08.10.06 12:17:13
® – beta hnízdo
Ahoj mám samce a 2 samice v 50l akva s nima tam mám 2 panceřníčky kropenatý a ancitruce.Samec stavý hnízdo,mohu je nechat s těmi ostatními
nebo je mám přelovit do 10l akva "není pozdě když samec staví hnízdo cca. 10cm v rohu akva.Amám je dát obě ty samice do 10l.Díky Tom

08.10.06 16:26:56
solem® – to tom
Myslím že jsi úplný začátečník a než abys zakládal vytírací nádrž tak radši udělej tohle: Vem tu deseti litrovou nádržku a napust
jí ze 2/3 čerstvou vodou a 1/3 vodou z akvária( sloupec vody 10 cm) dej tam nějakou plovoucí rostlinku(třeba jí zatiž) a připrav si nějaké
topítko. Betty nech ve velkém akváriu a občas kontroluj to hnízdo, až se tam objeví jikry, neboj to poznáš, tak vem talířek(pokud se
necítíš na talířek tak na tvrdo skleničku) a naber jen to hnizdo s těma jikrama a dej ho do té připravené nádržky(tu čerstvou vodu
raději převař než jí tam dáš, zbavíš se tak rychleji chlóru, kdyby se náhodou vytřeli třeba už zítra tak ať to není pro ty jikry
taková hrůza). Není to ideální způsob, ale myslím že s ohledem na tvé ryby a na to že i malý úspěch bude lepší než kdyby to vůbec
nevyšlo tak to udělej tak jak jsem ti řek, já tak poprvé odchoval čichavce modrého.

08.10.06 16:33:00
solem® – zmatek
no nevím jestli to z mého návodu pochopíš přidávám osnovu:
1. Hned připrav tu nádržku, ať se co nejvíce orazí voda
2.
Průběžně kontroluj hnízdo, hlavně bacha večer a ráno
3. pořemýšlej jak jim tam budeš vzduchovat a topit( musí mít relativně vysokou
teplotu)
4.Jakmile uvidíš jikry v hnízdě tak ho přemísti do připravené nádržky, neboj se že propásneš správnou chvíli máš na
přemístění nejmíň 24h
Kdykoliv napiš kdyby jsi něco potřeboval, můžeš i na email. Kolik máš stupňů v akváriu?
08.10.06 21:08:46
® – beta hnízdo
díky za radu .28 stupnů a tu 10 litrovku mám už připravenou.hnízdo se mu malinko rozbouralo tak bude stavět znova.nemám je dát do ty 10l
09.10.06 08:20:41
solem® – hnízdo
Ne nedávej je tam, měli by se ti vytřít v akváriu, zbytečně by jsi riskoval, že by jim podmínky v té 10l nevyhovovali a tím by mohlo dojík
k úplnému nezdaru a ještě by to mohlo požkodit samičku. Jsou samičky zaplněné jikrami?(tlusté)
09.10.06 09:52:28
® – beta
jsou zaplněné dal jsem jim tam plovouci rostliny předtim jsem použil polistiren ale hnízdo nevidrželo tak teď snad už jo.teplota 27 stup.filtr
molitanový jsem nechal lehce bublat. akorát samce otravuji samice a on je odhání.Tom
Jak to teď vypadá? Vytřeli se?
Ahoj nevim co mám dělat mám akva viz foto.A chtěl bych vytřít ´bojovnice, ale sameček se rozhodl že mi hnízdo stavět nebude prosím
poraĎte co mám udělat mám je tam 3 dny myslíte že je to málo nebo mám ještě vydržet prosím poradte dík moc.

foto
Ne odkazy ne tam už jsem byl poradte vy.
tam je vse co potrebujes, od lidi kteri se tomu venuji
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora