1 • 8 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » Odchov rájovců dlohoploutvých? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 111x
08.01.08 17:19:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSeno (433401383383) – Odchov rájovců dlohoploutvých?
Mám rájovce dlouhoploutvé...před dvěma dny si sameček začal stavět hnízdo a od včera už tam jsou i jikry. Chtěl bych se zeptat, jestli mám ty jikry odlovit a dát do malé líhně nebo je vylovit až po rozplavání? Nebo je mám nechat u rodičů (ale to je asi blbost co? ne )? Kdy a čí je mám začít přikrmovat? Četl jsem na těchto stránkách něco o krmení vařeným žloutkem a pak patentkami? dík moc za všechny rady...jinak rájovci jsou úžasné a krásné ryby :)
08.01.08 17:42:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekToGi84®
Neni blbost je nechat s rodicema, mamku odlov a tatku s nema nech...jj, v prvnich dnech zhruba 4 dny po rozplavani je krm žloutkem a potom zivima artemiema
08.01.08 19:28:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSeno (433401383383)
Jak přesně poznám, že už jsou rozplavaný?jinak dík za odpověď potlesk
08.01.08 19:30:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Re: Seno
Poznáš to tak,že začnou sami plavat.Můžeš od prvního dne krmit čerstvě vylíhlou žábronožkou,není problém.
08.01.08 19:37:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: ToGi84
ne Predpokladam, ze se ti vytreli v chovnym akvarku a ne ve vytiracce. Po rozplavani je budes tezko lovit. ;-)
08.01.08 20:44:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Jojo rájovci jsou výborní. palec . Odchoval sem je i na obyčejné sušené stravě. Baby Lon se to jmenuje, ale jsou určitě i jiné. Nikoho sem neodlovoval, protože nebylo kam. ;-) Samička tomu samci normálně pomáhala s hlídáním a nošením mláďat v puse. Beztak nevím, co teď s nimi. Zlomte vaz
08.01.08 20:58:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSeno (433401383383) – Re: marsz
dík moc...asi udělám to samé...sameček není na samičku agresivní, tak ji tam asi nechám.
09.01.08 01:55:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: Seno
http://www.akvarko.cz/clanky.php?str=41
na čtvrté straně je odchov...
09.01.08 10:54:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
No, to je pěkný návod na odchov, ale ať mi někdo vysvětlí, co má amatér dělat se stovkou rájovců. Jsem rád, že ti nejstarší kompletně zdecimovali ty menší a mladší.
10.01.08 22:18:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekadraj (413517518497) – Re: marsz
Já osobně bych doporučoval celé hnízdo i s jikrami přesunout do výtíračky, protože až se potěr vykulí, tak není možné ho odchytnout. I přesto je pak určitá možnost ho nechat rozplavat až se odlepí od rostliny a skel a pak vysát hadičkou. Je to však zbytečná práce a stejně se všechno nepodaří odlovit. Vykulený potěr jde krmit i suchým, ale v takovém případu je úmrtnost dost velká. Přežijí jen silnější jedinci. Nějakých stovek malých rájovců bych se nebál. Krmit žábronožkami? Nikdy jsem to ani nezkoušel, protože bych řekl, že potěr rájovců je na žábronožky malý. Pochopitelně nejlepší je prachový plankton, ale máme bohužel leden.
11.01.08 02:25:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMr.Frame (1048273383175) – Rájovci
Kdyby někdo nevěděl co dělat s malými rájovci tak bych měl zájem o 4-6 kousků........určitě by sme se i dohodli na ceně. Moje ICQ: 292-416-131 všem co napíšou děkuju. ano
11.01.08 08:45:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz® – Re: adraj
To, co akvaristi považují za vytíračky, mám já jako hlavní akvárka. ;-) Mám tam taky ty strasti popsané. Ten odlov by byl i problematický vzhledem k zarputilosti samečka, který mě normálně kousal, kdykoli sem se přiblížil. :-) Přes všechny klacky, co sem jim pod ploutve naházel, mi tu plave potěru, že si budeme asi muset pořídit další predátory. :-(
11.01.08 11:40:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
mě taky chtěl sežrat kapátko když jsem mu brala jikry. nějaký jsem mu tam nechala ale jak ho otravovali ostatní ryby tak je sám sežral.já už bych je taky cíleně neodchovávala-artemie stály dost peněz-otravovala sem kvůli tomu půl rodiny aby e o víkendech líhli a krmili....polovina jich zmizela(asi je nasál filtr když jsem je dala do většího) a teď ich mám stejně mraky-ale je mi jich líto-dát je do akvaristiky.zatím jsou pořád malí ale co s nima pak
11.01.08 14:19:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: bucliik
a teď ich mám stejně mraky-ale je mi jich líto-dát je do akvaristiky.zatím jsou pořád malí ale co s nima pak

Ja jsem to nak neresil ale pak jsem jich zacal odchovavat 50-100 a to uz sem to nek resit musel, protoze to presahovalo kapacitu me male pestirny. Do akvaristik jsem toho prodal, co vzaly(cca pulka) par jsem jich prodal na burze a zbytkem jsem zasoboval vsechny akvaristiky v okoli. Ale rajovci jsou velmi produktivni a tenhle zpusob nemohl vydrzet. Ted davam rozplavana mladata za potravu mladatum pestrencu(uz oddelenych od rodicu). Je to vyborne "krmivo", poter po nem roste jako po artemiich :)
11.01.08 14:24:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
jééé tak to se musím hned zeptat v jaké velikosti jste je prodával-já je mám od prázdnin,někteří jsou menší a i ti větší se mi zdají pořád malí-i když na některých už jde poznat pohlaví(možná že na všech ale v tom chumlu je nestíhám :) )no já jako potravu nechám pro příště ty jikry.
Nevíte od jakého stáří se rozmnožují, abych se ráno neprobudila a nebylo po celém akva 10cm hnízdo.Já je chtěla odchovat jen tak pro radost, nu že ich přežije tolik jsem nečekala-ani jsem je netřídila podle velikosti-zatím se neperou
11.01.08 14:27:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka® – prodej
No, ja malymi rajovci krmila bohuzel druhe ryby, aby jich nebylo moc, pak mi kdyz jsem byla pryc o prazdninach vyskakali, zbylo 5. A 2 zbyli a nevim co s nima. Rajovce mi nikde nechteji vzit.
11.01.08 14:31:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
já bych s nima taky mohla krmit, ale proboha když sem se s tím piplala, sháněla artemie, líhla a krmila, čistila chladila ve vedrech vodu-NE NE NE....a navíc nevím jestli by ho želva chytla(spíš ne) a jestli by ho pak jen neokousala a nenechala se trápit a na to bych se koukat nemohla-sou tak krásní
ale ufi myslím že zrovna v tomhle tématu ho někdo shání, a i v inzerátech
já mám problémy s odvozem-darovat se mi je nechce protože polovina lidí je nacpe do přerybněných nádrží(taky ty artemie nebyly zrovna zadarmo, nechci bohatnout ale kdyby se malinko peněz vrátilo tak bych se nezlobila)
11.01.08 15:07:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: bucliik
tak prodejni velikost je tak 3,5-4cm. dospele mi odkoupili 18,- za kus. ta mladata mi kupujou za 10Kc ale jelikoz tu mam docela levnou akvaristiku, tak kdyz sem je odvez jinam a tam mi dali 15Kc kus ale prodavaj to za 36Kc.
11.01.08 15:13:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUnnamed® – Re: bucliik
když sem se s tím piplala, sháněla artemie, líhla a krmila
ja je po rozplavani prelovuju do nadrze, kde kdyz tam zrovna nejsou rajovci, tak tam chovam perloocky a buchanky(dravec, ktereho jsem si "ochocil" a uz mi nezere mladata ale mladata jeho) a mladata tam necham tak mesic a tyhle potvurky se porad mnozej a po preloveni vetsich mladat se zas namnozej :-P ale na tohle jsem prisel az po pul roce ale je to docela efektni ;-) a vazne to funguje X-) jinak prodejni velikosti dosahujou tak ve 3.-5.mesici zivota
11.01.08 18:34:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz® – Re: bucliik
Od artémií mě krásně odradil prodavač v naší oblíbené akvaristice. Při dotazu na cenu, kterou z hlavy neznal, se podíval na cenovku, vykřikl cosi stodevadesát a chytil se za hlavu. :-) Shodli sme se, že jednodušší bude krmit sušeným. Připadá mi, že s těmi artémiemi bych měl víc práce než s rájovci. X-)
12.01.08 22:51:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMr.Frame (1048273383175) – koupim
mám tu 70l akvárko zatím sloužilo jako odchovna pro skaláry, ale tu už sem sehnal 40l a tohle 70 je prázdný a chtel bych do něj rájovce bral bych tak 4-10 maličkejch dám 15kč za jednoho....... pište kdyby někdo z východních čech nevedel kam s nima.... mam tu pro ne připravený pekný prostedí plave tam sice pár pavích oček ale ani dvoudením skalárám neublížil a jikry taky neokusovali občas sice dospěšlej rodič skaláry nejaký to paví očko polknul ale to zvládnou i s dospělou neonkou, ale s rájovcema by do styku přišli jenom paví očka.... diky moc lidičky

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:35:15 • 1.043 s