
to jsem rád,že je to tak jak píšete... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:56 Muž acik [416] Re: rriki
jj v pohodě,já proti panu Dočekalovi nic nemám,nikdy jsem s ním nejednal,ale ten pán to podal tak,že p.Dočekal opravdu není chovatel pro "normalní" lidi,chtělo se mi z toho zvracet,jsou to pořád jen ryby... jen upozornuji,že tento telefonát proběhl minulý rok,ne letos,přesto si na něj pamatuji a nikdy na něj nezapomenu,protože to byl opravdu prvotřídní humáč... rozzureny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.08.2016 16:57 Muž mlynář [473] - CichlidyRe: acik
acik napsal: o to nejde,jen mám špatné zkušenosti s jeho kolegama z toho jejich svazu,chtěl jsem jen číslo na p.Dočekala a ten chlápek už nevím ským jsem mluvil,ale udělal z p.Dočekala snad prezidenta,že nebude jen tak NĚKOMU prodávat ryby,že on je PAN chovatel a pokud se nejedná o velkou zakázku,tak se ho nemám ani snažit kontaktovat jo a číslo mi odmítnul na něj dát... Hmmm. To tedy opravdu je šaškárna a moc by mne zajímalo, s kým jsi jednal. Zdeněk není žádný pánbíček, ale akvarista se srdcem na dlani, jak tu správně poznamenal Míša. Já bych také samozřejmě hned nevysypal jeho telefonní číslo, ale upozornil tě, že se jej napřed zeptám (lidé si nemusí přát příliš velkou publicitu, aniž by nosili nos nahoru) a pak bych se ti rozhodně ozval ať by resume dopadlo jakkoliv. No, ale jak Zdeňka znám, dopadlo by to dobře.
V AKVA CZ jsem sekretářem! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   23.08.2016 15:32 Muž rriki [818] - CichlidyRe: acik
Zdenek alty nikdy nedělal,ale jen je každému připravil do chovu.N
evím na koho jsi se obrátil ,ale Zdeňka znám velmi dobře a minulý týden jsme tam měli druhou letní super akci a dobře vím ,že u Zdeňka je každý vítán a nikoho nikdy neodmítl ,pokud sebou vezmeš láhev slivovice tak tam budeš jak doma ,jako Matlala. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:42 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: acik
Pokud chceš skutečně jenom pana Dočekala, tak to zkus oklikou. Na internetu je o něm několik reportáží. Napsal bych autorovi některé a poprosil o kontakt na pana Dočekala.
Třeba tady
www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:30 Muž acik [416] Re: romant
o to nejde,jen mám špatné zkušenosti s jeho kolegama z toho jejich svazu,chtěl jsem jen číslo na p.Dočekala a ten chlápek už nevím ským jsem mluvil,ale udělal z p.Dočekala snad prezidenta,že nebude jen tak NĚKOMU prodávat ryby,že on je PAN chovatel a pokud se nejedná o velkou zakázku,tak se ho nemám ani snažit kontaktovat jo a číslo mi odmítnul na něj dát... totální šaškárna,tak jsem se už ani nesnažil p.Dočekala nějak vyhledávat... jaký je opravdu ve skutečnosti on nevím :)


i přesto díky všem za kontakty :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:23 R Muž romant [27983] Re: acik
Jj, ale nevím, jak na tom s altama momentálně je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:20 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: romant
Pokud bys byl ochoten jet do Opavy, tam je dělá pan Brokl. Jo a bývá na každé ostravské akvaburze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 20:19 Muž acik [416] Re: romant
není to ten Dočekal co dělá Altumy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 19:08 R Muž romant [27983] Re: acik
Zkusil bych Zdeňka Dočekala z Vojnova Městce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2016 16:54 Muž acik [416]
Zdravím,chtěl bych cca 200-300 neonek červených,na jakého chovatele se obrátit? :) ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.08.2016 17:02 RAP Re: surpan
Radek Winkler je známí svými odchovy zejm. cichlidek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2016 16:54 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristikaRe: RAP
To spíš vypadá na akvaristiku, píšou import nebo sice český odchov, ale v rychlosti jsem o vlastním odchovu nic nenašel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2016 16:43 RAP Re: surpan
V JČ máš ještě www.jezirkawinkler.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2016 10:38 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristika – Seznam chovatelů akvarijních ryb
Konečně se povedlo, děkuji mnohým za kontakty. Sehnat "funkční" chovatele je kunšt, v některých krajích se mi to ani nepovedlo, ale to se časem dodá. surpanblog.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.07.2016 06:44 - Re: surpan
Ak človek príde i ja osobne nemám problém predať či darovať aj dve ryby.No stretol som sa ako píšeš s ľudmi ktorí jednoducho po telefone odvrknú,že to robia vo veľkom a zaoberať sa s človekom čo chce 10 či 20 ks sa jednoducho nebudú.
Aj ten čo berie menej je zákazník a môže robiť dobrú reklamu.No niekomu peniaze padnú nie len do peňaženky ale i na mozog.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 17:08 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristikaRe: LiborSprysl
Pravděpodobně když už tam člověk bude, tak se nechají přemluvit, ale takto do seznamu nechtěli být uvedeni, že malým neprodávaj, jen po stovkách kusech. Ale třeba by se i ti nechali osobně přemluvit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 16:47 Muž LiborSprysl [9015] Re: surpan
Za dvacet let jsem nepotkal člověka, který by neprodal rybu z rybárny... ale asi máte kliku... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 16:33 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristikaRe: LiborSprysl
To ale neznamená, že nejsou. Několikrát jsem dostal jen informaci, že to dělají pouze ve velkém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 16:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: surpan
To jsem se teda nesetkal s tím, že když někdo přijde za chovatelem ve velkém domů, že by mu neprodal z rybek "do trhu"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 16:21 Muž surpan [223] - rostlinná akvaristikaRe: Deepinpeat
To je veliká škoda. Nečekal jsem, jak velký problém bude sehnat pár chovatelů v každém kraji, ať živnostníků nebo i ty, co to dělají pro radost. Už tři týdny sháním kontakty a když už něco seženu, většinou už chov nedělá, nebo jen ve velkém a neprodává běžným akvaristům... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2016 14:06 Deepinpeat Re: surpan
To už nejsme dávno, velká většina už jich skončila před lety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2016 10:20 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Džouzif
to už je větší firma :-)
www.kalaba.eu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2016 09:46 Muž Džouzif [25] Re: surpan
Určitě to tady už bylo někde zmíněno, ale já můžu doporučit pana Kalabu. Objednal jsem a druhý den mi byly všechny v pořádku doručeny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2016 08:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: surpan
Takové jsou bohužel zákony trhu a trvanlivosti člověka... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2016 08:33 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: surpan
jihomoravský kraj - p. Šmíd rybanaprodej@seznam.cz a brňák Michal M. 736157442

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8040x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5540-chovatele-akvarijnich-ryb