0 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb » Mám si pořídit přísavku thajskou ??? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 77x
13.01.08 16:51:46 / 13.01.08 16:54:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAkusek (10737774589) – Mám si pořídit přísavku thajskou ???
Mám 180 litrové a společné aqua a přemýšlím o nákupu nějakého zvláštníko druhu ryb.Nejvíce se mi zamlouvá přísavka thajská.Nebude napadat ostatní ryby ??? mám si pořídit místo toho něco jiného ???
13.01.08 16:53:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Záleží na tom, jaké ryby máš v AQ, protože Přísavka je divoká jako hrom. Je ale fakt superčistič i těch nejhorších řas.
13.01.08 17:27:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
I ja jsem o ni premejslel ale prece jen dat ji k diskum to asi nebude nejlepsi napad.Na druhou stranu Lolek ji tam ma a nestezuje si.
13.01.08 17:29:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
Dahak napsal: I ja jsem o ni premejslel ale prece jen dat ji k diskum to asi nebude nejlepsi napad.Na druhou stranu Lolek ji tam ma a nestezuje si.
mrkni na ten clanek je supr ;-)

(btw vic nez lolek si stezujou lidi na lolka :-D)
13.01.08 17:39:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
Mrknu :) jinak ja s Lolkem nemam problem.
13.01.08 17:39:44 / 13.01.08 17:40:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Akusek
nevím jestli jsem to četl kdysi v tom článku nebo to mám od někud jinud, ale do akvária bych si jí nedal. v akva mám ryby a ostatní živočichy z důvodu, že si myslím, že se tam mají dobře, což by se o přísavce říct nedalo. Když bych jí tím, že bych nebyl schopen jí dopřát vhodné podmínky skrátil pětkrát život.
13.01.08 17:51:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: johan
Přísavka potřebuje hlavně teritorium, které bude pro ni dostatečně velké a kde rostou řasy anebo přikrmovat rostlinnou potravou. Mimoto si nemyslím, že bys chovem v AQ nějaké rybě život prodloužil. hmm
13.01.08 17:54:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: rolandmynar
tak (nevím jestli v tom článku asi jo) bylo psáno, jak to je s délkou jejího života.. když jsem jí před asi osmy lety měl, tak mi dvě vydrželi asi čtyři roky.. a když se má dožívat kolem deseti až patnácti.. :-(
13.01.08 18:00:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: johan
Myslím, že to je velmi relativní, ale každá ryba v AQ (99 %) nějak strádá. Proto taky dorůstají polovičních rozměrů, dožívají se krátkého věku apod. Jak starou jsi tu Přísavku kupoval? Jak víš, jak byla stará, když u nás se nerozmnožuje (předpokládám že do Thajska jsi nevolal ;-) )? Poskytls jim dost velké teritorium? Víš kolik prostoru potřebuje jedna? Ani těch tvých 200l není pro dvě dost velké!! To vše jim krátí život.
13.01.08 18:10:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: rolandmynar
tak ono spíš v zajetí se dožívají mnohem delšího věku nebo ne?.. vlastně spousta zvířat zemře až sešlostí věkem. no a to že dorůstají menších rozměrů, neznamená že to souvysí s dožíváním se kratšího věku, ale prostě jen s prostorem. v prírodě na většině lokalit ryba nedoroste "maximální" délky, ale jen do té do které na lokalitě může dorůst. viz kapři v malých a velkých rybnících.
p.s. moje měli při nákupu asi 4cm
13.01.08 18:16:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDahak®
Tak po precteni clanku ji uz nechci :) aby se mi vozila prisata na tercich to fakt ne.
13.01.08 21:22:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Tady je malé video pro představu, jak je divoká a pracovitá http://www.youtube.com/watch?v=ipHqOeEqAI4
13.01.08 21:46:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekšklíba®
já jednu přísavku v akva mám a nestěžuju si, ale pravda, nemám tam žádné klidné ryby, které by šikanovala, parmičky nestíhá, ancistrusové se prostě nedají a pancéřníčci jí mají u pr***e, uklízeč je to dokonalý, jen to chce opravdu jen tu jednu
14.01.08 01:11:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka® – Re: šklíba
Jojo, mít jednu a mít pro ni úkryty- zdá se mi plachá.
Občas se zdá, že nějakou rybku prožene, ale jinak je to neúnavný čistič. Fakt jen čistí, ne jak parmičky SAE-nacpou se normálního krmení, což přísavka nedělá-a pak nic.)
Jinak "zlatá" xantorická forma je moc pěkná a většinou je to skoro první rybka, které si všímají návštěvy ,..žlutá a žužlavá )
14.01.08 09:23:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: ufinka
palec u mě si jí návštěva taky všímá jako první. Je to jediné, co je v akvárku v pohybu neustále bez přestávky. coze Myslím, že nic živějšího a rychlejšího jsem asi nechoval potlesk Jen ke klidným rybkám se nehodí tone

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:01:09 • 0.868 s