[1] 2 
05.01.08 21:47:17
emrovka (433401365373) – jedna ryba v kulatým akvárku
takže...o rybách nevím vůbec nic. kromě toho, co sme brali ve škole - kapra a tak poznám, ale jinak nic. Nicméně (ne že mě hned seřvete)
bych si chtěla dát do pokoje kulatý (vím že to není moc vhodný) akvárko s jednou rybou nejlépe černé barvy. vážně se mi líbí černá
skalára, ale jak jsem to tady tak procházela, dát jí do takovýho akvárka je asi jako zakopat jí do země, takže to asi ne... No a tak jsem se
chtěla zeptat, jestli existuje nějaká ryba, která v menším kulatým akvárku sama tak nějak přežije a nebude uplně malinká, aby jí tam
člověk sotva našel. Prosím nenadávejte mi hned, že chci týrat rybičky, prtž to já nechci jen o tom fakt nic nevím a když mi napíšete
tady, že to je největší blbost světa a že mi to umře do dvou dnů tak si to akvárko prostě nepořídím, ale ráda bych tak mi prosím zkuste
vymyslet nějakou vhodnou alternativu. jako přežila bych i hranatý akvárko, ale chtěla bych fakt jen nějaký malý
dík
no vpodstatě jsi to tady už všechno napsala(" dát jí do takovýho akvárka je asi jako zakopat jí do země,..."), je to
blbost, pokud si tam nechceš dát umělou rybu, co takhle si něco přečíst? např. tady v radách je toho pro začátečníky dost, ryby do koule
nepatří a krevetky ti doporučovat nebudu, napřed si něco naštuduj
Kup si maly hranaty akvárko.Objem třeba 12 litrů.
05.01.08 21:59:48 / 05.01.08 22:04:37
Jurasek® – Re: emrovka
Není to ideální, ale do malého a hezky zarostlého akvárka je dobrá Bojovnice pestrá. Navíc ve většině akvaristik je mají v kelímcích,
takže pomůžeš i té rybičce
Edit: A samozřejmě radši hranté. Je to jednodušší na údržbu i sázení rostlinek. O uchycení techniky nemluvě.
05.01.08 22:01:32
Kacisek® – Re: emrovka
Mám akvárko 8l a čitý ob. je něco málo pod 7l, sice to mám jen jako odchovnu pro Paví očka ale kdybych neměla větší akva klidně chych se
pustila i do tohodle malýho. Je tu spoustu malinkatých HRANATÝCH akvárek který vypadaj fakt dobře. Ta koule je fakt na prd... Navíc jak jsem
si jednou všimla u kámošky docela zkresluje tak bys rybku i větší kolikrát ani neviděla, teda pokud bys nemohla chodit kolem akva kolem
dokola...
Ještě to promysli...
http://rybicky.net/nadrze.php - tady v sekci miniakvária najdeš
spoustu inspirace. Tomu kulatýmu se opravdu vyhni. Nebo si ho pořiď, dej tam živý kytky (těm to nevadí) a umělou rybu. Ta se z toho
nezblázní a dneska existujou umělý ryby, co vypadaj jako živý
wow to bylo rychlý děkuju

no i k takhle malinkýmu akvárku potřebuju všechny ty přístroje? nestačí tam třeba párkrát denně fouknout brčkem (ok to zní hodně
debilně, ale prostě jestli to nestatčí probublat nějak jinak)?
já sem totiž chtěla kulatý, prtž to vypadá hrozně pěkně tak jestli třeba není nějaký způsob (jako třeba dát tam pár věcí a kytek
dovnitř), jak to "vylepšit" pro tu rybičku? chápete...takovejten pocit že něco vidíte v televizi a přestože víte, že je to jen
televize, tak to chcete...
05.01.08 22:13:36
Z8leží co všechno si představuješ. Pokud tam budeš mít hodně rostlin a jen jednoho beťáka, tak ten vydrží i bez filtrace a
prokysličování - dýchá i vzduch. Pro něj by byla dobrá teplota 25 stupňů. Doma pro něj topítko mít musím, protože tu mívám kolem 19.
no nevím, co je beťák, ale viděla bych to přesně, jak to říkáš. kytky kytky kytky a jednu rybu. jak jsem na to koukala ta bojovnice není
špatná. sice můj favorit je ta černá skalára, ale to asi až budu velká a bohatá a budu mít místo stěn akvárka....mmmm that was just a
dream..just a dream
05.01.08 22:20:08 / 05.01.08 22:21:53
kosiska® Kulaté akvárko "i s těma všema věcma" je pro rybičky nevhodné. Kouli klidně, ale dej si do ní krevetky nebo třeba šneky. Pokud se
ti rybičky líbí, 1 ti bude stejně brzo málo...

Jo a 30l hranaté akva stojí 200kč, takže na to člověk zas tak bohatý být
nemůže...akorát i těch 30l je na skalára málo, takže by se to chtělo podívat po menších rybkách. Mně se třeba líbí black molly.
05.01.08 22:20:15
Skaláry jsou hezké, ale chtějí velké akvárko, bohužel.
super super děkuju jste strašně hodný. teď si jen počkám na svou chabou výplatu a zajedu pro to. asi se bude jmenovat Xena. Xena Bojovnice.
lol takhle večer jsem už fakt slabší
05.01.08 22:29:11
S -
chicko® – Re: emrovka
Pro jaký akva ses rozhodla?? Kulatý nebo hranatý a jaký objem???
no já jsem se ještě nerozhodla. vezmu v potaz tadyty rady a rozhodnu se v obchodě
05.01.08 22:40:22
S -
chicko® – Re: emrovka
Jinak já říkám kulatý fakt ne-budeš toho litovat
V obchodě je pozdě se rozhodnout. A navíc ti poradí samé nesmysly (většinou). Aby ti rybička přežila, musíš mít min. 1 den odstátou vodu
a aby ti akviško fungovalo, musí běžet alespoň 3 týdny! Čerstvá vodovodní voda je pro ryby smrtelně jedovatá. Je vní totiž chlor, který
ti tu rybku zabije. A ten právě vyprchá za 1 den. Takže teď se rozhodni jaké akvárko a jaké rostlinky a až potom rybičku...
no já neplánuju k tomu žádnou techniku takže myslíš jakože koupit, zasadit a napustit, tři týdny odstát a pak Xena?
05.01.08 23:08:53
Vrubouš® – Re: Dinamit
Chlor sam o sobe neni pro ryby nebezpecny,ale hlavni problem v novezalozenem a nezabehnutem akvariu je amoniak (cpavek) a dusitany NO2.
Z NH3 zasluhou bakterii vzniká NO2 a z toho zase dalsim druhem bakterii na NO3 a to spotrebovavaji rastliny.Proto je dobre do novezalozeneho akvaria
vysadit co nejvice rostlinne hmoty (80-90% dna) a pote co se nadrz zabehne,rostliny odstranit.Ze zacatku jsou nejlepsi rychlerostouci stonkove
rostliny,mechy a plovouci rostliny.Az se nadrz zabehne,muzeme tyto druhy rostlin z nadrze vybrat a nahradit je jinymi rostlinami.
05.01.08 23:10:59
vena® Kouli ne a to hlavne z důvodu jakékoli manipulace,jinak viděli jste jak domorodci a v Asii chytaji a přechovavaji betty?Ty série sklenicek?
zkusím přehrabat archiv a najit obrázek.A ještě jedna věc u betty a dalších labyrintek pozor na teplotu vzduchu nad hladinou.V začátcích
mě umírali na nachlazení.Takže 19°C v pokoji nic moc.
p.s. já začínal s 3 gupkama v zarostlém okurkáči, nevadilo jim to a vesele se množili
06.01.08 12:26:04 / 06.01.08 12:26:38
werča® – Re: emrovka
Jít si koupit zvíře (i rybičku) při první výplatě je podle mě dost hloupý. Nejdříve si všechno nastuduj, pokud jsi úplný
začátečník, což podle koule jsem vyčetla, tak bych intenzivnímu studiu věnovala tak pět hodin na internetu. Toť můj názor... Pak už si
můžeš říct, že víš asi tak dost, abys mohla té rybě udělat jakž takž podmínky aby ti po pár dnech/týdnech nechcípla...
Co tu všichni plašíte. Koule je pro ryby nejlepší protože když nemá žádné rohy můžou ryby plavat stále dokola a mají pocit že plavou v
nekonečné řece. Proto jsou šťastné. V koskatym akvárku furt jen plovou od skla ke sklu a to je týrání.
Větší blábol jsem snad ještě nečetl
06.01.08 15:41:24
Myrda® – Re: GUPY
Nevím jestli to je sranda nebo pokus se zviditelnit

ale to co si napsal je taká blbost...i v hranatém akvárku může plavat dokola

to jako hodíš rybu do kulatého a řekneš jí:"tu máš řeku toč se."tak to je ledatak pro gumovou rybu
když myslíš že jezera a tak mají kulaté tvary,tak OK,ale taky jak sou velké že
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora