30.12.07 21:08:48
Kamekh® – Jaké rostliny místo Vallisnerií ?
Nazdárek fšici !! Potrebuju poradit, jakou rostlinku dát místo vallisnerií, které mi v akva nejdou. Něco, aby to vypadalo podobně a vzrůst
tak 30 až 40 cm. Prostě dozadu akvária se sloupcem vody 30 cm. Předem díky...
30.12.07 21:10:09
Kamekh® – pH
Jo a pH mám kolem 7,4 a voda bude spíš tvrdší.
staci zadat sve pozadavky do vyhledavace v atlasu rostlin

Vzhledem je podobná sagitaria,ale ta je náročnější.Valisnerky jsou nejméně náročné rostliny,ale u Tebe jim to prostě nesedí.Děláš to
do dobře,chce to prostě zkoušet ,co ve Tvém akva půjde.
V tom hrubém a ostrém štěrku toho mnoho neporoste
30.12.07 21:54:50
Kamekh® – Dík !
Dík za rady, do atlasu mrknu (už projíždím kde co...) a asi to prostě musím zkoušet, jelikož na zakoupení všech těch testů va vodu a
následně různých hnojiv, co2 apod. prostě nemám finance...
No ,ale na pohled to akva vypadá dobře.Chce to taky krapet trpělivosti.S blížícím se jarem taky tráva začíná líp růst.U mně to aspoň
tak je.
hej ted koukam ze ses z HK

mne valisnerky jdou v pohode.... koukni do myho akva, neceho mam prebytky..
ještě dobře vypadají dlouholisté kryptošky přesný název ted nevím je tu v hodně prezentacích u tlamovců a jiných cichlid... ale težko
se schání já ji nemohu nikde sehnat...
Máš asi na mysli cryptokorynu balance.Ta je nenáročná a dobře roste.Dospělá rostlina má metr a půl.
31.12.07 11:21:27 / 31.12.07 11:22:32
R -
johan® mě spíš valisnerii připomíná Cryptocoryne tonkinensis (ovšem s nadhledem jo

), a nebo ještě Cryptocoryne retrospiralis
jo tyhle jsem myslel, mě se u tlamovců tolik valisnerkám nedařím protože tam tolik ensvitím.. tyhle by byly lepší.
31.12.07 11:31:14
R -
johan® – Re: Turok
tak já mám jinou skušenost. co jsem měl u kančíků vallisnerii giganteu, tak tej jsem nesvítil prakticky vůbec, jen tam měla rozptýlené
světlo z místnosti. nato, že tam byla tma jak v pytly, tak rostla, sice pomalu...
asi ji nesvědčí trošku vyšší ph a tvrdost

31.12.07 12:19:06
R -
johan® – Re: Turok
to byprávě mělo, ne?... známí je mpěstoval s tlamovcema a krása.. seš na ně zlej
31.12.07 12:53:07
Kamekh® – Vápenatý štěrk
Tak na doporučení MARSZe jsem zkusil octem bílý štěrk v akva....a syčel..mno jo, možná to těm Vallisnerkám fakt nesvědčí. Ostatní
rostlinky jsou v poho, vybíral jsem nenáročnější. štěrk se mi přebírat nechce, časem možná pořídím jinej (ale zas ta biologická
rovnováha...no nevím). Tak zkusím spíš jiné rostlinky. Jen jsem se chtěl zeptat, zda vápenný štěrk neovlivňuje celkovou tvrdost vody, či
výskyt takových látek, jako NO2 a NO3. A všem děkuji za příspěvky !!!
31.12.07 15:45:53
Turok® – Re: johan
ty já ti fakt nevím jsou to moje nejoblíbenější a tohle mi dělají na truc jsou zasazené v písku a nedaří se..
31.12.07 15:58:47
vaclav® – Re: Kamekh
Eliminuje CO2 a rostliny hůře rostou a některé vůbec ne. Tak že místo vyhazování peněz za nové rostliny bych raději vyhodil dno a
pořídil si takové které nebude bublat.
Všechno souvisí se vším špatně rostoucí rostliny nespotřebují tolik odpadních látek a jejich koncentrace stoupá.
31.12.07 18:41:06
Kamekh® – Ajaj....
A to vážně neexistuje bílý materiál použitelný na dno? Vždyť třeba křemen chemii vody neovlivňuje... snad leda že bych si pidikřemínky
nasbíral sám ? Nebo fakt jen černý dno ? No, je fakt že pouhá tmavá je pro rybky přirozenější....opět všem díky za příspěvky...
31.12.07 18:44:31
R -
johan® – Re: Kamekh
né, že bych schvaloval bílé dno, ale na čištění vody se používá bílý křemičitý písek.. zrnitost asi 2mm, ale každopádně říční
štěrk je přirozenější
31.12.07 19:15:46
Kamekh® – Jojo..
Jojo, asi to holt bude chtít výměnu, no...ale co jsem koukal, tak nádrží s bílým nebo ČB štěrkem je tu kupa...to jsem blázen...

asi
holt dekorativnost vyhrává.....
31.12.07 21:48:18
R -
johan® – Re: Kamekh
jo.. a taky nádrží, které vypadají jako konerva sardinek

. jak já jsem rád zato, že s emi líběj přírodní akvária.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora