2 • 13 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Může někdo poradit se zářivkou? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 188x
02.01.08 15:59:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSári® – Může někdo poradit?
Ahoj, přečetla jsem nějaké rady ohledně řas zde ve fóru, ale potřebuji poradit, jestli má na růst řas vliv moje nová zářivka Aqua Glo 20W. Svítím s ní i Osram 830 18W. Od té doby, co jsem koupila Aqua Glo, se mi začaly ve větší míře tvořit tmavě zelené skvrnky na skle, anubiasu barteri nana, bacopě, acorusu, i ten malý trávníček zhnědnul.Tzv. vodní mor nechce vůbec růst, jako by změknul a rybky ho "roztrhaly" a on plave po kouuskách u hladiny, nechce vůbec kořenit. Tak to je novinka. Další věc, se kterou bojuji a hlavně nevím, z čeho to je, je hnědnutí - nejprve tečky hnědé, zčernají a pak zprůhlední mezi žilkami, pak se list utrhne a plave na hladině. To se děje u echinodoru a to jen u spodních starých listů, nakonec se celý kmen vyholí. Dnes jsem objevila dokonce zřejmě ruduchu = "vlasy" na echinodoru. Nevíte někdo, čím to je? Hnojím opatrně Serou, Ph 8, No2 neznatelné. Jo a dnes jsem filtr otočila do rohu.Díky
02.01.08 16:10:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
No nevim, jestli to může způsobit ta zářivka-také s ní svítím a problém nemám. V tvém případě tady asi souvislost bude, ale spíše tím, že si zvýšila osvětlení-potom by se to mělo po nějaké době ustálit. Udělala si dobře že si snížila proudění vody(filtr do rohu). Tvoje akvárium podle fotek, ale vypadá velice pěkně, jinak bych ještě snížil ph-vysoké ph vyhovuje ruduše
02.01.08 16:28:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
To vysoke Ph ma na svedomi pravdepodobne pouzite dno (variopaint)
02.01.08 17:06:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sári
Vliv to mit muze, a asi i ma. Ale bal bych se rict, ze za to muze, tj. je spatna. Rostliny byly doted zvykle na jine svetlo, a takovahle dramaticka zmena spektra je prekvapi, nektere se mohou zhorsit a po case opet zlepsit, nektere budou rust hur, a nekterym to bude jedno. Kdyz k ni svitis i 830, rekl bych, ze se to casem srovna. Rasy se adaptovaly rychleji, a povzbudilo je zbrydeni rustu ostatnich.
Rust ti s nejvetsi pravdepodobnosti budou trochu vic a trochu lepe pod 2x830, ale pokud ti jde o tu barvu svetla, proc ne.
03.01.08 10:05:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSári®
Bohužel jsem při shánění zářivky navštívila pouze dva obchody - jeden pouze Sera výrobky, takže zářivka za asi 400,- a v tom druhém mi pán nabídl tuhle, že je "nejlepší". Tak myslíte, že se spraví skvrny na listech všech kytek i na echinodoru, jakmile si zvyknou na větší intenzitu osvětlení? Měla jsem strach, jetli to není známka nedostatku třeba železa. Ta výměna štěrku mi už byla doporučena, ale mým živorodkám zřejmě vyhovuje, množí se ob měsíc.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:25:09 • 0.864 s