Fórum » Nemoci » odbarvené konečky ploutví
28.12.07 20:38:22
R -
johan® – odbarvené konečky ploutví
hoj. nevíte někdo co by to mohlo způsobovat?.. nebo to je úplně normální. podle fotek v atlasu se mi zdá že jo, ale nepříde mi to moc
přirozené, díky.
28.12.07 20:38:36
R -
johan®
28.12.07 20:52:08
hanz® Ryby časem ztrácejí pigmenty...
28.12.07 20:54:37
R -
johan® – Re: hanz
tak aztím se mi ulevilo. díky. jedna má ještě na sobě jakoby bílé fleky, jakoby ve svalovině, ale jinak nic. no bohužel nemám foto=(
jedna má ještě na sobě jakoby bílé fleky, jakoby ve svalovině
Tady bych se obával, že jde skutečně o "neonkovou nemoc", (Pleistophora hyphessobryconis - hmyzomorka rybí).
Ta fotka by hodně pomohla...
"Léčba" je "jednoduchá" - utratit všechny nakažené kusy dříve, než uhynou. Teprve uhynulá rybka je zdrojem nákazy pro
ostatní.
Nekrmil jste nítěnkami?!?
jo tak tahle nemoc mi vybila celý hejno neonek až na jednu...... byl sem na prázdninách a nemohl sem moc zasahovat, tak je taťka alespoň odlovil
na samotku....
28.12.07 22:05:14
R -
johan® toho jsem se taky bál.. teda furt bojím, podle fotek by to být nemohla. no, teď jsem na tři týdny z domu pryč. tak snad nebudu mít zase jenom
paví očka..
podle fotek by to být nemohla
Omlouvám se, ale nerozumím smyslu této věty?!
Podle jakých fotek a proč jste si tak jistý? Doufám, že to neporovnáváte s fotkami se symptomy této nemoci u neonek - u těch tato nemoc
vypadá jinak.
Co ty nítěnky?!?
28.12.07 22:18:03 / 28.12.07 23:28:00
R -
johan® – Re: Sidonius
pardón, mělo tam být neměla.. si myslím, atd. podle strýčka googla.. no, porovnávám, protože u žhavých jsem to nenašel.. stejně bez
fotky to nemá moc cenu, jsem uklidněnej, že ty bílé tečky na ploutvých jsou normální a to, jesli mám hmyzomorku teď moc neovlivním, když
jsem z domu. krmím jen vločkovím krmivem. ale dík. snad až přijedu ještě nebude mrtvá.. dám jí do karantény. měl jsem to udělat hned
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora