4 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Hodí se tyto rybky k sobě ? » Sekernatky vs. Motýlkovec vs. Skaláry 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 118x
07.01.08 13:12:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva (788857476231) – Sekernatky vs. Motýlkovec vs. Skaláry
Dobré odpoledne!!
Mám akvárium 100d/ 50v/ 40š. Chovám skaláry amazonské, tetry černé,pancéřníčky, lorikarie, ancistrusy, sekavce, peřovce, neonky, čichavce šedé. Dlouho si chci pořídit motýlkovce a (nebo) sekernatky.
Kdo má zkušenosti s chovem, prosím ať poradí s vhodností a výběrem do tohoto společenského akvárka. Předem moc díky!!
07.01.08 14:10:10 / 07.01.08 14:10:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar®
Mám zkušenost z tohoto jen s Motýlkovci a ti když nenajdou vhodnou potravu na hladině, vydají se na lov i do spodních vod a vezmou za vděk menší rybkou. U mě to byly vždy Gupky. Je třeba je krmit masitou potravou. Žerou i vločkové, ale maso jim zkrátka někdy asi chybí a pak ho hledají.
07.01.08 14:20:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmerxx®
No já mám sekernatky dlouhoploutvé od dubna,drží se jen při hladině a maximálně jdou 15 cm do hloubky při krmení.Jinak je to poměrně efektní rybička,osm jich chce tak minimálně a opravdu skáčou.Předevčírem mi odletěla z akvária.:-)
07.01.08 16:26:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva (788857476231) – Re: merxx
Mno tak už ho mám doma. Je nádhernej, slečna v akvaristice ho krmila moučnejma. Prý by to mělo být v pohodě, jak řikals když nemá hlad tak nechává rybky v akvárku vklidu. Čas ukáže jak se vztahy vyvinou :-).Nicméně děkuju !!
07.01.08 16:33:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmerxx®
Tak co jsi nakonec koupila?Motýlkovce?
07.01.08 17:07:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekrolandmynar® – Re: Eva
Pokud bude mít dost masa bude v klidu. Krm ho ale i vločkama. Ty taky žere.
08.01.08 16:00:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva (788857476231) – Re: merxx
Fotka k příspěvku Mno motýlkovec jasně vyhrál, sekernatky už bych k němu nepořizovala, i když chvilinku jsem nad tim přemýšlela.Škoda jen že měli jenom jednoho - v celých Budějovicích :-( Budu si ale muset slepit nějakej rámovej nástavec nad akvárko, abych mu zvětšila prostor mezi hladinou a krycím sklem, protože když upustim z nádrře vodu nevypadá to moc hezky.

08.01.08 16:05:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva (788857476231) – Re: Eva
Tak sem mu hodila dneska červa molice a vubec si ho nevšímá. Asi ho tone . Snad abych šla pánovi chytit nějakou mouchu :-| .
Co se tech skalár týče,tak ty si ho nevšímají, čichavci se o něho ale bezostyšně otírají svými ploutvemi a vůbec se ho nebójí. Vloček ani mražených patentek si nevšímá.
Snad se to poddá ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 01:21:06 • 1.048 s