13 • 27 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » čichavec zakrslý,uhynul 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 191x
30.12.07 20:59:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOsel® – čichavec zakrslý,uhynul
Prosím vás chtěl bych se vás na něco zeptat.Mám dva čichavce zakrslé,samičku a samečka.Měli potěr,hned druhý den se samečkovi nafouklo břicho a umřel.Nevíte čím by to mohlo být?? sad sad sad sad
30.12.07 22:15:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
Asi se přežral jiker a fyzicky to nezvládl.
30.12.07 22:23:02 / 30.12.07 22:23:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Tak rychle zajistit jídlo pro ty malé, abys nemusel nakupovat nějaké cizí. Mmm, ale až uvidíš třetí de smutnou samičku, tak jí stejně asi nového seženeš. ahoj
30.12.07 22:27:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Moje dvě vdovy po zakrslíkovi vůbec smutný nebyly, jen ta starší byla protivná jak činže.... :-D :-D :-D
30.12.07 22:43:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Vdovu po rájovci chytil strašný rapl a musel sem nákupem nového samce zachraňovat zbytek osádky. :-) Asi vážnější vztah, když se s ní ten nový druhý den třel. ;-)
22.04.08 18:36:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Vyhublý čichavec zakrslý
Nechci začínat nové téma, takže ještě neuhynul, ale během dvou dnů mi sameček Colisa lalia neuvěřitelně vyhubnul, taky trochu ztmavnul a plave povětšinou hlavou šikmo nahoru. Má ještě snahu žrát. Ostaní ryby bez dlouhou dobu bez problémů, parametry vody perfektní. Zkuste, prosím, poradit, zda ho mám nechat trápit (nebo se ho nějak pokusit léčit) nebo mám jeho utrpení zkrátit. Byla to krásná rybka a u nás je bohužel prodávají jen v párech. Předem díky za případné rady.
23.04.08 21:29:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanneekk (403265128-7) – Re: Yirka
přihodila se mi kdysi podobná věc, ale vyhynuli mi takto 4 exempláře, dosud nevím proč, ale údajně jsou náchylní k nemocem, dnes je opět mám, avšak odchov se mi asi nezdaří, neboť nemohu sehnat kulturu trepek (jiných nálevníků)...nevíš o něčem? :-(
23.04.08 21:34:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: Danneekk
Trochu pohledat na netu.Co vím tak jsou prodejci,kteří nabízí čistou laboratorní kulturu trepky.
Jiné nálevníky bych nedoporučoval.
23.04.08 21:35:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Danneekk
Nemám vlastní zkušenost, cituju kolegu tomaskupilik zde z fóra.

Našel jsem v jedné hooodně staré knížce návod na domácí pěstování trepky. Do zavařovačky dáme rostlinné zbytky, zalejeme vodou a postavíme na slunce. Asi po týdnu je v láhvi vznášející se "prášek" - trepky. Ty nasajeme pipetou a přendáme do jiné nádoby s převařenou vodou. Krmíme dvěma malými kapkami mléka nebo zkynutým droždím.
23.04.08 21:44:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Yirka
Vzdyt i vy jste museli ve skole delat "senny nalev" a pak na ty "potvurky" koukat mikroskopem, ne? ;-) . Ale jak pise nobody, nikdo predem nevi, co se vsechno vylihne, a tak je lepsi poohlednou se po ciste nasade.
23.04.08 21:48:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: filipsi
Kdysi se dala vcelku"čistá"trepka získat popsaným způsobem s krmné řepy.
Stoprocentní to ale nebylo. :-)
23.04.08 21:54:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPřéma® – Re: Danneekk
23.04.08 21:55:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: filipsi
ano palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 03.12.08 23:45:45 • 1.175 s