Ahojte,
prepacte ze sa uz tolko pytam ale chcem si byt isty takze moja otazka je: skodi nejak hnojivo rybkam? nie je to skodlive (lebo vies ze to je cista
chemia) ja by som chcel pouizvat hnojivo PMDD ale najskor sa vas chcem spytat ci to neskodi nijakym sposobom v akvariu. Vopred dakujem za odpovede.
12.01.08 09:14:37
Sid® – Re: Duny
Duny, pokud kladete takové otázky, je nepochybné, že byste měl s hnojením ještě nějaký čas počkat.
ale skodi to nejak? dobre asi pockam ale aj tak by som to chcel vediet
12.01.08 12:09:35
filipsi® – Re: Duny
Pokud to tam davkujes ve spravnem mnozstvi (ne doporucenem, ale spravnem pro tve akva) jsou vsechny tyhle veci ve vode normalne obsazene a ty tim jen
doplnujes to, co spotrebuji rostliny. Takze rybam skodit nemuze. Pokud nalejes moc, muze.
Jeste pockej a cti, az budes vedet jak a co spotrebovavaji, a jak se poznaji nedostatky neceho, budes vedet.
ja som uz pocul take ze do 45l alebo 48l akvaria daval kazdy den len neviem zeci hovoril 0,2ml alebo 2ml ja mam 54l akvarko nevedeli by ste mi povedat
ze asi kolko by tam trebalo alebo ako vypocitat ze kolko tam treba?
12.01.08 12:52:16
filipsi® – Re: Duny
Ne. Bez toho, abych mel tve akvarko doma, neumel. 0.5ml by mohla byt mozna dobra hodnota. Ale jestli bude uplne zarostle a hodne osvetlene, muze to
byt malo, jestli bude malo osvetlene a malo rostlin (asi u tebe pravdepodobnejsi) je cokoli vic nez 0 prilis.
Ja som daval 2ml na 40L(cisteho objemu) ale to bolo pred tim ako mi dorazili testy a bez tuningu krytu. teraz cakam na PMDD co mi dojde nekedy po
20.1.2008 tak si urobim 2-3 roztoky a budem merat hodnoty a toho co maju rastliny deficit dam viac.
Z čeho pánové usuzujete, že je třeba ve vašm akváriu hnojit? Málo řasy?
12.01.08 15:01:51
Sid® – Re: Anonym
nemal som este riasi, takze viac riasi nie, hnojim aby som dodal rastlinam chybajuce ziviny
12.01.08 18:07:39 / 12.01.08 18:08:18
R -
johan® – Re: Frigo112
a z čeho usuzujete že jim chybějí živiny? žloutnou listy? rozpadají se?.atd. nebo jste dělal testy a podle nich pro zvolené druhy rostlin je
málo některých prvků?
zltnu listy, testy budem robit az mi dojde pmdd
filipsi napsal: Ne. Bez toho, abych mel tve akvarko doma, neumel. 0.5ml by mohla byt mozna dobra hodnota. Ale jestli bude uplne
zarostle a hodne osvetlene, muze to byt malo, jestli bude malo osvetlene a malo rostlin (asi u tebe pravdepodobnejsi) je cokoli vic nez 0
prilis.
no osvetlenie mam 25W + 15W rastliny som zasadil len dnes takze zatial to velmi zarastne nemam
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora