7 • 22 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Méně vybarvené rostliny. 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 96x
05.11.06 22:11:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – Podivne rostliny, co mam delat?
Ahojky odbornici, potrebovala bych poradit ohledne kytek, pride mi , ze zloutnou...protoze kdyz se divam na jina akva tak tam vsichni maji nadherne zelene rostliny a ty moje takove vubec nejsou,take ma trochu zazloutlou vodu,mam hnojit?nebo jak si mam dal pocinat?Diky moc za rady pratele ;-)
05.11.06 22:26:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – rostliny
U té tvé 30 litrové nádrži z dvěma závojnatkami ani nic jiného nečekej. Dej je jinam nebo si pořiď větší akva. Jinak musíš pořád měnit vodu.
05.11.06 22:31:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmirlun® – můj názor
podle mě máš vše v pořádku, snad kromě filtru. navrhoval bych ti molitan nebo biomolitan, poháněný vzduchem, raději větší kostku než prcka, bude účinnější a nebudeš muset často čistit filtr a ničit tak užitečné bakterie :-)
píšeš, že často odkaluješ a obměňuješ vodu, tak by mělo být vše ok. jinak, podle mě je zažloutlá voda v pořádku, pokud teda není žlutá moc a nezapáchá.
A zelená barva rostlinek na cizích fotografiích? To je způsobeno fotoaparátem běžných uživatelů. nezobrazuje věrně barvy, pokud nebyly provedeny korekce.
a ještě: jak dlouho se akva zabíhá? měsíc ? dva? já myslím, že si nemusíš dělat těžkou hlavu.
A mimochodem, kdyby se našel někdo, kdo se mnou bude nesouhlasit, tak se nezlob, jsem taky začátečník.
palec
05.11.06 22:56:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Lucík
Máš tam, že měníš 10% (tzn. 3 litry) vody 1-2x týdně. To je v takhle malém akva a se závojnatkama MÁLO. Než jim pořídíš to větší akvárium, měň 30% 2x týdně. Když bude ta voda odstátá, tak tím nic nezkazíš. Já to odhaduju na to, že je tam až příliš mnoho živin. A to pak mají rostliny "zažívací potíže". Bez znalosti parametrů vody se dá ovšem těžko radit ...
05.11.06 23:02:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – to mirlun a horac
filtr mam atman s molitanem a a mam ho na plnej vykon

ja menim vic jak 10% vody a kazdej treti den odkaluju a menim vodu,no a testy ty nemam a to je asi chyba mam naky koupit?a jaky na co?
05.11.06 23:12:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Lucík
Jak Ti má člověk pomoct, když tam máš špatný (resp. nepřesný :o) údaje ... Z čeho mám pak vycházet? :o) ... No, ... minimálně bych si hlídal dusičnany (s ohledem na ty závojnatky) a železo (I když ne každá chloróza je způsobená nedostatkem železa).
05.11.06 23:16:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmirlun® – filtr Atman At-f301
http://rybicky.net/fotogalerie.php?sekce=nadrz&c=339&s=45
on sice je molitan, ale zavřený do krabičky. doporučuji tenhle princip:
http://www.akva-exo.cz/detail/akvaristika/filtry-vnitrni/aqua-exotic/87/
mám s ním velmi dobré zkušenosti. kdybych sehnal biofiltr, bral bych ten. ale stejně o vánocích přejdeš na nové akva a tam budeš mít jistě něco dokonalejšího.
přeji hodně hezkých chvil.
06.11.06 07:52:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (-12-11-10-9) – kytky
Dno u tvého akvárka je téměř jistě z mramorové drťě. Dokud ho nevyměníš, rostliny nijak extra neporostou.
06.11.06 07:58:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – drť
Blek má pravdu, měla jsem bílou drť taky a vyměnila jsem ji za bílý filtrační písek, na rostlinkách to jde fakt poznat. Přesij ten písek, co tam máš a drť vyhoď.
06.11.06 09:06:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – rostlinky
No rostlinky mi rostou jako pominute(dost rychle) takze ve dnu asi problem nebude a je to kremicity pisek a myslim, ze nejsem jedina kdo ho ma
06.11.06 10:26:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To Lucik
Luciku, váš substrát je složen z písku a štěrku. A ten štěrk opravdu vypadá na mramorovou drť. Měla byste jej otestovat na obsah vápníku. :-)
Většina tropických rostlin mnoho vápníku "nemusí" a ve vodovodní vodě je ho běžně dostatek. Tak proč jeho obsah v akva ještě zvyšovat?!
Ono všechno se vším souvisí - netvrdím, že to musí být váš případ, ale obecně platí, že nadbytek Ca může narušovat rovnováhu živin, že je v antagonismu s hořčíkem (brzdí jeho pronikání), a že ovlivňuje také příjem Fe, Mn a Zn ...
V neposlední řadě vápenec (mramor) zvyšuje pH a tím snižuje obsah volného CO2! ;-)
Zkuste si změřit celkovou tvrdost vody - získáte obraz o obsahu Ca ve vašem akva.
Mmch - že si mramorovou drť dává do akvárií více lidí neznamená, že musíte dělat totéž, ne? :-)
06.11.06 11:53:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – ?
Tak proc na pytliku toho pisku bylo napsano, ze neobsahuje vapník???Tak jsem asi blba,a kolik stoji ty testy?Ja to teda otestuju
06.11.06 12:03:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon® – testy?
asi dvacet korun :o), stačí, když na to naliješ obyčjný ocet. Šumí-je tam vápník, nešumí, není.
06.11.06 15:22:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKACKA (-12-11-10-9) – ROSTLINY
HNOJ ROSTLINY,ZVYSUJ NA CCA 30 STUPNU,MEN VODU NEBO TO AKVA PORADNE OSVIT POTREBUJOU SVETLO! palec HODNE STESTI
06.11.06 16:09:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – kacka
No ja svitim 12h denne myslis ze mam jeste vic?jinak dik za radu
06.11.06 16:35:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – 30????
KACKA: Proč proboha 30 stupňů??? coze coze Tím ty kytky spíš odrovná tone Jinak 12 hod. svícení je akorát, záleží taky na intenzitě.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 23:52:59 • 1.001 s