Fórum » Nemoci » čichavec zakrslý,uhynul
30.12.07 20:59:57
Osel® – čichavec zakrslý,uhynul
30.12.07 22:15:24
Nik® Asi se přežral jiker a fyzicky to nezvládl.
Vdovu po rájovci chytil strašný rapl a musel sem nákupem nového samce zachraňovat zbytek osádky.

Asi vážnější vztah, když se s ní
ten nový druhý den třel.
22.04.08 18:36:03
Yirka® – Vyhublý čichavec zakrslý
Nechci začínat nové téma, takže ještě neuhynul, ale během dvou dnů mi sameček Colisa lalia neuvěřitelně vyhubnul, taky trochu ztmavnul a
plave povětšinou hlavou šikmo nahoru. Má ještě snahu žrát. Ostaní ryby bez dlouhou dobu bez problémů, parametry vody perfektní. Zkuste,
prosím, poradit, zda ho mám nechat trápit (nebo se ho nějak pokusit léčit) nebo mám jeho utrpení zkrátit. Byla to krásná rybka a u nás je
bohužel prodávají jen v párech. Předem díky za případné rady.
přihodila se mi kdysi podobná věc, ale vyhynuli mi takto 4 exempláře, dosud nevím proč, ale údajně jsou náchylní k nemocem, dnes je opět
mám, avšak odchov se mi asi nezdaří, neboť nemohu sehnat kulturu trepek (jiných nálevníků)...nevíš o něčem?
23.04.08 21:34:10
Nobody® – Re: Danneekk
Trochu pohledat na netu.Co vím tak jsou prodejci,kteří nabízí čistou laboratorní kulturu trepky.
Jiné nálevníky bych nedoporučoval.
23.04.08 21:35:30
Yirka® – Re: Danneekk
Nemám vlastní zkušenost, cituju kolegu tomaskupilik zde z fóra.
Našel jsem v jedné hooodně staré knížce návod na domácí pěstování trepky. Do zavařovačky dáme rostlinné zbytky, zalejeme vodou a
postavíme na slunce. Asi po týdnu je v láhvi vznášející se "prášek" - trepky. Ty nasajeme pipetou a přendáme do jiné nádoby s
převařenou vodou. Krmíme dvěma malými kapkami mléka nebo zkynutým droždím.
23.04.08 21:44:43
filipsi® – Re: Yirka
Vzdyt i vy jste museli ve skole delat "senny nalev" a pak na ty "potvurky" koukat mikroskopem, ne?

. Ale jak pise nobody,
nikdo predem nevi, co se vsechno vylihne, a tak je lepsi poohlednou se po ciste nasade.
23.04.08 21:48:39
Nobody® – Re: filipsi
Kdysi se dala vcelku"čistá"trepka získat popsaným způsobem s krmné řepy.
Stoprocentní to ale nebylo.
23.04.08 21:54:22
Přéma® – Re: Danneekk
23.04.08 21:55:37
Yirka® – Re: filipsi
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora