17.12.07 22:26:43
Chrostík (433397437371) – Jaké ryby do 29 - 30st.C ??
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké ryby bych mohl dát do akvária, kde mám teplotu vody kolem 30st.C. Když si do tak teplé vody dám např.
neonky, vydrží? Nebudou tam zbytečně trpět? Máte tu někdo zkušenosti i s jinýma rybkama, i když v atlasu je jim doporučována teplota
nižší třeba o 2-4 st.?
Díky za radu. Ch.
Terčovce plánuju, ale až za půl roku, možná za rok. Já bych potřeboval nějaký jiný rybky, abych to akvárko neměl do doby než si
terčíky pořídil úplně bez rybek
Taky o Bojovnici jsem teďka četl, že vydrží i 40. Chce to Googlit.
17.12.07 23:32:15
Přéma® – 40 ?
Vydrží,to asi jo,ale jak jí bude,chudince?
17.12.07 23:39:43
Romy® Není jednodušší mít teď normální teplotu,kolem 26°C a pak,až to bude aktuální ji zvednout?
17.12.07 23:41:27
Romy® – Re: bucliik
Neonky mám u disků a teplota kolísá od 28,5 do 30,2°C a bez nejmenšího problému.
mě jich v letních vedrech strasně moc pomřelo-ostatní ryby neměly problém no hádat se nebudu-každej má jinou zkušenost, asi to bylo tím,
že jinak byly zvyklý mít teplotu nižší
17.12.07 23:48:26 / 17.12.07 23:48:47
Romy® – Re: bucliik
Ony si na teplotu zvyknou,ale nesmí se hodit rovnou do 30°C.Pár mi jich také odešlo,ale většina zůstala.Výhoda je,že v létě,i když jsem
měl v nádržích přes 31°C,byly zvyklé,tak žádný úhyn.
Toď otázka, která by mě teké zajímala, jestli by nebylo lepší, mít teplotu 26st.C a až si umanu, že je akvárko (i já) zralé na terčíky
zvednout teplotu o ty 4 stupínky. Já jsem ale raději volil tu druhou možnost, tedy nastavit teplotu, osvětlení atd. tak, jako bych tam terčáky
už měl. Já jsem uvažoval tak, že jestli má něco v tak teplé vodě chcípnout (rostliny, ryby) tak ať to raději zajde hned, než-li to
řešit až tam budou terčíci. Terčíky bych nasadil až do 100%-ně aklimatizovaného akvária, kde to už všechno jede, tak jak má a svojí
péči bych pak chtěl věnovat hlavně nově přibylím placaticím. A pak je tu druhá možnost: vykašlat se na terčáky, nechat tam teplotu
(pouze) na 26-ti st.C a nemít ten problém, na který jsem se tu ptal...JAKÉ RYBY DO 30-ti st.C.
18.12.07 11:48:31
Pet® Uvažuješ správně. Nech akvárium zajet při 28-29. A terče tam dej až vše bude dokonale fungovat. Ryb i rostlin do této teploty najdeš
hodně. Stačí se podívat do fungujících prezentací s terčovci.
18.12.07 15:18:16
Romy® – Re: Chrostík
Ano,i tak to jde.Pozvolné zvednutí teploty,je jen jedna z možností.Je to jen na Tobě.Mé rybky v nádržích zvládající třicetistupňovou
teplotu jsou-terči,neonky,ancistrusi,pterygoplichthys gibbiceps a L-066 Hypancistrus sp.(King tiger pleco),a bez nejmenších potíží.Hodně
štěstí.
pozor neonky jen červené!obycejne max.do 25 stupnu
A co parmička černopruhá a 30 st.C ???
18.12.07 20:11:04 / 18.12.07 20:13:50
Romy® – Re: Chrostík
Vidíš,na ty jsem zapomněl,taky mě tam plavou.
Vaříme ryby chutně a zdravě.
18.12.07 21:12:33
Romy® – Re: Štěpán
Občas účel světí prostředky,jako bys to sám nevěděl...
Tak už mi v aq plave 5 Parmiček černopruhých, 6 Pancéřníků panda, 6 Pancéřníků Štěrbáků, 5 Krunýřovců jednopruhých a je to
všechno bez problémů....teplota vody je 29st.C.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora