[1] 2 
02.01.08 20:18:40
MESTEK® – Prosím POMOZTE - jak lze přimět ryby k množení?Co mám udělat proto,aby se namnožily?
Jak mám přimět ryby k množení? Mám pancéřníčky skvrnité,parmičky duhové, krunýřovcé přísavky? - prosím o radu,zkoušel jsem snad
všechno možné.Mrkněte na moji nádrž - Děkuji všem za nápady/rady.Jirka
02.01.08 20:42:30 / 02.01.08 20:45:33
marsz® 20,5 stupňů je pro ně asi taktak na zdárný život, ale množení? V místnosti, kde se mi ty potvory všechny množí, je dá se říct stabilně
24,5 stupně. Od přinesení pravidelně rájovci každé dva týdny a pancéřníčci každý měsíc. Gupky nepočítám.

Pancéřníčkům se
zjevně líbí, a píšou to i klasici, výměny vody za čerstvou a možná i chladnější.
1. zdravé ryby
2. kvalitní krmení- u některých rybek je nutné živé- samozřejmě je to nejlepší.
3. vhodná vývojová voda.
4. trpělivost a cit pro živá zvířata.
Vím , že jsem to napsal dost všeobecně, ale nehledej za tím žádnou vědu a tajnosti.
Kdyby jsi potřeboval probrat něco konkrétního tak se klidně ozvi na e mail. Jarda.
už jsem odepisoval na mail,ryby maji teplotu v noci 19 ve dne až 24 stupnu,krmím několikrát deně střídavě vločkami,sešenými
dafniemi,tablety pro ryby u dna,mražené dafnie,mražené nitenky,když žijetkuju sklo,sežerou všechny řasy,pořád okusují rostlinky,k
dispozici mají papriku připevněnou na teploměr.Vodu maji domácí ze studny,ze které už pila moje prababička a dožila se 82 let.Též máme
doma filtr vody proti pevným částicím.
Asi budu muset sehnat ohřev.Nebí někdo o nějakém cca 25W?
03.01.08 16:15:30
MESTEK® – topení
za jakou cenu LEVNE bych měl koupit topítko,je mijedno značka,stav,věk, hlavně nízká cena.děkuji za odpovědi
03.01.08 16:24:00
hanz® Podle mého budou mít moc tvrdou vodu,když jí bereš ze studny...
podle mne nemáš akvárium dostatečně prirozeně zaběhlé, aby se ti množilo něco jinýho než živorodky(rostliny, bílý štěrk atd)
03.01.08 18:25:05
JARDA111® – Re: MESTEK
Ty mražené nitěnky bych vynechal, je to většinou zmražené i s bahnem a nitěnky jak známo nežijou zrovna v čistých vodách. Jarda.
03.01.08 18:30:28
S -
chicko® – Re: JARDA111
já slepota se spletl,krmím je mraženými patentkami ne nitěnkami a když je krmím a čuchnu k tomu tak cítím desinfekci
03.01.08 18:49:51
S -
chicko® – Re: MESTEK
WOW
03.01.08 22:50:45
Roman® – mestek
Tak u pancílů je to jednoduchchá věc.Ryby chovej ve stálé teplotě kolem 20-24*C.potom je důležité živé krmení,nítěnky,patentky atd.,
čímž je na tření připravíš, nějaká tabletka taky neuškodí.Potom co jsem pozoroval u jednoho chovatele před lety jim snížil teplotu cca
o 4*C a ryby propláchl v sitce ve studené vodě.Tím došlo asi k nějakému startu přišoku a paj´k je dal normálně do třecí
nádrže.Podobných článků najdeš ve starších číslech Akvárium terárium.
Já už jsem teplotu zkoušela snížit, pak zase zvýšit, krmení mají dost pestrý a nic. No teda sameček se celkem snaží, vyděla jsem ho už
hodněkrát, jak se pokoušel otření, ale samička ho jakoby přehlíží. Přemýšlela jsem, že asi koupím jěště aspoň dva - třeba se
samičce její partner nelíbí?
Nevím jestli jen snížit stačí. Já prostě naliju po odkalení do akvárka o dva tři stupně chladnější vodu, i když teplotu v akvárku
měřím rukou.

Samečků je lepší mít víc. Ani né proto, že by samičky byly nějaké vybíravé, ale asi ty jikry jeden nezvládne
oplodnit.
děkuji za názory,ale aý doposud mi každý říkal teplotu zvýšit,dokonce mám dneska sraz s pánem,který mi proda odhřev 50W - dohodli jsme se
na stokoruně a ted najednou teplotu snížit?Mám teda schůzku zrušit?
04.01.08 11:16:58
bucliik® – Re: MESTEK
myslím že to mysleli tak, že normálně mají 24stupňů a pro tření se sníží, ne?ale asi dlouhodobě studená nebude ryby moc zajímat
jojo, mám notmálně 24,5, ale když měním pancéřníčkům, které mám s gupkama, tak dám chladnější a začnou tancovat
ted jim měnim dno z bílého štěrku na tmavší modro-šedý,asi to bude pro ně přirozenější prostředí,třeba si budou připadav více jako
ve volné přírodě a rozmnožní se.Fotky až budu hotov přidám
Ty seš na tom úplně stejně jak já. Já už se taky tak moc těším, až se mi ti Pancéřníčci vytřou a furt nic a nic. Mám akva teprve 4
měsíce, tak to taky možná bude tím, že akva není ještě pořádně zběhlý. Ale stejně ještě nějaký přikoupím, jak skvrnitý, tak
pandy. Tak doufám, že se nám to povede. Hodně štěstí a trpělivosti.
Kup si živorodky a budeš mít okamžitě opačný problém

Prý,že se tření u pancéřníčků dá vyvolat opakovanou výměnou části vody..
a jak je to u parmičky nádherné a krunýřovce mnohoocasého? - parmiček mám 4 samice,3 samce, krunýřovců 2 samice a 1 samce?
04.01.08 15:37:01
S -
chicko® – Re: MESTEK
u parmiček je nejlepší dát do akva samce a samici a ještě mnoho jemnolistých rostlin(měchýřku atd) a rodiče po tření odebrat(ihned) a
hlavně kricí sklo-při tření vyskakují
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora