14.01.08 12:55:16
hilsner urquell (723913176291) – Jednodruhové akvárium - hodí se pro mně?
Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár akar modrých, který se tře každý dva
týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš do týdne sežerou, i když se je
rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto, a tak mě napadlo, že bych nechal
v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam měl takovou rodinku, jenži si
nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po čtyřech měsících narosly jen
asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když sou zvyklý se dvakrát do
měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?
Fungovat to určitě bude, ale nemysli si, že Akary nebaští svoje mladé. Je to tím, že pokud jsou ve stresu a musí je furt někde stěhovat a
přenášet, tak je občas i zbaští. Jednodruhové AQ je dobrá volba, ale pokud jich bude více, tak opravdu hodně úkrytů.
Myslím, že teď jsou ve velkým stresu, posledně samice tři dny vyloženě seděla na jikrách jak slepice na vejcích, a samec se pořád někde
schovával - před tím to tak nebylo, jednak se starali oba, a jednak byli mnohem sebevědomější. Šlo mi taky o to, jestli by je třeba nemohlo
napadnout se třít, i když budou mít starší mláďata, a jestli z toho takhle nevznikne ňáká polízanice....
Akara modrá se stará o mladé vždy až do doby nového tření a nevzniká žádná polízanice, jen ty svoje potomky můžou považovat za potravu
pokud nejsou ještě dost velcí a hlavně nemají dost úkrytů. Hodně kamenů a dekorace je opravdu klíčové u těchto rybek. Mj. viděls videa u
mojí odkládačky?
http://rybicky.net/nadrz.php?c=2751&akce=video
14.01.08 14:21:57
Pigi® – Re: rolandmynar
me se libi ta tava keramická dutina pro Akary,

.,ja dal 2 ukryty pro akary a obsadili to ancaci,
To byla náhoda, že se zabydleli zrovna v něčem, co jsem jim určil. Stejně ale když se mladí vykulí, tak je rodiče přenášejí po celém
AQ. Tu dutinu měli jen na nakladení jiker.
14.01.08 16:18:20
Pigi®
hilsner urquell napsal: Ahoj, dostal jsem takovej nápad, a chtěl bych na něj znát váš názor. Mám ve svým akvárku pár
akar modrých, který se tře každý dva týdny, ale ostatní ryby ( tři čichavci modří + tři cichlidky mnohotrnné ) potěr vždy nejpozdějš
do týdne sežerou, i když se je rodiče snaží bránit. Už je takhle mám skoro rok, a pořád se to opakuje. Zkrátka je mi těch malejch líto,
a tak mě napadlo, že bych nechal v akvárku jenom ty akary a ostatní rybky bych někomu dal (jestli máte zájem, tak napište ). Takže bych tam
měl takovou rodinku, jenži si nejsem jistej, jak by to v mým 105 litrovým akvárku fungovalo. Mám čtyři mláďata z dřívějška, který po
čtyřech měsících narosly jen asi do dvou centimetrů, takže ten růst zřejmě dlouho trvá, a nevím, co by na to ty starý akary řekly, když
sou zvyklý se dvakrát do měsíce třít. Bude to fungovat, nebo tam mám radši nechat všechny ribyčky jako teď?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora