05.11.06 22:11:40
Lucík® – Podivne rostliny, co mam delat?
Ahojky odbornici, potrebovala bych poradit ohledne kytek, pride mi , ze zloutnou...protoze kdyz se divam na jina akva tak tam vsichni maji nadherne
zelene rostliny a ty moje takove vubec nejsou,take ma trochu zazloutlou vodu,mam hnojit?nebo jak si mam dal pocinat?Diky moc za rady pratele

05.11.06 22:26:55
vaclav® – rostliny
U té tvé 30 litrové nádrži z dvěma závojnatkami ani nic jiného nečekej. Dej je jinam nebo si pořiď větší akva. Jinak musíš pořád
měnit vodu.
05.11.06 22:31:38
mirlun® – můj názor
podle mě máš vše v pořádku, snad kromě filtru. navrhoval bych ti molitan nebo biomolitan, poháněný vzduchem, raději větší kostku než
prcka, bude účinnější a nebudeš muset často čistit filtr a ničit tak užitečné bakterie
píšeš, že často odkaluješ a
obměňuješ vodu, tak by mělo být vše ok. jinak, podle mě je zažloutlá voda v pořádku, pokud teda není žlutá moc a nezapáchá.
A
zelená barva rostlinek na cizích fotografiích? To je způsobeno fotoaparátem běžných uživatelů. nezobrazuje věrně barvy, pokud nebyly
provedeny korekce.
a ještě: jak dlouho se akva zabíhá? měsíc ? dva? já myslím, že si nemusíš dělat těžkou hlavu.
A mimochodem,
kdyby se našel někdo, kdo se mnou bude nesouhlasit, tak se nezlob, jsem taky začátečník.

05.11.06 22:56:16
Horác® – Lucík
Máš tam, že měníš 10% (tzn. 3 litry) vody 1-2x týdně. To je v takhle malém akva a se závojnatkama MÁLO. Než jim pořídíš to větší
akvárium, měň 30% 2x týdně. Když bude ta voda odstátá, tak tím nic nezkazíš. Já to odhaduju na to, že je tam až příliš mnoho živin.
A to pak mají rostliny "zažívací potíže". Bez znalosti parametrů vody se dá ovšem těžko radit ...
05.11.06 23:02:27
Lucík® – to mirlun a horac
filtr mam atman s molitanem a a mam ho na plnej vykon
ja menim vic jak 10% vody a kazdej treti den odkaluju a menim vodu,no a testy ty nemam
a to je asi chyba mam naky koupit?a jaky na co?
05.11.06 23:12:33
Horác® – Lucík
Jak Ti má člověk pomoct, když tam máš špatný (resp. nepřesný :o) údaje ... Z čeho mám pak vycházet? :o) ... No, ... minimálně bych si
hlídal dusičnany (s ohledem na ty závojnatky) a železo (I když ne každá chloróza je způsobená nedostatkem železa).
05.11.06 23:16:44
mirlun® – filtr Atman At-f301
Dno u tvého akvárka je téměř jistě z mramorové drťě. Dokud ho nevyměníš, rostliny nijak extra neporostou.
06.11.06 07:58:07
sharon® – drť
Blek má pravdu, měla jsem bílou drť taky a vyměnila jsem ji za bílý filtrační písek, na rostlinkách to jde fakt poznat. Přesij ten
písek, co tam máš a drť vyhoď.
06.11.06 09:06:34
Lucík® – rostlinky
No rostlinky mi rostou jako pominute(dost rychle) takze ve dnu asi problem nebude a je to kremicity pisek a myslim, ze nejsem jedina kdo ho ma
Luciku, váš substrát je složen z písku a štěrku. A ten štěrk opravdu vypadá na mramorovou drť. Měla byste jej otestovat na obsah
vápníku.
Většina tropických rostlin mnoho vápníku "nemusí" a ve vodovodní vodě je ho běžně dostatek. Tak proč jeho obsah v
akva ještě zvyšovat?!
Ono všechno se vším souvisí - netvrdím, že to musí být váš případ, ale obecně platí, že nadbytek Ca
může narušovat rovnováhu živin, že je v antagonismu s hořčíkem (brzdí jeho pronikání), a že ovlivňuje také příjem Fe, Mn a Zn ...
V neposlední řadě vápenec (mramor) zvyšuje pH a tím snižuje obsah volného CO2!
Zkuste si změřit celkovou tvrdost vody -
získáte obraz o obsahu Ca ve vašem akva.
Mmch - že si mramorovou drť dává do akvárií více lidí neznamená, že musíte dělat totéž,
ne?

06.11.06 11:53:03
Lucík® – ?
Tak proc na pytliku toho pisku bylo napsano, ze neobsahuje vapník???Tak jsem asi blba,a kolik stoji ty testy?Ja to teda otestuju
06.11.06 12:03:29
sharon® – testy?
asi dvacet korun :o), stačí, když na to naliješ obyčjný ocet. Šumí-je tam vápník, nešumí, není.
HNOJ ROSTLINY,ZVYSUJ NA CCA 30 STUPNU,MEN VODU NEBO TO AKVA PORADNE OSVIT POTREBUJOU SVETLO!

HODNE STESTI
06.11.06 16:09:46
Lucík® – kacka
No ja svitim 12h denne myslis ze mam jeste vic?jinak dik za radu
06.11.06 16:35:47
® – 30????
KACKA: Proč proboha 30 stupňů???

Tím ty kytky spíš odrovná

Jinak 12 hod. svícení je akorát, záleží taky na
intenzitě.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora