[1] 2 3 4 
koupil jsem dnes filtr tetra nec 700 a nevím kam mám dát 2ks těsnících kroužků zvlást přibalených v sáčku.Jinak podle předešlých
diskusí viz "sidonius"už ted se potím před jeho spuštěním.Děkuji za rady
Mám pocit, že jsou náhradní...
Roman
doufám že Váš pocit je správný,jinak děkuji za radu
14.12.07 15:28:28 / 14.12.07 15:45:50
Sidonius (-12-11-10-9) – Re: scan
Netřeba se ničeho obávat!
Jak píše Roman - to těsnění je náhradní.
Moje potíže se zavzdušňováním byly způsobovány zanášením molitanového návleku na sacím koši.
Molitanový návlek není součástí filtru, ale mým opatřením proti nasávání nechtěného do filtru. (V tomto případě krevetek.)
Chybou, kterou jsem udělal, (a vy se jí určitě vyhněte!), je, že jsem snižující se průtok zvyšoval pootevíráním přiškrceného ventilu
na výstupní hadici. Následkem čehož jsem, (podobně jako další majitelé filtrů TETRA TEC EX), ventil strhnul...
Moje doporučení - originální ventily raději ke změně průtoku vůbec nepoužívejte; nechejte je naplno otevřené a za účelem regulace
průtoku na výstupní hadici nasaďte obyčejný kulový ventil.
14.12.07 15:41:13
fazola® – Sidonie...
Děkuji všem a především sidoniusovi,po tomhle vysvětlení jsem mnohem klidnější.
Tak jsem ho včera spustil,zatím běží bez problémů,postupoval jsem tak že jsem napřed vše důkladně utáhnul a zkontroloval,potom jsem
pustil filtr na plný výkon a co 10 min jsem s ním zaštěrkal ,abych dostal vzduch z filtru ven,takto jsem postupoval asi 5-6 krát než se vzuch
dostal úplně ven a už žádný neunikal,potom jsem si všimnul,že v kolínku na odvod vody je vzduchová bublinka,která se ale postupně pomalu
zmenšovala,filtr běžel stále naplno.Asi po další půl hodině se vzduchová bulbinka úplně ztratila,nechal jsem ho běžět na plný výkon
ještě 10 min a zkontroloval těsnost všech spojů,vše bylo ok.Potom jsem filtr vypnul a zredukoval na polovinu,tím ,že jsem páčku out
pootočil o 45 stupnů proti hodinovým ručičkám pokud má plně otevřený filtr výkon 600 l/h tak ted by měl mít 300 l/h zhruba , já mám
akva 240l tak to doufám stačí,potom jsem filtr znova spustil a jede bez problémů až do teď.Pootočení páčky jsem nedělal za chodu, protože
proudící voda klade odpor ,abych jí náhodou nestrhnul,jak upozornoval sidonius.Tento filtr je velice tichý a doufám ,že moje zkušenost a
příspěvky jiných zkušenějších akvaristů přispějí k vyvarování se nováčkovských chyb při pořízení si tohoto filtru.Přeji hezký
zbytek víkendu
Opatrně s ventilem především při manipulaci po jeho dlouhodobější nečinnosti. Ventil jakoby "zaroste", (drobné nečistoty,
usazeniny, bakterie), a jeho pootočení bude vyžadovat větší sílu, než teď, kdy je nový a čistý.
Problém je v tom, že jeho konstrukce je chabá, což u čistého ventilu nezjistíte... Zjistíte to právě až po čase...
Jinak je za ty peníze super!
Já jsem filtr zakoupil tento týden, akorát ne EX 700, ale EX 600...
Trochu jste mě vyděsili ohledně toho ventilu - mně zatím vše běhá jak má - výstupní hadici mám malinko zaškrcenu, ale opravdu jen o malý
chlup. Radši s tím moc kroutit nebudu...
Mám otázku na všechny majitele, kteří už filtr nějaký pátek používají

Jak často ho čistíte? Někde jsem četl, že perioda jednou
za 2-3 měsíce stačí, ale přijde mi to hodně dlouho...
15.12.07 23:51:20
Jurasek® – Re: Paul Ramon
Mám aquaela a čistím ho tak jednou za dva měsíce, občas při čištění houby kouknu v jakém je stavu.
Mám EX 700 a čistím ho jednou za 2 měsíce
16.12.07 09:34:22
jen® – :)
Mam taky "sedmistovku" necelej rok a mel jsem ji rozdelanou cca dvakrat a to jen kvuli tomu, ze se ucpavaji hadice a tim se snizi prutok,
filtracni hmoty zas tak spinavy nebyly, je fakt ze nemam moc ryb (a ty jeste nemaj moc odpadu), podle me hlavni faktor, ktery ovlivni cetnost cisteni.
to scan
Jestli se nepletu, tak udávané hodnoty se vztahují k průtoku vody filtrem BEZ filtračních médií, takže vaše výpočty se tímto stávají
bezpředmětnými. Jen s náplněmi ten průtok klesne tak o 1/3...
Roman
Já s tím počítal ,ale asi blbě on má ve skutečnosti 700l/h a filtrační náplně tvoří 6,6l tak jsem usoudil ,že pokud se naplní ,tak jeho
výkon klesne o 10- 15% z důvodu oněch náplní.Ale vidím ,že jsem se zase spletl,tak budu muset trošičku upravit průtok a tímto Vám děkuji
za radu.
Děkuji za odpovědi ohledně periody čištění Tetra EX. Ještě se zeptám - jaký byste tedy doporučili postup při čištění, aniž bych
riskoval ukroucení ventilu?
1) Odpojit filtr od sítě
2) zavřít ventily(?), nebo s nimi nehýbat a odpojit celou hlavu motoru(ventily by se měly uzavřít automaticky)?
Ahoj, já s filtrem odcházím do vany i s hadicema, protože se mě ty ventilečky zdají vážně křehoučký-no ale já nemám hadice zabudovaný
ve skříňce takže to mám snažší
S ventily nehýbat a odpojit celou hlavu motoru, ventily se uzavřou automaticky.
Side díky za info...
Já nevím, co všichni strašíte z těmi ventily

. Já jsem teď po cca 4 měsících čistil filtr a přesto ventily jsem uzavřel zcela bez
problému - nekladly žádný výrazný odpor...
to scan
Když jsem měl ještě EX 600, tak jsem měl po vyčištění filtru průtok pod 300l/h - ale je pravda, že filtr byl náplněmi naplněn na
naprosté maximum...
Roman
18.12.07 23:03:46
PaDa® – Re: langosh
odolnost ventilů
Taky se mi zdá ta panika kolem nich příliš velká, já je při krmení ryb používám k zastavení průtoku vody skoro denně již téměř dva
roky a v pohodě.
18.12.07 23:10:19 / 18.12.07 23:10:54
Sidonius (-12-11-10-9) – Re: PaDa
Možná je to jen panika a buďte rád, (Langosh též), že se ve vašem případě věci mají, jak se mají.
Možná je to jen "rukama"...

(Při pohledu na vnitřnosti ventilu si to ale nemyslím...

)
18.12.07 23:15:47
PaDa® – Re: Sidonius
Jo, chápu, že člověk, kterému se to urve, zastává jiné životní postoje

Ťukám ťuky ťuk na dřevo, abych i nadále zůstal na druhé straně břehu
Tak nějak...
(Co ta beta?!

)
Vím ,že to tady už bylo vysvětleno,ale pokud chci čistit filtr tak odpojit celou hlavu a ventily se samy uzavřou a při opětovném nasazení se
automaticky otevřou,potom stačí jen zapumpovat a spustit,pochopil jsem to správně nebo jsem opět mimo mísu.Děkuji za odpovědi
[1] 2 3 4 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora