40 • 80 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Plži » Chov šneků 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 296x
01.01.08 15:54:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJiřka (41327356403) – Chov šneků
Zdravím. Jak tak koukám na ostatní témata, mám úplně opačný problém než většina akvaristů :-). Chtěla bych chovat vodní šneky - jako potravu pro moje želvičky. Co všechno je k tomu potřeba? Mohu je mít v akváriu s neonkami, ale radši bych je chovala zvlášť, aby mi tam nedělali svinčík a abych nemusela ryby každý den stresovat tím, že tam budu šátrat a hledat šneky. Co je tedy potřeba k tomu, aby se jim dařilo a pokud možno se rychle množili?
Díky za odpověď a kdybyste mi někdo chtěl darovat pár přebytečných šneků do začátku, byla bych ráda (jsem z Liberce).
01.01.08 16:39:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
záleží co chceš chovat za šneky??
01.01.08 16:41:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko®
rychle se množí tento- stačí mu jakákoli malá nadž s dostatkem řas nebo jemných rostlinek http://rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra
01.01.08 16:43:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys® – Re: Jiřka
ahoj ja do libe jezdim do skoly... az budes mit uspesnou odchovnu tak si od tebe pak budu sneky klidne brat az ti je nebudou stacit zelvy zrat :-) mrenky je maj taky moc rady... jinak potreba je na to asi nejakej doplnek stravy aby meli pevny ulity... neco jako vapnik a tak...
01.01.08 16:47:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektesartomas® – Re: Jiřka
Jestli chceš šneky, tak si klidně přijeď. V noci se mi jich vylíhlo tak 70 a mám jich plné akvárko. Navíc mám ještě dva trsy vajíček a je jich tam tak 200ks.. Jinak jim nevěnuji žádnou zvláštní péči a rostou mi jak z vody.. smich
01.01.08 16:49:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: tesartomas
Měl sem podobnou situaci, ale pravidelným sběrem je docela redukuju :-D :-D :-D
01.01.08 17:05:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJiřka (41327356403) – Re: tesartomas
Já si ráda přijedu, ale musíš mi říct kam :-)
01.01.08 19:40:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksysa®
Fotka k příspěvku Napiš mi (adresu) něco málo ti jich pošlu... takle to u mne vypadá každý druhý měsíc... ;-)
(zejména potvorbelly jsou na množení expertky :) )

04.01.08 13:45:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektesartomas® – Re: Jiřka
Já jsem z Valašského Meziříčí, což je asi dost daleko... Jinak si klidně přijeď, je jich tam spousta.. ano
05.01.08 23:31:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: Jiřka
Fotka k příspěvku Na okružáky mám velký kbelík od Primalexu, jen s nějakými přebytečnými rostlinkami bez písečného dna, taky kořen ze starého akvárka.
Krmím listy salátu, plátky okurky nebo bramboru apod. CCa 1x za 3 dny vypusím všechnu vodu a dám čerstvou trochu odstátou.
Když přelovuji šneky do velkého akvárka, vytáhnu jeden lupen salátu, oberu od větších kusů a mám sklizeno ;-)
Zhruba 10 největších kousků nechávám v klidu jako základ chovu.

05.01.08 23:32:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa®
Fotka k příspěvku

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Další živočichové Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 19:39:58 • 1.566 s