Koupila jsem si do akvárka v kterém přebývají neonky, mečovky, tetry a paví očka nové páry rybek a to parmičky z oděsy, cichlidku,jiný
druh pavích oček a mečovek. Zničeho nic každé ráno nacházím plavat mrtvou pomalu sežranou rybku. Zajímavé je, že to jsou vždy ty rybky
nové. Krmím je dvakrát denně,tak kde je problém? Která ryba je požírá? Může to být ta parmička? Ten páreček se mi zdá totiž jedinej
moc živej a na ostatní dost naráží a zdá se mi,že je i kouše.Prosím poraďte
18.12.07 22:09:11 / 18.12.07 22:11:24
wayn® Milá Jíťo, než si pořídíš nějaké ryby, tak o nich zkus něco nastudovat. Např. ty parmičky z Oděsy jsou hejnové, takže mít jen pár
není dobré. Právě proto že je nemáš v hejnu, tak doráží na ostatní. Takže je buď vrať nebo dokup minimálně 4 další (raději víc,
ale abys neměla přerybněno).
Za úmrtí rybek nemůžou, je docela možné že jsi si přitáhla nějakou chorobu (měla jsi je v karanténě?), nebo jsou dost oslabené či
utrpěly transportem v tom mrazu. Na ožrání mrtvé ryby se podílejí nejspíše všechny ryby co tam máš.
už jsem to dnes byla zjišťovat,asi byly oslabené chuďátka a nevydržely ten tlak.Co mě akorát zaráží, že mi v akva neřekli,že jich mám
koupit víc do hejna. A když mám těch parmiček víc druhů tak to není jako jedno hejno?
19.12.07 19:11:05
Nobody® – Re: Jíťa
Tak to určitě není.Rybky stejného druhu vytváří hejna.
19.12.07 21:45:15
wayn® – Re: Jíťa
No mohli tě na to upozornit, ale jejich povinnost to není. Můžeš si třeba jen doplňovat hejno. No ale většinou na to kašlou a jsou rádi že
prodají. Co jsi byla zjišťovat? Pokud jim taky chcípají v akvaristice, tak je to na reklamaci.
Napiš kolik máš jakých ryb (tetra nestačí, je třeba znát druh) a jak velké máš akvárium a pak můžem posoudit co by bylo nejlepší.
19.12.07 22:58:44
georged® – Re: wayn
Reklamaci ? Schválně by mne zajímalo, komu uznají na reklamaci mrtvé rybky (klidně i neokousané

)
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora