10.01.08 18:40:18
Duny (-12-11-10-9) – Kolko krat striedat krmivo
Ahojte,
chcel by som striedat mrazene krmivo so susenymi platkovanymi "granulami" ako napr. SERA Vipan ale od kamarata (tiez akvaristu ale nie velmi
skuseneho) som pocul ze krmivo mozem striedat max. 3-4 krat za rok je to pravda? a ake krmivo by ste mi mohli poradit mozno by som niekedy pridal
nejaku zeleninku pre ancistrusi. Prosim povedzte svoj nazor.
10.01.08 18:43:13
bigV® To co ti rekl je blbost. Čím pestrejsi a rozmanitejsi potrava tim zdravejsi ryby budes mit.Uvidis ze ryby oceni zmeny potravy-hlavne jim smakuji
prirodni potrava-maso,nitenyky a podobna zouzel,zeleninka.....
jasne jasne ale niekedy by som chcel dat aj tie SERA proste rad by som to striedal aj viac krat takze podla teba mozem?
10.01.08 18:49:58
bucliik® – Re: Duny
jasně-patentky, tabletky, spirulinový tabletky, okurka(ancistrus), nitěnky-a různý druhy vloček(ty s větší přísadou spiruliny mají
omezovat žraní kytek rybkama-u sebe to nepozoruju

kytka je holt kytka
10.01.08 18:53:48
bigV®
Ja treba rano(protoze sem linej) dam vlocky.Odpoledne rozmrazim patentky a vecer dam granule.
POZOR na prekrmovani
aha no pokial to potrvdia aj iny tak taky sposob by mi aj vyhovoval len mozno by som vymenil tie vlocky s granulami, granule dam rano s tim velmi nic
netreba robit
no ja by som najradsej daval rano granule ostatne si este premyslim dik za radu
Já krmím jednou denně a dávám vločkové, mražené, zeleninu, granule se spirulinou, tablety. Takhle mají vlastně 5 dní po sobě pokaždé
něco jiného.
aha tak ja som zvyknuty krmit 2 krat denne to si este rozmyslim
10.01.08 19:26:28 / 10.01.08 19:27:40
MiHl® krmení se určitě střídat může a ryby budou rády... teda snad, protože ty moje, když dostanou něco jiného než patentky či živé
octomilky (nebo aspoň jiné živé/mražené), tak se nahrnou k přednímu sklu, nežerou a stále se koukají, jestli jim tam něco nehodím. Mám
dojem, že se vší snahou pokouší o vyčítavé pohledy

. Když po chvíli zjistí, že skutečně nic jiného nedostanou, tak toho trochu
snědí - výsledek: aby to nezůstávalo ležet na dně, krmím ráno vločkami (nic jiného nedostanou,mají smůlu) ve velikosti tak čtvrtinových
porcí, aby to vůbec snědly. večer dostanou maso a to se vždycky jen zapráší
Já se pokouším aby měli co nejpestřejší stravu, takže dávám patentky, vločky, tabletky pro rybky na dně, mražený blechy, sušený
patentky, někdy i živé nítěnky, v létě mušky, pokoušímse sehnat octomilky, vločky dávám 2x-3x denně malé dávky, tabletky večer,
patentky mražené 3/4 - 1 kostičku, rybky to zbožňují. Různě to střídám, v pondělky nedostávají vůbec aby nebyli moc vypasený.
Ancistrusovi a šnekům dávám kolečko okurky.
Závěr: čím pestřejší a vydatnější strava, tím lepší fyzička rybek a rychleji rostou a vybarvují se.
Diky moc kazdemu takze mozem davat pestru stravu

to je dobre
v NZ mozes kupt aj jednu kocku mrazeneho krmiva ja to tak robim je kupujem 5-6 druhov a streidam
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora