Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Mečovky - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Mečovky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2024 11:51 Muž Krepec [46] Re: vaclav
Dík za radu, palec to mě nenapadlo vzít víc nových.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2024 09:32 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Krepec
Aby jsi předešel nějaké agresivitě musíš si pořídit více kusů nejhorší počet jsou dva. U mečovek jsou dva druhy samců jedni jsou malí a aktivní, druzí takový opoždění a velcí a někteří z nich nejsou tak aktivní nebo dokonce neplodní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2024 07:53 Muž Krepec [46] – na velikosti záleží?
Zdravím,
měl bych jeden dotaz. Doufám, že není úplně blbý :-) Zbyly mi v akva 2 mečovky samice, cca mají 1,5roku. Chtěl jsem jim dopřát ženicha, ale v akvaristice měli samý takový trpaslíky rybky. A můj dotaz zní: pokud bych koupil nový pár mečovek, nebudou ty velké samice šikanovat toho samce a případnou samici, když budou 2x větší než nové? nebo byste to neřešili a počkali až nové dorostou a bude to v poho.

Dík za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2023 16:32 Muž vlka [3453] Re: Sputniik
V malém prostoru se může dít cokoli. Ty rybičky tam trpí všechny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2023 15:30 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Sputniik
Pokud pominu že nemocné ryby jsou většinou dost tvrdě šikanovány tak šikana zmizí s větším počtem rybek a pokud jde o samce tak nejhorší poměr jsou dva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2023 12:38 Muž Sputniik [2] – Šikana mečovek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda-li někdo z vás zažil, že by mu paví očko šikanovalo mečovky.

V 30l akváriu jsem v jeden okamžik měl 4 dospělé mečovky, nějaká jejich miminka, 1 paví očko, 2 pancéřníčky a ancistruse. Vím, že je to hrozně špatně, a proto jsem nedávno pořídil 100l nádrž, které teď dávám týden na zaběhnutí než tam dám ryby.

Můj problém tkví v tom, že mi paví očko spolu s nejdominantnější samicí mečovek šikanovali zbylé mečovky. Pár dní zpátky mi 2 z těch šikanovaných umřely a já do teď nepřišel jednoznačně na to proč. Zbyla mi tu tedy ještě ta 3., ale mám trochu strach jí dávat do nové nádrže, abych si tam nezavlekl nějakou nemoc hned od začátku.

Zde mám další navazující otázku, zda-li by šikana nemohla uhazovat na to, že jsou šikanovány nemocné ryby nebo jestli je to fakt jen malým akváriem. (Chápu, že odpověď není jednoznačná) V důsledku šikany však ta třetí mečovka je furt někde zalezlá a já tak nedokážu říct, jestli je zalezlá, protože je nemocná nebo jen má strach z šikany. Z vizuální stránky mi příjde ok, ale rozhodně se v tom nevyznám, tak přihládám její fotku, pokud by někdo z vás viděl nějakou známku nemoci.

Na závěr bych se chtěl zeptat, jaký by byl váš přístup v téhle situaci.

Díky moc a pardon za delší příspěvek.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2022 16:54 Jaime Skoré neskoré samce, zmena pohlavia?
Je vedecky dokázaných niekoľko faktov.
1. skoré samce sú často plodnejšie a dávajú v potomstve viac samcov
2. neskoré samce občas neplodné a v potomstve je preukázateľne väčšie percento samíc
3. k zmene pohlavia dochádza skôr výnimočne,zriedka - vylúčiť sa to nedá hlavne v uzavretej skupine, kde je dlhodobá absencia samca - často je to dominantná samica ktorá sa pretransformuje
4. Ideálne ako v prírode je v skupine potreba držať i skoré i neskoré samce
5. chybou chovateľov a silnom dopyte napr. pri chove Wien albino došlo v chovoch k strate prirodzenej schopnosti samíc tolerovať vlastný narodený poter, večne odlovené samice do boxov či košov získali po rokoch silnú žravosť, odlovom a snahov chovateľov o čo najkrajšie a najväčšie mečovky si konkrétne Wien albino vybudovali po rokoch slabo plodné samce, ktoré sa i v populácii vzhľadom na fakt č. 2 takmer vytratili, chovatelia o tom neradi hovoria no mať takúto dobre fungujúcu skupinu rýb je beh na dlhú trať, večné lovenie samíc do pôrodničiek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 22:34 Muž ajajak [228] Re: Ogar
I to se může stát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 21:33 Muž Ogar [1] - Zatím přežití rybiček a rostlinek v novém akvárkuRe: vaclav
Takze kdyz budu chtit na burze koupit samicku, nemusi se zase podarit, jestli tomu dobre rozumim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.05.2022 20:41 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Ogar
U mečovek jsou dva typy samců jedni jsou menší a poznat jsou od začátku a pak jsou ti opoždění co jsou velkého vzrůstu můžou z nich být ale i neplodní jedinci. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.05.2022 20:35 Muž vlka [3453] Re: Ogar
Vidím jasné gonopodium, je to samec...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 20:33 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Ogar
Nejen mečík,ale i gonopodium což je nezvratný důkaz, že je to samec. Nejedná se o změnu pohlaví. To jen tento jedinec zacal dospívat později. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 20:19 Muž ajajak [228] Re: Ogar
I mne se to dříve stávalo ze samičky samec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2022 20:11 Muž Ogar [1] - Zatím přežití rybiček a rostlinek v novém akvárku – Změna pohlaví?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj ve spolek.
Mam cca 3 mesice mecovky koi samce a samice, aspon tak to od zacatku vypadalo, ale ted za tri dny vyrostl samicce z ocasni ploutve typicky mecik, co maji samecci. Samecek je mensi s mecikem od zacatku, samicka o neco robustnejsi, ale ten mecik me ted dostal. Myslite, ze je to nadale samicka? Za foto se omlouvam, ale melo by to tam jit videt
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2022 06:25 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ld23
Je to tak i tak. To je na tom to do jisté míry "kouzelné". Někde daleko vzadu jsme to řešili cca před desítkou let. Ale tehdy jsem měl nádrž v níž narostl ze samic plodný samec, protože v ní prostě jiný nebyl. (Podoba s klauny? Řešení pro zachování druhu?)
Nikdo to neřekne s jistotou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2022 14:58 Ld23 Re: Krepec
To se stává, nikdy jsem se nedopátral jestli je to skutečná hormonální přeměna v neplodného samce, nebo se jedná o "pozdní" samečky u nichž se typické znaky projeví až když dorostou plné velikosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2022 21:17 Muž Krepec [46] – Hejno mečovek
Zdravím s dotazem,
v mém hejnu 9 kusů mečovek bylo původně 6 samic a 3 kluci. Teď se mi počty začaly měnit a z z některých holek mám kluky, takže mám aktuálně 5 kluků a 4 holky. Asi by bylo vhodné dokoupit holky aspoň na 10 ks a nebo snížit počty kluků? Je tu zkušený chovatel, který je schopen říct, proč se to děje i holkám že "zaručených párů" které jsem kupoval? :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2022 16:39 Žena marshmallow [57] – Večerní chování
Ahoj, mám akvárium mečovek. Většinu dne rybky plavou rozptýlené v celém prostoru, ale večer se jejich chování změní. Shluknou se do jednoho hejna a drží ho těsně nad substrátem (v prezentaci mám video). Nemyslím si, že to je něco závadného, ale zaujalo mě to. Nenapadá někoho zkušenějšího, co by je mohlo vést k takovému chování?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2021 14:40 Žena mirkita [0] Re: PaulZy
Dakujem za radu. Medzicasom uz obidve ryby porodili, nejake male sa aj zachranili (zatial). Rastliny som jemne upravila, ale necham ich cca tak, ako su. Myslim, ze takto je osadenstvo nakoniec spokojne - aktualne sa nam toho dost mnozi (prisavniky, mecovky, krevety).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2021 09:45 Muž PaulZy [51] - RostlinyRe: mirkita
V atlase bylo i míň, ale 120 l je rozumná velikost. Ja mečovky mám ve 160 l, ale poputují do chystané dvoumetrovky, prý jsou pak krapet větší. Hlavně to jsou ale "metači hnoje".

Co se skvrny gravidity týče, tak jedna mečovka na fotce čeká, ale asi ještě nějaký pátek čekat bude. U mečovek před vrhem ten "nenarozený" potěr jde docela poznat.

Čím víc rostlin, tím spíš nějaká rybka přežije, hlavně se schovávají více u dna (narozdíl od gupek). Takže klidně zastřihnout, ale udržovat porost. Vlastně aj pro dospělé ryby: Samci spolu soupeří o dominanci a samice se občas taky potřebuje schovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2021 20:42 Žena mirkita [0] – Priestor na plávanie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím. Pred mesiacom sme si priniesli domov 3 samičky a jedneho samca mecunov. 2 zo samičiek mali už dosť veľké bruchá, ktoré im pomaly rastú, majú ich zozadu čierne, ale potomstvo zatiaľ nikde. Môžu byť tak dlho gravidne, alebo sa mohlo niečo pokaziť?
Druhá moja otázka - koľko miesta na plávanie potrebujú? Takto zarastené akvárium im vyhovuje, alebo mám rastliny trochu osekať, aby mali viac miesta? Prípadne dať preč plávajúce rastliny? Prikladám foto akvária - spredu aj z boku. Viac info o akváriu nájdete v prezentácii.
Vopred ďakujem za rady a názory:)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2021 16:12 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Dospělost ve 4 měsících
Zdravím všechny,

z mého pozorování vyplývá, že mladé mečovky - samičky - začínají být pro samce atraktivní ve věku přibližně 4 měsíců.
Mám v deníku záznam o prvním vrhu a i pozorování namlouvacího chování samců vůči mladé dorostence.

Dá se tedy předpokládat, že samička může poprvé porodit ve věku cirka 5 měsíců??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.09.2021 21:52 Muž RAP [1553] Re: zelenakapusta
Pokud si dobře pamatuji, tak samičky živorodek preferují samečky s vyšším podílem červeného zbarvení.
Zkus si projít starší čísla e-akvárií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2021 20:10 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: RAP
No to každopádně, ale třeba jsem už vypozorovala, že některé samičky upřednostňují menší samce oranžového zbarvení a velkého "Alfu" (tmavé zbarvení) spíš odhánějí.

Je takové chování spíš ojedinělé nebo se to děje běžně?
Ptám se proto, že pokud by takové sklony měla většina samiček, mohlo by se v budoucnu stát, že tmaví samci budou mít méně šancí předat své geny než ti oranžoví, takže by časem v hejnu převládla oranžová barva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2021 19:59 Muž RAP [1553] Re: zelenakapusta
Záleží na genetice. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2021 17:33 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Zbarvení kříženců
Ahoj všem,

mám hejno různě zbarvených kříženců. Rybky se úspěšně množí, první vrhy jsou stejně pestré.
Zajímalo by mě, jestli časem začne převládat jediné zbarvení nebo se v hejnu udrží stejná pestrost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2021 12:51 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Jak malé samičky už se mohou rozmnožovat?
Ahoj všem,

mečovky mám poprvé a stále se okolo nich mám čemu učit - v akváriu dorůstá první vrh, rybky mají okolo 4 cm a staří pardálové (rozuměj dospělí mečováci) už se jim začínají dvořit.

Je možné, aby byly už tak malé samičky schopné rozmnožování?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2020 00:21 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: zelenakapusta
Pokud je mi známo nikdy se o opravdovou změnu pohlaví nejedná. Ryba proti svým vrstevníkům víc vyroste a později se diferencuje pohlaví. Tzn, že vypadá nejprve jako samice a přitom je to samec. Prostě později pohlavně dospěje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2020 19:26 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Je proměněný samec plodný?
Ahoj, asi jsem s tím už otravná, ale i tak...

Samec mečovky, který se mi v akváriu začal měnit, už je snad téměř "hotový". Všimla jsem si, že nové gonopodium už má pohyblivé, ale zajímalo by mě, jestli je takto proměněný samec i plodný? Meč na ocásku ještě nemá příliš vyrostlý.
Mám k němu dvě samičky, dočkám se od takového samce potomstva?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 12:23 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Genetik nejsem ale pokud tě to zajímá tak si kup o mečovkách nějakou literaturu já mám od Norberta Dokoupila Moderné mečůne. (Jsem starší ročník takže se hodně spoléhám na tištěnou formu a slovensky psaná kniha mě nedělá problémy). :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 11:49 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Úplně jsi mi rozbil iluze coze
Ale i tak jsem ráda, že je konečně mám.

Hele, a jaká je pravděpodobnost, že když ani jedna rybka z hejna není z čisté linie, že se po několika generacích rybky začnou vracet k divokému zbarvení? Tedy bez jakékoli selekce z mé strany.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 11:43 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Tak ten samec není přírodní a ale spíš Tuxedo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 11:33 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Tak jo, dám na tebe :-) Abych byla upřímná, doufám, že se objeví strakaté potomstvo s převahou do přírodní zelené :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2020 11:30 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Asi bych nic nepřikupoval máš to dost zarostlé a živorodky se množí rychle. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 11:20 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
Mně samotné příliš nezáleží na čistotě chovu, původně jsem chtěla zelené mečovky, ale v téhle době je ježdění do jiných měst a nakupování poměrně komplikované a není jisté, kdy se situace vůbec uklidní, proto jsem koupila nestejně barevné hejno.

Pokud je ale daná rybka na cestě stát se samcem, bylo by více než vhodné přikoupit ještě nějaké samičky, aby se poměr pohlaví převážil na jejich stranu. Ať tak nebo tak, rybky, které jsem koupila nejsou čistokrevné už teď, i to mi řekla prodavačka, že člověk, od kterého je má, má směs barev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 11:12 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
Tak je to tak, je to jak já říkám zastydlej samec už je to poznat na řitní ploutvičce, není úplně hladká a má náznak tvořícího se gonopolia. Jestli tedy nejsem slepej. Jinak ale není moc dobré míchat různé variety výsledkem jsou různobarevní jedinci a ztráta linie. Dalším znakem že to bude samec je ocasní ploutev která má náznak tvořícího se mečíku je to taková tvořící se špička na spodní části ocasní ploutve, samičky jí mají zakulacenou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 10:42 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: vaclav
No, jsou v dvoustovce, ve společenském akváriu. Původní skupinka jsou 3 holky a 1 kluk, ale jedna samička je 2x větší než samec a právě u ní mám podezření na budoucí změnu pohlaví. Upozornila mě na to už paní prodavačka, ale potíž je v tom, že v té době neměla další oranžovou samičku, další už byly ty s bílým pruhem.

Když se podíváš na moje nejnovější video, je na něm vidět jak sameček, tak potenciální sameček, který je dosud jako samička.

Mám teď jen čekat na další vývoj situace nebo mám co nejdříve přikoupit další samičky, aby se podíly pohlaví změnily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 10:25 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zelenakapusta
U mečovek jsou dva typy samců, ti první jsou podstatně menší než samice a jsou poznat velmi brzy a ten druhý jsou robustní samci kteří se dost dlouho tváří jako samice. Pokud by jsi to tak měla a vznikl by poměr 2+2 budou se samci a asi i samice dost mezi sebou mydlit hlavně pokud jsou v malém prostoru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 03:36 Žena zelenakapusta [1626] - Tetry – Samička nebo sameček?
Ahoj všem, konečně mám vytoužené mečovky a vrtá mi hlavou jedna věc. O mečovkách je známo, že jim není cizí pohlavní nevyhraněnost.
Zajímalo by mě, jestli se nemůže stát, že se mi ze tří samiček ta největší rozhodně být samečkem když k těm třem holkám mám jen jednoho kluka?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2020 15:11 -
Fotka k příspěvku Často na FB skupinách i bazároch sledujem,že kopa chovateľov ponúka niečo čo v skutočnosti nie je to čo prezentujú.Možno nevedomky,možno zámerne.Preto odporúčam poriadne si pozrieť priložený obrázok a popis.Prajem pekný deň. ;-)
Foto viď.FB skupina international quality of xiphophorus breeders
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.02.2020 02:46 -
No a už moje odchované z pôvodne Izraelského importu.
www.youtube.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2019 14:12 -
X.helerii var.KOI KOHAKU import Bangkok Thailand - dnes vylovené prvé 4 malé rybky :-)

Nech vám to pláva pivo ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2019 11:30 pavel1234 Re: 0
Takže je tedy určitě lepší chov oddělený, než je mít ve stejným akváriu, že? Snad to nějakou chvilku vydrží, v akvaristice budou už odděleni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2019 10:55 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: pavel1234
Ano, mečovky jim ty ploutve roztřepí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2019 23:20 pavel1234 Re: Králík
No, to je právě ono. Ta ryba je v tom novým akva teprv 10 hodin, opravdu to může tak rychle chytnout? A proč se ve 150 litrovce po odlovení mečovek všechny samci uzdravují? To mi přijde na tom to nejdivnější. Dříve, když jsem měl velké mečovky a paví oka ve 150 litrovce, samci byli okousaní furt. Podle všeho to mohlo být ten rozpad, protože jsem okousání absolutně vyloučil, nechtěl jsem tomu věřit. Dělal jsem vše: Odkalování, nový větší filtr, výměna 60% vody každý týden atd... Stále nic. Od odlovení 3 velkých mečovek ke skalárám se ve 150 vše hojí. Ty ploutve krásně dorůstají. Proto mi přijde divné, že paví oko, které bylo uzdraveno a vylovil jsem ho dnes ráno do kýble s povyrostlými mečovkami, je zase teď večer okousané. To nebude nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2019 23:02 Králík Re: pavel1234
Opravdu je to okousané? Mně to přijde spíše jako bakteriální rozpad ploutví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2019 22:57 pavel1234 – Rád kouše či chyba akvária?
Fotka k příspěvku Dobrý večer,
chová někdo z Vás mečovky a paví oka dohromady? Slyšeli jste prosím Vás někdy, že by mečovka kousala ploutve pavího oka? Dneska jsem totiž jel s povyrostlými mečovkami (7ks), s cca 13 pavími okami a se 4 ancistrusi do akvaristiky, kde mi je měli vzít. Ukázalo se, že i když jsme byli dohodnuti s majitelem, musel někam nutně jet a zapomněl mi to zavolat. Takže jsem jel zpět domů a ryby dal mimo. Dal jsem ale paví oka a mečovky k sobě a stalo se, co se mi i ve 150 litrovce stalo. Paví oka začínají mít okousané ploutve. Ve 150 litrovce byly velké mečovky, které jsou teď u skalár (asi jen 3 kusy). Chci se zeptat, zda by toto dokázala mečovka. Krmím tak, aby se najedly, ale nepřekrmuji. Hodně lidí má tuto kombinaci a nestěžují si. Půjdou v pondělí do zverimexu a nechce se mi dávat pánovi okousaná paví oka. Je to normální u této kombinace? Samice pavích ok to nemají, jen samci.

Děkuji, s pozdravem Chára.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2019 11:50 pavel1234 Re: afc1886
Ale však mají vhodné podmínky. Jde o to, že každý měl nějaké problémy s nějakou určitou rybou, která mu tam chcípala. U mě to byl čichavec. Naposledy jsem měl problémy s neonakama. Měl jsem moc malý filtr a hele. Najednou tam je velmi dostačující čerpadlo a biomolitan. A je to. Zlepšil jsem hned podmínky. Další věc je ta, že měním každý týden vodu. Výhodou je, že mám super vodu z vodovodu. Další věc, která určitě pomáhá. Rostliny rostou. Další věc, která je dobrá. Na nějaké přehazování velkých ryb jsem mluvil nakonec asi s dániema. Chtěl jsem, aby měly dobrý domov a to je dobře, ne? Úplně naposled jsem mluvil o přenosu ancistrusů ale až VYROSTOU nikoliv ihned. Já už tu psát dále nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2019 11:08 pavel1234 Re: afc1886
Takže mám tedy všechno špatně mi chcete říct? Ano, mám například dánia a paví oka spolu, ale soužití je v pohodě a podmínky super. palec Dále taky tetry a neonky a u těch to taky jde. Nevím, co furt máte proti a neumíte vidět to hezké ale jen to hnusné... Abych to řekl na rovinu, ptal jsem se jen na to, jestli se zbarví ty malé mečovky a Vy mě tady vyškolujete s něčím, co už nedělám... Je tohle normální? Jdu smazat všechno a ptát se už na nic nebudu, jelikož tohle nemá cenu... Velice díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2019 08:55 pavel1234 Re: Wanderer
Ano, je malá, ale rozhodně ne pro tak malé rybičky. Vem si, že krevetka je ještě větší než mládě mečovky, ancistruse a pancíka. Tak jak to pro ně může být malé? Bude to malé, až nebudou růst, nemám snad pravdu? Dávám bacha na výměnu vody atd... Jakmile vyrostou, stačí je přendat tam ,kde se budou mít líp a budou růst. Nebo je mám dát někam, kde je sežerou? Nebudu je dávat tam, kde budou krmením, když je chci zachránit, no ne? Mečovky chovám se skalárama a jde jim to tam... Je to velké akvárium na dost málo rybek. Měním, týdně 40% vody a zasloužím si tam více rybek. Zase ne moc, dávám na to majzla. Chci tam prostě přidat pár rybek a to dosáhnu jedině tak, že je rozmnožím. V tom akváriu se skalárama nevydrží ani chviličku, není to mega zarostlé. Omlouvám se, že jsem to tu musel rozebrat, ale s tím, že potěr potřebuje ihned 100 litrů a více, je nesmysl, to se omlouvám.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 13 14

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 10107x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5320-mecovky--chov