[1] 2 
Jaký je podle vás nejodolnější druh akvarijních rybek? Myslím tím hlavně vůči nemocem.
16.12.07 18:23:33
Nexion® – ...
Žadná. Každá ryba může dostat nemoc ať je sebe oddolná. Hlavně se o ně musíš starat
No na to bych nepřišla. Sdělení typu voda je mokrá si nech od cesty

Ale v akvaristice mi říkali, že cihlidy jsou hodně náročné na
různé choroby, rájovci jsou velmi odolní atd. Tak jsem to chtěla prokonzultovat tady s lidmi, kteří s tím mají ve společenských nádržích
osobní zkušenosti. Ovšem až tak geniální odpověď jsem opravdu nečekala
v akvaristikách ti snesou i modrý z nebe

U mě jsou nejodolnější ryby parmičky nádherny.
Myslím, že odolnost proti nemocem je asi taková, že když ryba onemocní a neléčí se, chcípne. Spíše bych řekl, že mají různé nároky k
životu a jsou jinak citlivé na chemii a léky.
No já četla, že třeba terčovci padnou na něco, co jiným rybám neškodí tj zvládnou to vlastní imunitou. Například žábrohlísty atd.
No co jsem o žábrohlístech zrovna četl, tak myslím, že to tím tuplem hned tak nějaká ryba nerozchodí. Jsou proti tomu koupele, jinak se
rybka udusí.
16.12.07 19:00:19
R -
johan® – Re: Ivanka
podle mě jsou dravci obecně odolnější než ostatní rybky, ale když si vybereš rybky které by mohli vyhovovat podmínkám v tvé nádrži, tak
to bude určitě lepší, než když tvým pomyslným sítem propadne pár ryb.
no to je dle mě dosti jednoduché když si vemeš ryby a úspěchy lečení a psotavíš k sobě np...
terčovec skalár.. vyhraje skalár...
neonka tetra černá.. vyhraje černá atd...
Mno dravých ryb do akvárií zase tolik není. Cichlidy nejsou povětšinou dravci.
16.12.07 19:18:12
R -
johan® – Re: rolandmynar
proč myslíš, že jich moc do akvárií není? vždyť jich sou plný obchody, neříkám, že zas tak moc, ale žádnej problém. ale já neřek,
že většina cichlid jsou dravci.. ikdyž?.. fakt nejsou?
16.12.07 19:22:05 / 16.12.07 19:22:54
rolandmynar® – Re: johan
Jsou agresivní (některé), teritoriální, ale nejsou dravci. Značnou část jejich potravy tvoří zelené a řasy. U mbuna cichlid je to vlastně
hlavní složka a jen doplňkově smlsnou něco od masa

Například u nás v akvaristice nemají žádného dravce. Kromě mých Piraní co jsem
jim dal
Myslím že není správný postup hledat nejodolnější rybu. Každý musí vytvořit nějaké prostředí, rozhodnout na co má zkušenosti a
podmínky. Podle toho ryby koupit a starat se o ně dle jejich nároků. I velmi odolná ryba u špatného chovatele pojde a je pro něj néjlepší
plastová.
16.12.07 19:26:35
R -
tak jo. napiš mi sem všechny druhy cichlid a budem odškrtávat dravce jo
16.12.07 19:31:16
R -
johan® – Re: Turok
Já měl třeba mrtvou mečovku a nejvíc ji papal Ancík a jiné mečovky. Akara modrá si jí ani nevšimla. Tzn že Ancík a Mečulda jsou dravci
16.12.07 19:42:33
R -
Zdar. Jak už tu někdo psal, záleží na tom, v jakých podmínkách budeš odolnost testovat. Třeba nižší teplota: Hodně ryb si v takových
podmínkách najde "svou" plíseň apod. Z tohoto pohledu je třeba parmička nádherná velmi odolná a taky dlouhověká, taky už
citovaný rájovec dlouhoploutvý a třeba i kardinálka. Zase třeba nemusejí "rozdýchat" vysokou teplotu. Obecně řečeno samozřejmě
s výjimkami: levné a běžně dostupné ryby bývají odolnější než drahé a vzácné.
No jasně,. že když rybě nezajistíš dobré podmínky - chcípne každá, to opravdu není třeba zdůrazňovat, myslím, že většina
návštěvníků zdejšího fóra má natolik velkou inteligenci, aby toto bylo jasné

Jse mi o to, že například gupky bývaly dřív velmi
odolné, měl je každý začátečník a teď jsem z více stran slyšela, že to jde s nima z kopce. Já chovám sumce a pancéřníčky, jsou
odolní, ale zase nesnáší většinu léčiv.
noo, tak moji pancéřníčci nějak odolní nebyli či co

Nakoupil sem nedávno různé gupky a ty teorie o jejich přecitlivělosti se mi zatím nepotvrdily. Pancéřníčci skvrnití a ancistrusi
„obecní“ jsou taky k neutahání. Bohužel ti rájovci, co mám, jsou docela přecitlivělí. Dělají se jim vředy, chátrají a pak je raději
zabiji. Ale samička třeba oschla na zemi tak, že se jí vydrobily ploutve a teď nemá žádný problém, teda až na ty vředy, ale ani to jí
nebrání se třít co dva týdny.

Jiné rybky nemám.
Myslím si,že na zdejším fóru axistuje spousta záškodníku, kteří se raději ani neobtěžují vytvořit si další nick. Proto se ani
nerozčiluji odpovídat na tento počátešní dotaz o nejodojnější rybce, když se učastník fóra nedokáže ani přihlásit.A na konec si
vymyšlí jaká byba je nejvytrvalejší v jeho těžkých podnínkách a nepřistoupí na názory ostadních. Děkuji
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora