Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co všechno potřebuji pro úpravu vody?

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

rostlinna-akvaria.cz
Co všechno potřebuji pro úpravu vody?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomaskupilik
Budu si muset pořídit pár testů a pak Vám napíšu hodnoty...
www.akarazoo.cz/…
Kterej 100% potřebuju? Myslím si že test na PH,dusišnanů,obsah železa a celkové tvrdosti? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomaskupilik Re: johan
Popravdě tak 1/3 z 72.. nepočítal jsem kolik to je,tak jsem napsal 30litrů Takže budu měnit 20 litrů :-D to jsou ale stejnak dva kýble na odstátí smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomaskupilik Re: benny
Dobrá smich Takže koupím nějaké tabletky.. A ještě si musím najít jak vypadá ten test na hodnotu PH a dalších hodnot...Abych věděl co mám koupit X-)
Jo to je fakt potlesk Takže každej týden kýbl a mám po starostech...pěkně si ho nechám odstát den předtím...nu fajn :) Kde vy ty nápady berete coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bennyRe: tomaskupilik
Ty tabletky jsou hnojivo do dna, ktery zatlacis do pisku ke korenum. Vyhodou je ze je urcite dlouhodobejsi nez hnojivo tekute. Ovsem je to tema k zajimave diskuzi jestli vodni rostliny prijimaji ziviny spise koreny nebo spise skrze asimilacni organy. Ja sam nevim co je lepsi. Kazdopadne kdyz das rostlinam tabletky do dna tak bych byl s takutym hnojivem uz dost opatrny. Prebytek zivin rovna se to same jako jejich nedostatek, takze pozor.
Vymenuj kazdej tejden 10 litru a bude to akorat. Myslim ze je lepsi menit castejc mensi objem nez sem tam pulku akvarka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: tomaskupilik
To vyměnuješ naráz polovinu vody? no no Radši míň.. A když chceš tak častějc.
;-) Jednou jsem zkusil používat takové tabletky zalité v alobalu ne způsob lékařských prážků a myslím si že to asi pro ně bylo prospěšné. Taky mám lahvičku nějaké hnědé tekutiny - název plantaMIN od výrobce Tetra a píšou u toho - pro bujné a zdravé rostliny... Ale je to fakt vodička,tak nevím co je účinější,nebo jestli se nanabízí něco lepšího
benny napsal: Pokud nechas vodu pred vymenou tak den odstat tak je vsechno vpoho a aquasafe je zbytecny.
OK,budu jí nechávat odstát..ikdyž nevím jak nechám odstát 30L vody :-D Asi si koupím ještě jeden kýbl palec
Pokud ja vim tak je akquasafe (nebo jak se to pise) hlavne na odstraneni chloru z vodovodni vody. Pokud nechas vodu pred vymenou tak den odstat tak je vsechno vpoho a aquasafe je zbytecny. Co se tyce hnojiva je dobre sledovat rostliny a jak sem jim dari. V mnoha pripadech neni nutno hnojit vubec. Pokud chces mit jistotu tak davkuj podle minimalni hodnoty v navodu na hnojivech. Je to vetsinou jednou za 14 dni. Podle mnozstvi vody samozrejme.
U nás teče vcelku měkká voda,normálně jí pijeme z kohoutku a je výborná :-D Ale pro ryby jí upravuju ,,AquaSAFE'' . Je to dobře?Nebo V akvaristice mi řekli že to je k ničemu..Tak nevím :-(
No zajímá mě přímo to hnojení, jakým prostředkem můžu hnojit mé rostliny aby lépe rostli a nějakej přípravek proti častým nemocem :-(
Moje rada je: zjisti si neco o chemismu vody. Neco se snazit zmenit kdyz vlastne nevis co delas a proc to delas je asi blbost. Jinak voda co tece z kohoutku je myslim docela obstojna. Mozna kdo ma vodu ze studni tak muze byt trochu tvrdsi. Jinak ve vodovodni vode chybi mineralni latky jako zelezo nebo mangan. Takze to chce hnojit. Jinak nechat odstat vodu a bude dobra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomaskupilik Re: filipsi
Takže prvně změřit a pak upravit je asi nutnost co?Dobrá,tak budu měřit :-D Ovšem nemám čím,max na stole mi leží pravítko,ale tím asi PH nezměřím :) Takže poslouchám a podrobně si zapisuji hop
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: tomaskupilik
Z vedlejsiho tematu:

tomaskupilik napsal: Rostliny viz moje nádrž (žádné umělé) a parametry ti neřeknu. Nikdy jsem je neměřil a ani teď nehodlám.......

Bez mereni chtit neco menit je ... mno .... hloupe.
sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomaskupilik – Co všechno potřebuju pro úpravu vody?
U většiny nádrží se dočítám,že majitel upravuje vodu, přilévá různé chemické prostředky a tak dál. Nikdy jsem to nedělal, ale asi bych měl začít. Jen nevím jak a s čím, co přesně koupit. Hledal jsem to i ve fóru, ale jestli mi někdo poradí přesně co si mám pořídit a jak postupovat budu moc rád. O chemii v akváriu nevím vůbec nic sad
Pomůže někdo? :-(

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 1980x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5453?od=26