Fórum » Akvarijní ryby » Akvariove ryby vo volnej prirode na Slovensku
01.01.08 15:05:57
mec (105384934463) – Akvariove ryby vo volnej prirode na Slovensku
Chcel by som sa spitat kde na Slovensku sa daju najst akvariove ryby vo volnej prirode
A este ine lokality nepoznate
zajímavé téma... :o) zajímalo by mě, jestli i u nás plave v rybnících a potocích něco jiného kromě kaprů a jiných rybářských
"dobrot" :o)
Např. červení tzv. Koi kapři, jsou běžnými úlovky rybářů.
02.01.08 10:24:30
R -
johan® – Re: rolandmynar
i zlatí jeseni se dají chytit.
myslela jsem... třeba jako na Slovensku se dá v přírodě najít paví očko, jestli je i u nás nějaké "naleziště" rybek, které se
u nás ve volné přírodě běžně nevyskytují....
Mno když se podíváš na minimální požadavky rybek k životu a hlavně na min teplot, které potřebují, musí ti být jasné, že většina
rybek u nás nemůže žít.
Ked som este chodil do skoli tak niektory spoluziaci chodily chytat gupky do Bojnic do nejakeho jazierka. nedavno som bol na navsteve u jedneho
znameho a ten mi vravel ze su tam aj koritnacky a ze su dost premnozene lebo nemaju prirodzeneho predatora. No nie som si tim isty lebo to uz bolo po
nejakom tom pohariku.
to rolandmynar: nemáme žádné termální prameny...? třeba
Lucianetta snad i bez "poučení" chápe, že "většina rybek u nás nemůže žít".
Některé ovšem mohou, mají-li k tomu potřebné podmínky. Zejména "min teplot".
Zkuste pohledat na Akvarista.cz. Svého času se tam pár postřehů na toto téma objevilo.
Máme spoustu pramenů, ale myslím že většina z nich obsahuje takové množství minerálů a solí, že by tam rybky nežily. Možná by někde
mohly, ale asi jako karas v jezírku, tudíž jedině že je tam někdo vysadil.
02.01.08 11:31:55
tau® – Re: rolandmynar
pavi ocko na slovensku se evoluci asi nevyvinulo.... taky ho nekdo "vysadil"

proto jsem to psal
Ano asi ho tam niekto vysadil ale v tom teplom jazierku sa mu asi darilo.
02.01.08 13:55:25
Vrubouš® – Re: Lucianetta
Prectete si dany topic na akva.sk na ktery tu je link a dovite se,ze ryby tam byly vysazeny umele.To same jako do Dunaje a na jine mista.Zadarilo se
jim a ted je jich vice nez by bylo zdravo,proto je ted chodi akvariste lovit.
Vrubouš napsal: Prectete si dany topic na akva.sk na ktery tu je link a dovite se,ze ryby tam byly vysazeny umele.To same jako
do Dunaje a na jine mista.Zadarilo se jim a ted je jich vice nez by bylo zdravo,proto je ted chodi akvariste lovit.
Nemyslím si že by ich chodili loviť preto že ich je tam nad mieru. Chytali by ich aj keby ich tam bolo 20. Nieje ich tam až toľko, kolko ich
bolo po minulé roky( keď ešte nepoužívali tak veľa chémie)- cca 30 rokov dozadu a vtedy ich nechodili toľko chytať, sem tam nejaký pionieri
si odniesli domov po 5-10ks ale nič masové,nie ako dnes. Hon na Dunajské rybky z ktorých už asi nič neostalo čo ich vychytali.
cawte ja som tiez z Prievidzkeho okresu(nitr.rudno)

. neviete este o nejakych lokalitak kde sa nachadzaju akva. ryby?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora