1 • 9 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Jak lze přimět ryby k množení? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 257x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

02.01.08 20:18:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – Prosím POMOZTE - jak lze přimět ryby k množení?Co mám udělat proto,aby se namnožily?
Jak mám přimět ryby k množení? Mám pancéřníčky skvrnité,parmičky duhové, krunýřovcé přísavky? - prosím o radu,zkoušel jsem snad všechno možné.Mrkněte na moji nádrž - Děkuji všem za nápady/rady.Jirka
02.01.08 20:42:30 / 02.01.08 20:45:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
20,5 stupňů je pro ně asi taktak na zdárný život, ale množení? V místnosti, kde se mi ty potvory všechny množí, je dá se říct stabilně 24,5 stupně. Od přinesení pravidelně rájovci každé dva týdny a pancéřníčci každý měsíc. Gupky nepočítám. :-) Pancéřníčkům se zjevně líbí, a píšou to i klasici, výměny vody za čerstvou a možná i chladnější.
03.01.08 08:42:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJARDA111®
1. zdravé ryby
2. kvalitní krmení- u některých rybek je nutné živé- samozřejmě je to nejlepší.
3. vhodná vývojová voda.
4. trpělivost a cit pro živá zvířata.
Vím , že jsem to napsal dost všeobecně, ale nehledej za tím žádnou vědu a tajnosti.
Kdyby jsi potřeboval probrat něco konkrétního tak se klidně ozvi na e mail. Jarda.
03.01.08 13:37:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
už jsem odepisoval na mail,ryby maji teplotu v noci 19 ve dne až 24 stupnu,krmím několikrát deně střídavě vločkami,sešenými dafniemi,tablety pro ryby u dna,mražené dafnie,mražené nitenky,když žijetkuju sklo,sežerou všechny řasy,pořád okusují rostlinky,k dispozici mají papriku připevněnou na teploměr.Vodu maji domácí ze studny,ze které už pila moje prababička a dožila se 82 let.Též máme doma filtr vody proti pevným částicím.

Asi budu muset sehnat ohřev.Nebí někdo o nějakém cca 25W?
03.01.08 16:15:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK® – topení
za jakou cenu LEVNE bych měl koupit topítko,je mijedno značka,stav,věk, hlavně nízká cena.děkuji za odpovědi
03.01.08 16:24:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Podle mého budou mít moc tvrdou vodu,když jí bereš ze studny...
03.01.08 16:36:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
podle mne nemáš akvárium dostatečně prirozeně zaběhlé, aby se ti množilo něco jinýho než živorodky(rostliny, bílý štěrk atd)
03.01.08 18:25:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJARDA111® – Re: MESTEK
Ty mražené nitěnky bych vynechal, je to většinou zmražené i s bahnem a nitěnky jak známo nežijou zrovna v čistých vodách. Jarda.
03.01.08 18:30:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: JARDA111
Kdyby jenom bahno....našel sem už spostu věcí v mraženém...od kamínků a kousků skla po peří, jednou dokonce kousek molitanu :-D :-D :-D
03.01.08 18:48:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
já slepota se spletl,krmím je mraženými patentkami ne nitěnkami a když je krmím a čuchnu k tomu tak cítím desinfekci
03.01.08 18:49:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: MESTEK
WOW
03.01.08 20:08:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
KDO HLEDÁ NAJDE :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
03.01.08 22:50:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman® – mestek
Tak u pancílů je to jednoduchchá věc.Ryby chovej ve stálé teplotě kolem 20-24*C.potom je důležité živé krmení,nítěnky,patentky atd., čímž je na tření připravíš, nějaká tabletka taky neuškodí.Potom co jsem pozoroval u jednoho chovatele před lety jim snížil teplotu cca o 4*C a ryby propláchl v sitce ve studené vodě.Tím došlo asi k nějakému startu přišoku a paj´k je dal normálně do třecí nádrže.Podobných článků najdeš ve starších číslech Akvárium terárium. ;-)
04.01.08 07:36:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAja (-12-11-10-9) – Pancéřníčci
Já už jsem teplotu zkoušela snížit, pak zase zvýšit, krmení mají dost pestrý a nic. No teda sameček se celkem snaží, vyděla jsem ho už hodněkrát, jak se pokoušel otření, ale samička ho jakoby přehlíží. Přemýšlela jsem, že asi koupím jěště aspoň dva - třeba se samičce její partner nelíbí? :-O
04.01.08 08:33:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Nevím jestli jen snížit stačí. Já prostě naliju po odkalení do akvárka o dva tři stupně chladnější vodu, i když teplotu v akvárku měřím rukou. :-) Samečků je lepší mít víc. Ani né proto, že by samičky byly nějaké vybíravé, ale asi ty jikry jeden nezvládne oplodnit.
04.01.08 11:13:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
děkuji za názory,ale aý doposud mi každý říkal teplotu zvýšit,dokonce mám dneska sraz s pánem,který mi proda odhřev 50W - dohodli jsme se na stokoruně a ted najednou teplotu snížit?Mám teda schůzku zrušit? rozzureny
04.01.08 11:16:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik® – Re: MESTEK
myslím že to mysleli tak, že normálně mají 24stupňů a pro tření se sníží, ne?ale asi dlouhodobě studená nebude ryby moc zajímat
04.01.08 11:33:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
jojo, mám notmálně 24,5, ale když měním pancéřníčkům, které mám s gupkama, tak dám chladnější a začnou tancovat
04.01.08 12:59:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
ted jim měnim dno z bílého štěrku na tmavší modro-šedý,asi to bude pro ně přirozenější prostředí,třeba si budou připadav více jako ve volné přírodě a rozmnožní se.Fotky až budu hotov přidám
04.01.08 13:38:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAja (-12-11-10-9) – MESTEK
Ty seš na tom úplně stejně jak já. Já už se taky tak moc těším, až se mi ti Pancéřníčci vytřou a furt nic a nic. Mám akva teprve 4 měsíce, tak to taky možná bude tím, že akva není ještě pořádně zběhlý. Ale stejně ještě nějaký přikoupím, jak skvrnitý, tak pandy. Tak doufám, že se nám to povede. Hodně štěstí a trpělivosti. ahoj
04.01.08 15:02:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – ---
Kup si živorodky a budeš mít okamžitě opačný problém :) :)
04.01.08 15:03:20 / 04.01.08 15:04:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – ---
Prý,že se tření u pancéřníčků dá vyvolat opakovanou výměnou části vody..
04.01.08 15:03:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAlofok (-12-11-10-9) – --
Ps:Raděj to nezkoušej
04.01.08 15:33:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMESTEK®
a jak je to u parmičky nádherné a krunýřovce mnohoocasého? - parmiček mám 4 samice,3 samce, krunýřovců 2 samice a 1 samce? no
04.01.08 15:37:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: MESTEK
u parmiček je nejlepší dát do akva samce a samici a ještě mnoho jemnolistých rostlin(měchýřku atd) a rodiče po tření odebrat(ihned) a hlavně kricí sklo-při tření vyskakují

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 01:45:01 • 0.6 s