03.01.08 16:44:29
Marťásek® – Zvláštní chování samičky skalára amazonského
Ahojky lidičky, potřebuju poradit. Mám 1 pár skalára amazonského momentálně ve třecím období. Ode dneška se samička začala chovat
podivně. Útočí vůči ostatním skalárám a i vůči parmičkám čtyřpruhým. Nahrála jsem k mému profilu video, ale zatím není schválené
redakcí.S jednou skalárou útočí proti sobě, ale proti parmičkám se natočí do vodorovné polohy.Je to celkem zvláštní. Zatím se ale
nevytřeli.
03.01.08 17:03:20
Marťásek® – Re: Marťásek
Video už je v profilu.Kukněte na to a pište, co si o tom myslíte???Help me!!!!!!!!!!
03.01.08 17:29:43
Marťásek® – Re: miro03
Ale takhle se nikdy nechovala,až dnes.Koukal jsi na to video? Divím se jak útočí. Vím, že bývají v období tření agresivní, ale takto?
03.01.08 17:32:26 / 03.01.08 17:35:26
matrix069® To je klasické správanie sa Skalárov keď si chránia svoje územie. Tak ako píše Miro. Inak v čase kladenia ikier si svoje miesto chránia
ešte skôr ako vôbec začnú ikry klásť. Ja mám dva páry v 250 L akváriu(dospelé)a takéto výpady sú skoro na každodennom poriadku. Iba pri
kŕmení sa vedie ako tak dohodnúť.
Preto sa neodporúča mať viac dospelých párov v jednom akváriu. Do budúcna sa Ti stane jeden pár dominantnejčí a bude si nárokovať na
skoro celé akvárium. Dá sa to vyriešiť iba dekoratívnym predelením nádrže na dve teritória(pri dvoch pároch)-ale ani to nieje záruka.
Napádať sa budú vždy.
Je to fakt normálne a už si pravdepodobne vyhliadli miesto kde sa ten pár vytre.Do buducna Ti odporučam ostatné skaláre premiestnit alebo tomu
páriku dat nove akvárium.Ja držím chovné páry v50 litrových akváriách a je to tak lepšie,lebo ked su pokope,tak su otrhané a každý pár
stojí na jednom konci akvária,odtial sa strašia a robia výpady.
03.01.08 17:47:48
Marťásek® – Re: matrix069
Takže si nemám dělat starosti, jestli nějaké jiné rybce ublíží? Teď podle všeho jsou tam tři dospělé skaláry, ostatní jsou menší a
na ty tak moc neútočí. Dobrá tedy, měla bych tedy do budoucna nějaké skaláry dát pryč?
03.01.08 17:49:22
Marťásek® – Re: Marťásek
Takže ta předchozí otázka byla zbytečná. Ok, chalani, ďakujem
03.01.08 19:31:58 / 03.01.08 19:44:23
Horác® – Re: Marťásek
Ad video - tohle ještě pořád nic není. Jen takové škádlení. Pořádná bitka vypadá jinak. To stříká voda z akvária :o) ... Divila by
ses, jak dokážou skaláry rychle plavat ... nebo se okolo sebe točit dokolečka ...
No, něco už jsem viděla, ale stihla jsem natočit jen tohle. Teď je zrovna klidná. Tak nevím, jestli neměla náhodou jen nějakou ataku
šílenství. Ale za chvíli jim zhasíná světlo, tak možná proto je v klidu.
Mě zůstaly 3 skaláry.2 pruhované a jedna zlatá.Ta zlatá byla tak šikanována,že chudák spáchala sebevraždu.

Našla jsem ji na skle
,kterým mám akvária přikrytá a mám tam jen malou mezeru kvůli krmení,tak nechápu,jak se ji to povedlo.

Teď je tam klid.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora