1 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » Jednodruhové akvárium - hodí se pro mně?  

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 370x
14.01.08 12:55:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhilsner urquell (723913176291) – Jednodruhové akvárium - hodí se pro mně?
Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár akar modrých, který se tře každý dva týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš do týdne sežerou, i když se je rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto, a tak mě napadlo, že bych nechal v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam měl takovou rodinku, jenži si nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po čtyřech měsících narosly jen asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když sou zvyklý se dvakrát do měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?
14.01.08 12:58:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: hilsner urquell
Fungovat to určitě bude, ale nemysli si, že Akary nebaští svoje mladé. Je to tím, že pokud jsou ve stresu a musí je furt někde stěhovat a přenášet, tak je občas i zbaští. Jednodruhové AQ je dobrá volba, ale pokud jich bude více, tak opravdu hodně úkrytů.
14.01.08 13:05:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhilsner urquell (723913176291)
Myslím, že teď jsou ve velkým stresu, posledně samice tři dny vyloženě seděla na jikrách jak slepice na vejcích, a samec se pořád někde schovával - před tím to tak nebylo, jednak se starali oba, a jednak byli mnohem sebevědomější. Šlo mi taky o to, jestli by je třeba nemohlo napadnout se třít, i když budou mít starší mláďata, a jestli z toho takhle nevznikne ňáká polízanice....
14.01.08 13:34:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: hilsner urquell
Akara modrá se stará o mladé vždy až do doby nového tření a nevzniká žádná polízanice, jen ty svoje potomky můžou považovat za potravu pokud nejsou ještě dost velcí a hlavně nemají dost úkrytů. Hodně kamenů a dekorace je opravdu klíčové u těchto rybek. Mj. viděls videa u mojí odkládačky? http://rybicky.net/nadrz.php?c=2751&akce=video
14.01.08 14:21:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPigi® – Re: rolandmynar
me se libi ta tava keramická dutina pro Akary, potlesk .,ja dal 2 ukryty pro akary a obsadili to ancaci,
14.01.08 14:28:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: Pigi
To byla náhoda, že se zabydleli zrovna v něčem, co jsem jim určil. Stejně ale když se mladí vykulí, tak je rodiče přenášejí po celém AQ. Tu dutinu měli jen na nakladení jiker. rozzureny
14.01.08 16:18:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPigi®
tady jsem upnul peknej clanek Dekorace v akváriu atd http://leteckaposta.cz/535976239
24.09.08 14:55:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmedovka (44349727861)
hilsner urquell napsal: Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár akar modrých, který se tře každý dva týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš do týdne sežerou, i když se je rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto, a tak mě napadlo, že bych nechal v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam měl takovou rodinku, jenži si nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po čtyřech měsících narosly jen asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když sou zvyklý se dvakrát do měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:06:21 • 0.942 s