Fórum » Akvarijní ryby » Dali by se chovat terčovci v mé vodě?
11.01.08 22:36:30
Chrostík (433397437371) – Dali by se chovat terčovci v mé vodě?
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda-li by se u mě dařilo terčákům. Voda v mém akváriu má tyto hodnoty:
Teplota 29 - 30st.C
Celková tvrdost 6,5 st.
Ph asi 7
Nitráty 10mg NO3/litr
Díky moc. Ch.
11.01.08 22:53:21
filipsi® – Re: Chrostík
Ja myslim, ze mas vodu na ne prilis tvrdou. Ale chovat mozna ano, neni to tak strasne (ph trochu snizis), odchovavat asi ne. Ale nejsem na ne
odbornik, nikdy jsem je nemel a ani nebudu, nelibi se mi

. Vychazim jen z toho, co jsem cetl. Urcite ti pak poradi nejaky odbornik. Demi kolona
asi bude casem nutna.
Nejde mi o odchov, ale o klasický chov.
11.01.08 23:02:01 / 11.01.08 23:03:22
Dahak® Bez nejmensich problemu.Jen bych jim trosku okyselil vodu tak do tech 6.6-6.8 ale i v tech 7 budou v pohode.
Všeobecná posedlost terčovci by si už skoro zasluhovala hlubší výzkum!

Bez problémů, s tvrdostí si nelam hlavu, ta je na chov- ne odchov v pohodě a PH drobet srazíš nějakým přípravkem nebo rašelinou. Jarda.
Ja bi som nič nestahoval občas tu mám ph 7,2.Terčovce dokonca lepšie rastu v tvrdšej vode.
12.01.08 00:01:00
Romy® Souhlas s Mirem.Domácí chovy jsou už dávno zvyklé na naši kvalitu vody,ale pokud bys kupoval importy,musel by sis s vodou trochu pohrát.A co
velikost nádrže a plánovaný počet ryb?
Moje aq má rozměry 180x50x60 cm. Je založené asi dva měsíce. Terčáky plánuji tak v březnu - dubnu. V akvárku mám zatím 12 pancéřníků,
8 otíků, 5 parmiček černopruhých a 10 neonek. Plánuju ještě dokoupit pár neonek červených (10 - 20ks) a to je vše. Pak už několik těch
terčáků? Kolik jich plánuju? Toť další otázka pro praktiky. Já jich mám v plánu tak 4, nebo 5. Víc asi ne. Já když koukám na prezentace
jiných akvaristů, tak se (někdy) nestačím divit, kolik v nádrži mají rybek. V těch našich 540 litrech mám to co mám a to už se mi zdá
moc. Oni stačej ty pandy a Štěrbáci. Mám jich 6 + 6 a zdá se mi, že jich je plný akvárko. Kam se podívám všude jsou a něco hledaj

.
Já bych to jako posedlost neviděl. Myslím si, že větší všeobecná posedlost je na neonky. Ty má v akvárku (skoro) každý. Ony by si
zasloužily výzkum i třeba láčkovky (Nepenthes). Kdo má doma paludárium, tak mu tam nesmí láčkovka chybět

. Škoda že jsi mi nedal tip
dříve. Asi před měsícem jsem už odevzdal projekt diplomky s mnohem nezáživnějším tématem, než-li jsou terčáci

...škoda!

Tady je foto toho budoucího terčího aq. Zatím zarůstá.
To akvárium vytápíš na 30 stupňů?
Vytápím

. Mám tam dvě 300W topítky (JAGER). Jedno mám nastavené na 29st.C. a to mi to stačí vytopit. To druhé mám na 28st.C. a mám
ho jako rezervu, to se mi zatím ještě nezaplo. Já jsem pozoroval, že když svítím (4x58W) tak topítko nejede. Ty zářivky to vyhřejou
přesně na 29st. Možná že kdyby jsem nechtěl terčáky a chtěl bych svítit tak jak svítím, musel bych vymyslet nějaké
odvětrávání....ale když placky chci, tak je o starost míň
Máme doma terče v podobné vodě jako tvá a dobrý. Já mám akorát vyšší Ph, tak ho srážím Ph-Acidem.
12.01.08 12:02:41
Romy® – Re: Chrostík
Vypadá dobře,už se těším,až ho zarybníš.Je vidět,že přemýšlíš,co se zarybnění týče.Přeji hodně štěstí s chovem.
Chrostíku,jaké terčáky bys'tam chtěl?Máš v plánu si vychovat svoje od mala,nebo spíš bys chtěl sehnat dospělé kusy?Jaké barevné
varianty se Ti líbí?
Romy díky.
Terčáky plánuju nějaký červený (malboro red, pigeon pearl). Úplně od mala je nchci. Počítám že koupím nějaký +- 7 - 10 cm. Jinak barvu
nechávám na mé ženě, proto ty červené

.
Ja to taky nechapal,ale ted mam dva doma a hejnicko malejch mesic starejch a zcela sem podlehl kouzlu...

) jsou to skutecne inteligentni ryby a navic
roztomily "loudilove"....nejsou prestresovany a k sobe navzajen se chovaji opravdu hezky..a jak dokazi behem okamziku menit barvy???tmavnout
a zase modrat do blankytove modre....je fakt nadhera je mit doma ...

) to je to kouzlo z ktere prameni ta posedlost..

)
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora