Fórum » Nemoci » na peřovci se objevily divné flíčky
24.12.07 10:42:31
mat® – na peřovci se oběvily divné flíčky
Mám rybu peřovce nevím druhé jméno, mám ho už přes půl roku a dnes jsem si všiml že se mu na těle oběvují divné bílé flíčky nevím
jestli je to nemoc nebo co a nevím co s tím dělat nakapal jsem do akvária preventin. Odlovit ho do karanténní nádrže je docela problém je
schovaný v kořenu musel bych rozebrat téměř celé akvárium tak prosím poraďte.
24.12.07 10:45:13
mat® 
foto
24.12.07 10:48:12
mat® 
ještě jedna fotka
24.12.07 10:56:57 / 24.12.07 10:57:41
bigV®
okamžitě s nim pryč s akva do izolace. U me to jednou chytil panceřniček a do 14 dnu padlo cele akvarko
24.12.07 11:17:28
mat® Jestli je to fakt tak špatné tak to múžu zrovna celé akvárko vysypat z okna a dat tam nějakeho hada.
marku, s krupicí se setkal každý akvarista, a ne třeba nejednou. Teď už na to existuje dost léků,projdi si fórum, najdi si něco co by mohlo
vyhovovat, možná by utáhl i sůl a vyšší teplotu. Jen já mám krupičku za sebou asi 2x .a teď? teď už rybky moc nekupuju a krupička
žádná. Kupoval jsi během nejbližší doby nové rybky/kytky?
24.12.07 12:11:09
mat® jo diky za reakce a nezabije mi ta súl ryby 1 lžička na 10l když to tam sypu raby do toho vždycky vplavou
Sůl je vhodné nejprve rozpustit v nádobě s vodou a pak teprve nalít do akvária.
Díky za doplnění

Sůl ti zlikviduje rostlinky. Mně se osvědčilo krupičku léčit Exitem od fy eSHa. Všechny rybičky se mi podařily vyléčit. Byly mezi nimi i
ancistrusy což jsou ryby citlivé na léčiva. Přeji aby jsi vše přestál bez úhony na rybkách

. Jo a jak budeš zvedat teplotu v akva, tak
nezapomeň na vzduchování!!
(není to pravidlem), mě osobně to kytky přežily. ale tak hlavně že rybky přežijí.
24.12.07 14:10:31
mat® Dobře díky za rady z léčiv mám koupený pouze preventin takže to budu spíše zkoušet s tou solí a zvýšenou teplotou doufám že to ryby i
tostliny přečkají ve zdraví.
Hodně štěstí tobě i péřovci
Já krupičku léčila podle toho, co píšou v sekci Nemoci na těchto stránkách : Ichtyophthirius multifiliis - krupička
Druh onemocnění: ichtyonemoc
Léčení:
* Zvýšit teplotu na 28°C po dobu minimálně 10 dní
* Malachitová zeleň - 1 g rozpustit v litru vody, z toho se 1 - 10 ml roztok na 100 litrů vody
* Trypaflavin - pH > 7; 1 g na 100 litrů vody; každý 4., 8. a 12. den doplnit 0,2 g na 100 litrů vody; po 2 - 3 dnech přidat 0,1 g na 100
litrů vody; 14 dní při teplotě 27°C
* Další: Acriflavin, Antiichthysin, Contraick
Do 10 dní byly rybky ok.
Peřovci jsou mimořádně citliví na chemii, dokonce více, než sumci. Já je léčila exitem a eshou 2000 a jsou v pořádku. Jen osobní
zkušenost, žádné dogma. Držím palce.
25.12.07 18:55:04
R -
zikyc® Víc než jací sumci??
21.01.08 10:26:01
S -
chicko® – Re: Marťásek
Do 10 dnů ti taky můžou pochcípat všechny rybky, totálně si odrovnáš rovnováhu v akva. Kdy už se konečně naučíte na krupičku
používat léčiva. Já bych doporučil jedině Exit od Eshy. Tři dny bez zvýšení teploty, přidání soli taky žádné zhasínání atd. a je
po krupičce.

Neberte to jako reklamu, ale jako mojí nejlepší a nejjednoduší zkušenost s léčením vůbec.
Trochu pozdě ale trefně
21.01.08 12:15:48
S -
chicko® – Re: rolandmynar
Vím, že pozdě, ale nechci aby tady začátečníci zabíjeli rybky solí a teplotou 32C, to ať si klidně děla zkušený akvarista, který zná
základní pochody v akváriu. Dneska je pro začínající, ale i pro mnohé pokročilé lepší opravdu ten Exit, než sůl a teplota o 6 stupnu
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora