[1] 2 
Pomalu si zakládám akvárium. Přemýšlím, které rybky by byly nejvhodnější. Akvárko má objem cca 35l. Chtěla bych nějaké hezké,
nenáročné na chov, aby se mezi sebou snášely...Poradí mi někdo? Pls.
07.11.06 16:16:23
Lucík® – j
Jojo pavi ocka vydrzi vsechno a jsou krasne barevne,asi je to tvoje prvni akva vid?A treba by jsi k nim mohla soupnout jeste krunyrovce(ten cisti
akva) black mooly-zivorodka ostrotlama a neonky teda doufam,ze tyhle rybky jsou k sobe,ale myslim,aby to zas nebylo prerybnene,urcite ti poradi nekdo
zkusenejsi ale pavi ocka jsou fajn

pavie ocka su nenarocne pekne...
Ale tiez velmi zaujimave su rasbory, neonky.... a tych je vela.
Ja chcem mat neskor bojovnicu. Zrejme aj ta
sa lahko chova.
Ale nesmies mat v akva dvoch samcov toho isteho druhu (bojovnikov)!!!
07.11.06 16:55:48
procha® – začátek
Procha: "... 1l vody na 1-2 cm dospělé rybky ..."
Já to vidím na 1-2 l vody na 1 cm rybky!

Porid si pavi ocka nebo mecovky,skalary,zavojnatky,parmicky ctyrpruhe blackmoli ale POZOR!!!!Blackmoli zerou rybicky.Muzes i neonky ale je s nimi
docela prace kdyz jsou NEMOCNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07.11.06 18:01:40
Lucík® – to kacka
Skalary do 35l?????Tak to si se asi holka preklepla vis,to by se jim asi moc nelibilo

07.11.06 18:38:45
Hugo® – ...
kacko ty mas inteligenci pod bodem mrazu ne!!!skalary,zavojnatky do tak malyho akva,a ty parmpruhe asi taky ne ,black molly se pise oddelene a kdo to
kdy slysel ze zerou ryby!!!sou to vyhradne bylozrave ryby,a urcite taka mala ryba nezezere inou maximalne poter ale to zerou skoro kazde rodice krom
nejakych cichlid,tak si kup nejakou literaturu a pak tu neco pis

07.11.06 19:42:06
procha® – to sid
Není důvod se omlouvat!
Máte pravdu, že nemálo ryb je nuceno žít v pro ně nevhodných podmínkách. A nejen, co se prostoru
týče...
Mnoho (začínajících?) akvaristů vnímá, bohužel, tohoto koníčka jako "sběratelství" - a rybky "sbírají" podle nevhodného
klíče. Tedy nikoli podle toho, jaké podmínky jsou jim schopni vytvořit, ale podle...

třeba - barev?.... Nebo .... "krásy"?...

08.11.06 11:24:27
Kate® – to Sid
No jo, to máš pravdu. Já jenom nechápu, že si nepoříděj třeba několik živorodek, ty jsou přece barevný až až. Proč si pořizovat
hnedka nějaký supernáročný obří ryby, který stejně moc dlouho ve vězeňskejch podmínkách nevydržej. Já znám ze školy hned několik
případů takových akvaristů. No jo, jenže co bys chtěl od lidí "pánů tvorstva"

Dej si tam paví očka ty jsou fajn ja s nimi taky začínala. A doporučuji taky nějakýho pancéřníčka.Bude ti čistit dno.
Já bych tam paví očka nedávala. Jsou velice čilé co se týče reprodukce a baštění, takže za chvilku budeš mít akva plné hovínek a
rybek. Navíc jsou citlivé na kvalitu vody (dusičnany nebo tany...nikdy nevím co z toho je nebezpečné).
Jsem pro razborky nebo nějaké tetřičky.
To by to akvarko musela zakladat opravdu velmi pomalu
Spis by se clovek mohl zeptat co si nakonec vybrala
06.07.07 18:18:35
Nik® – Čichavce zakrslé ROZHODNĚ NE!!!
ČICHAVCE ZAKRSLÉ DO TAKHLE MALÉHO AKVÁRIA A JEŠTĚ NOVĚ ZALOŽENÉHO ROZHODNĚ NEDÁVEJ!!! Já je tam sice mám, to jo, ale akvárku už běží
aspoň půl roku, bedlivě je sleduju a v záloze mám 180 litrové akvárko, kam je můžu kdykoliv přelovit. Jsou to citlivé rybky. A i když ti
každý doporučuje živorodky, tak jak jedna kolegyně psala - jsou to čuňátka a množí se nechutně. Pak to nebudeš mít kam dávat. V malém
akváriu jsou pěkné malé ryby a jemnolisté rostliny - opticky jej zvětší, takže Rasbory, jedno max dva ancistrusy a nějaké šneky. Toť můj
názor.
06.07.07 20:50:11
Horác® – Pivka
Proč odpovídaš na třičvrtě roku starý dotazy?
Horaci nejsi sam kdo to nepochopil

06.07.07 21:09:31
Norton® – ;-)
Pánové, pamatujete na Závojgupi? Jen s tím rozdílem, že Pivka se v jiném tématu podělila se svou špatnou zkušeností (lépe řečeno
chybou), což je jistě její veliké +. Jasně, můžeme opět rozvířit diskusi ohledně "chuti studovat" u dnešních mladých, ale na
druhou stranu dlužno podotknout, že Pivka si dala tu práci pročítat i starší diskuse. Věřím že se náležitě poučila, zkusme ji spíš
pomct, než ji hned znechutit.

Mimochodem, není jediná, kdo "nasekal" školácké chyby...
Jee, já si toho data taky nevšimla...viděla jsem odpověď přede mnou, tak jsem zareagovala...stydím se
Rozhodne to nebylo mysleno zle Pavle, spis takove jiste pobaveni (Pivka nereagovala sama

).
Rozvirit diskuzi o tom, ze mladi nectou rozhodne nehodlam

.
Drzim Pivce palce
06.07.07 23:58:53
Nik® Hehe, to je tak když se člověk nepodívá na datum

. Du se picnout.
Tak sorry no.
07.07.07 15:04:21
Horác® – Pivka
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora