2 • 10 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Zakládání a údržba akvárií » jaké rybičky 35l 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 187x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

07.11.06 16:07:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTýýýnkaaa (-12-11-10-9) – jaké rybičky 35l
Pomalu si zakládám akvárium. Přemýšlím, které rybky by byly nejvhodnější. Akvárko má objem cca 35l. Chtěla bych nějaké hezké, nenáročné na chov, aby se mezi sebou snášely...Poradí mi někdo? Pls.
07.11.06 16:13:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – gupka
Podle mě paví očka. ;-) ahoj
07.11.06 16:16:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – j
Jojo pavi ocka vydrzi vsechno a jsou krasne barevne,asi je to tvoje prvni akva vid?A treba by jsi k nim mohla soupnout jeste krunyrovce(ten cisti akva) black mooly-zivorodka ostrotlama a neonky teda doufam,ze tyhle rybky jsou k sobe,ale myslim,aby to zas nebylo prerybnene,urcite ti poradi nekdo zkusenejsi ale pavi ocka jsou fajn palec
07.11.06 16:52:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvik-a (-12-11-10-9) – rybky
pavie ocka su nenarocne pekne...
Ale tiez velmi zaujimave su rasbory, neonky.... a tych je vela.
Ja chcem mat neskor bojovnicu. Zrejme aj ta sa lahko chova.
Ale nesmies mat v akva dvoch samcov toho isteho druhu (bojovnikov)!!!
07.11.06 16:55:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprocha® – začátek
Myslím, že by bylo vhodné si vybrat něco z rybek, které jsou na stránkách pod odkazem " Ryby vhodné pro začátečníky" úplně dole v pravém rohu a počet vypočítat 1l vody na 1-2 cm dospělé rybky bez ocasních ploutví. Alespoň mně to tak bylo na těchto stránkách razeno a myslím si, že rady spolukolegů jsou fajn. Ať se daří, je to fajn. potlesk palec ahoj
07.11.06 17:12:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHugo® – .
nebo si muzes poridit mecovky cichavce zakrsle nebo medove,ziv.ostrotlame,panciky,nejake ty krunyrovce.atd proste skoro jakekoli mensi rybky ;-) ahoj
07.11.06 17:14:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid (-12-11-10-9) – To Procha
Procha: "... 1l vody na 1-2 cm dospělé rybky ..."
Já to vidím na 1-2 l vody na 1 cm rybky! ;-) palec
07.11.06 17:54:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkacka (-12-11-10-9) – rybky
Porid si pavi ocka nebo mecovky,skalary,zavojnatky,parmicky ctyrpruhe blackmoli ale POZOR!!!!Blackmoli zerou rybicky.Muzes i neonky ale je s nimi docela prace kdyz jsou NEMOCNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07.11.06 18:01:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLucík® – to kacka
Skalary do 35l?????Tak to si se asi holka preklepla vis,to by se jim asi moc nelibilo rozzureny
07.11.06 18:38:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHugo® – ...
kacko ty mas inteligenci pod bodem mrazu ne!!!skalary,zavojnatky do tak malyho akva,a ty parmpruhe asi taky ne ,black molly se pise oddelene a kdo to kdy slysel ze zerou ryby!!!sou to vyhradne bylozrave ryby,a urcite taka mala ryba nezezere inou maximalne poter ale to zerou skoro kazde rodice krom nejakych cichlid,tak si kup nejakou literaturu a pak tu neco pis ;-)
07.11.06 19:42:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprocha® – to sid
Tak se omlouvám, ale zase tak strašný sek to snad nebyl. Myslím, že spousta rybiček ( chudinek ) žije v horších podmínkách, ale příště si dám pozor, abych to neobrátila. palec :-D ahoj
07.11.06 21:33:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To Procha
Není důvod se omlouvat! :-)
Máte pravdu, že nemálo ryb je nuceno žít v pro ně nevhodných podmínkách. A nejen, co se prostoru týče...
Mnoho (začínajících?) akvaristů vnímá, bohužel, tohoto koníčka jako "sběratelství" - a rybky "sbírají" podle nevhodného klíče. Tedy nikoli podle toho, jaké podmínky jsou jim schopni vytvořit, ale podle... hmm třeba - barev?.... Nebo .... "krásy"?... :-O
08.11.06 11:24:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKate® – to Sid
No jo, to máš pravdu. Já jenom nechápu, že si nepoříděj třeba několik živorodek, ty jsou přece barevný až až. Proč si pořizovat hnedka nějaký supernáročný obří ryby, který stejně moc dlouho ve vězeňskejch podmínkách nevydržej. Já znám ze školy hned několik případů takových akvaristů. No jo, jenže co bys chtěl od lidí "pánů tvorstva" rozzureny
06.07.07 16:06:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPivka®
Dej si tam paví očka ty jsou fajn ja s nimi taky začínala. A doporučuji taky nějakýho pancéřníčka.Bude ti čistit dno. potlesk
06.07.07 17:25:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Já bych tam paví očka nedávala. Jsou velice čilé co se týče reprodukce a baštění, takže za chvilku budeš mít akva plné hovínek a rybek. Navíc jsou citlivé na kvalitu vody (dusičnany nebo tany...nikdy nevím co z toho je nebezpečné).
Jsem pro razborky nebo nějaké tetřičky.
06.07.07 18:05:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
To by to akvarko musela zakladat opravdu velmi pomalu smich smich
Spis by se clovek mohl zeptat co si nakonec vybrala ;-)
06.07.07 18:18:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik® – Čichavce zakrslé ROZHODNĚ NE!!!
ČICHAVCE ZAKRSLÉ DO TAKHLE MALÉHO AKVÁRIA A JEŠTĚ NOVĚ ZALOŽENÉHO ROZHODNĚ NEDÁVEJ!!! Já je tam sice mám, to jo, ale akvárku už běží aspoň půl roku, bedlivě je sleduju a v záloze mám 180 litrové akvárko, kam je můžu kdykoliv přelovit. Jsou to citlivé rybky. A i když ti každý doporučuje živorodky, tak jak jedna kolegyně psala - jsou to čuňátka a množí se nechutně. Pak to nebudeš mít kam dávat. V malém akváriu jsou pěkné malé ryby a jemnolisté rostliny - opticky jej zvětší, takže Rasbory, jedno max dva ancistrusy a nějaké šneky. Toť můj názor.
06.07.07 20:50:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Pivka
Proč odpovídaš na třičvrtě roku starý dotazy? coze
06.07.07 20:59:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Horaci nejsi sam kdo to nepochopil :-)
06.07.07 21:09:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNorton® – ;-)
Pánové, pamatujete na Závojgupi? Jen s tím rozdílem, že Pivka se v jiném tématu podělila se svou špatnou zkušeností (lépe řečeno chybou), což je jistě její veliké +. Jasně, můžeme opět rozvířit diskusi ohledně "chuti studovat" u dnešních mladých, ale na druhou stranu dlužno podotknout, že Pivka si dala tu práci pročítat i starší diskuse. Věřím že se náležitě poučila, zkusme ji spíš pomct, než ji hned znechutit. ;-) Mimochodem, není jediná, kdo "nasekal" školácké chyby... ano
06.07.07 21:16:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Jee, já si toho data taky nevšimla...viděla jsem odpověď přede mnou, tak jsem zareagovala...stydím se :-(
06.07.07 21:22:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - isamik®
Rozhodne to nebylo mysleno zle Pavle, spis takove jiste pobaveni (Pivka nereagovala sama :-) ).
Rozvirit diskuzi o tom, ze mladi nectou rozhodne nehodlam :-).
Drzim Pivce palce ;-)
06.07.07 23:58:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Hehe, to je tak když se člověk nepodívá na datum :-D. Du se picnout.
07.07.07 14:42:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPivka (40358180119)
Tak sorry no. sad
07.07.07 15:04:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – Pivka
Nebreč ... já potom brečím taky ... sad sad sad

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:17:49 • 0.463 s